Субота, 23-Листопада-2024, 19.27.47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Розділи новин
Статті [24]
Поради [34]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » Статті » Зелений туризм » Поради

У категорії матеріалів: 34
Показано матеріалів: 16-30
Сторінки: « 1 2 3 »

Сортувати по: Даті
Рекламне звернення – засіб подання інформації рекламодавця (власника сільської оселі) споживачу. У великому потоці рекламної інформації звернення, яке є простим переліком переваг тієї чи іншої послуги (туристичного продукту), навряд чи може бути поміченим потенційним клієнтом. Воно матиме невеликий шанс на перегляд (прослуховування) споживачем до кінця. Цілком зрозуміло, що змусити кого-небудь прочитати оголошення є просто неможливо. Тому у самому зверненні повинно бути дещо таке, щоб спонукало споживача прочитати, послухати.

Рекламне звернення повинно мати свою мотивацію та адресата. Реклама, спрямована на відпочиваючого (туриста), повинна відрізнятися від тієї, цільовою аудиторією якої є спеціалісти відпочинково-туристичного бізнесу.

Поради | Просмотров: 2439 | Добавил: chernigovec | Дата: 08-Липня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Як назва цієї форми діяльності у Польщі традиційно використовується словосполучення "господарська гостинність".
У Польщі селяни, які бажають розпочати діяльність у сфері сільського туризму та ті, що вже надають такі послуги відпочиваючим на базі своїх господарств мають підтримку в тому, що на них не поширюється закон, що регулює господарську (підприємницьку) діяльність та визначення понять підприємця та підприємства.
Тобто вони мають право вести повноцінне господарювання, але при цьому не бути обтяженими зобов'язаннями, які покладаються законодавством на решту підприємців. Таке господарювання має чітке визначення:
 - до послуг сільського туризму слід відносити надання господарями відпочиваючим в оренду кімнат, окремих будинків, місць під розбивки наметів; продажу домашніх страв; а також можуть надаватись інші послуги, які пов'язані з перебуванням у даному господарстві, тобто пов'язаних з господарською діяльністю;

Поради | Просмотров: 1776 | Добавил: chernigovec | Дата: 08-Липня-2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

В Україні запроваджується добровільна категоризація у сфері сільського зеленого туризму «Українська гостинна садиба», чотири категорії якої позначаються відповідним знаком. Знак «Українська гостинна садиба» (далі – «УГС») включає композицію із словосполученням українською - «українська гостинна садиба», англійською – «ukrainianguesthouse»  та графічного символу, на якому зображена українська хатинка. Під  хатинкою розміщені одна, дві або три квітки.  

Поради | Просмотров: 1247 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарии (1)

1.      Загальні положення.

1.1.  Комісія з категоризації у сфері сільського зеленого туризму «Українська гостинна садиба»  Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні (надалі – Комісія) – це структура, сформована Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, відповідно до Статуту та цього Положення.
Поради | Просмотров: 1260 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

В останнє десятиліття в Україні активно формується розуміння сільського зеленого туризму як специфічної форми відпочинку в селі з широкими можливостями використання природного, матеріального і культурного потенціалу певних регіонів. Центральною фігурою в організації відпочинку в селі виступає сільська родина, яка надає житло, забезпечує харчуванням і знайомить гостей з особливостями сільської місцевості.

Розвиток сільського зеленого туризму у більшості країн світу розглядається як невід'ємна складова частина комплексного соціально-економічного розвитку села. Це актуально й для України, де особливо загострені соціально-економічні проблеми села.

Поради | Просмотров: 1284 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Селянин, який міркує, чи зайнятися сільським зеленим туризмом, неодмінно запитає себе або почує від інших:

Чи законна така діяльність?

Чи треба реєструватися підприємцем?

Чи треба отримувати ліцензії або інші дозволи від чиновників?

Які саме податки та збори треба платити?

Як припинити займатися сільським зеленим туризмом?

Спробуємо відповісти на ці запитання.

Поради | Просмотров: 1663 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)

Це запитання складне, і на нього важко відразу однозначно відповісти. Відомі випадки, коли, поряд із основною сільськогосподарською діяльністю, селяни починали надавати послуги із прийому туристів, і через деякий час доходи від цієї діяльності вже реально перевищували доходи від особистого селянського господарства. Проте, все ж таки частіше, сільський туризм є додатковою діяльністю, і доходи від неї складають від 25 до 50 відсотків доходу від особистого селянського господарства. Водночас деякі господарі розглядають сільський туризм просто як урізноманітнення свого щоденного життя, займаються ним більше задля розваги, а не заради грошей.

Поради | Просмотров: 897 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Отже, Ви прийняли рішення розпочати діяльність із надання гостинності. Тепер уважно подивіться навколо себе. Що саме можна запропонувати туристу, чим привабити його до Вашої місцевості? Які маєте принади? У чому полягає "родзинка" Ваших послуг?

