24