Добре проаналізуйте усі сильні та слабкі сторони регіону, де Ви живете. Яка туристична цінність Вашого села та навколишньої місцевості? Це — непроста справа, оскільки на ці фактори господар майже не має впливу.

Поради | Просмотров: 817 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Успіх господаря, який має намір приймати і обслуговувати гостей, залежить від впорядкування садиби та її гарного оформлення.

Суттєві зміни в облаштуванні садиби потребують значних капіталовкладень і витрат часу. Тому пріоритетом має стати приведення у порядок того, що є. У межах своїх можливостей бажано було б здійснити роботи, спрямовані на забезпечення привабливого художньо-естетичного виду будівель, благоустрій та інженерне облаштування садиби і житлового будинку, оформлення інтер'єру жилих приміщень.

Поради | Просмотров: 1871 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Стіни кімнат для проживання бажано побілити або поклеїти шпалерами. У душових, пральних і коморах для зберігання чистої і використаної білизни, туалетах, на кухнях панелі на висоту 1,8 м та стіни в місцях кріплення санітарно-технічних приладів бажано облицювати керамічною глазурованою плиткою чи іншими вологостійкими матеріалами, придатними для миття і дезинфекції.

Усі приміщення, обладнання, меблі утримувати в чистоті, щоденно проводити вологе прибирання

Зміну постільної білизни проводити при кожному від'їзді гостей, але не рідше одного разу на тиждень. Постільну білизну, скатертини, рушники після прання обов'язково прасують.

Поради | Просмотров: 879 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Для підтримання здоров'я людини важливим є режим харчування — кількісне і якісне харчування, яке включає час прийому їжі, розподіл протягом доби за енергетичною цінністю і складом, умови прийому їжі. Доведено, що найсприятливішим є 3-6 разове харчування. Рекомендуються три основні прийоми їжі на добу: сніданок, обід і вечеря. Крім того, можуть бути другий сніданок, другий обід і склянка кефіру перед сном. Правильний режим харчування туристів та відпочиваючих забезпечує не лише ефективність роботи травної системи, нормальне засвоєння їжі та перебіг обміну речовин, але і добре самопочуття та задоволення.

Поради | Просмотров: 1032 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Елементи кухонного обладнання та необхідний кухонний інвентар ми розглянули у розділі, присвяченому підготовці будинку до прийому гостей. Тепер ознайомимося із основними правилами дотримання порядку і гігієни на кухні:

• Інвентар (ножі, тертушки, дошки, лопатки, ложки та інше) має бути промаркований і окремий для сирого м'яса, сирої риби, сирих овочів і готової продукції, оселедців, хліба, гастрономи, масла, зелені тощо.

• Після використання інвентар миють з миючими засобами, призначеними для миття посуду, промивають під проточною водою, ошпарюють окропом, зберігають в чистому вигляді; щітки, мочалки для миття посуду після використання промивають у розчині гарячої води і миючими засобами, просушують і зберігають у спеціально виділеному місці.

Поради | Просмотров: 1296 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Існує один важливий фактор, який змусить Вашого гостя, або кількох гостей, ніколи більше не повертатися до Вас. Не дивлячись на місцеві принади та пам'ятки, а також на ту насолоду, що можна від них отримати, ніщо не переконає гостя повернутися у брудну кімнату чи неприбране помешкання. Забезпечення та підтримання найвищих стандартів чистоти є найголовнішою необхідною умовою, яка може спонукати клієнта повернутися до Вас ще раз.

Чому необхідно прибирати? Існують три основні причини.  

Поради | Просмотров: 1099 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Отже, спочатку кілька визначень основних понять щодо туризму в сільській місцевості.

Сільський туризм- форма відпочинку у сільській місцевості в приватній садибі сільського господаря з широкими можливостями використання природного, матеріального і культурного потенціалу регіону. Організатором виступає сільська родина, яка надає власне житло та забезпечує продуктами харчування, виробленими в особистому селянському господарстві. Сільський туризм може бути чистого і змішаного видів. Сільський туризм чистого виду передбачає надання туристичних послуг на базі приватного міні-готелю У такому разі ця діяльність є основним джерелом доходів.

Поради | Просмотров: 1482 | Добавил: chernigovec | Дата: 09-Травня-2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарии (0)

1) У перші дні відбуваються пристосування організму до умов і обстановки, що супроводжується змінами функціонального стану серцево-судинної, дихальної, м'язової та нервової систем,

2) У другий період стан організму стає стійким, функції його нормалізуються, у людини з'являється відчуття комфорту. У результаті раціонально спланованого режиму дня (виконання норм санітарії та гігієни, правильний режим харчування, фізичного навантаження, відпочинку і сну) зміцнюються фізичні та духовні сили організму;

Поради | Просмотров: 1296 | Добавил: chernigovec | Дата: 11-Березня-2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

1-15 16-30 31-34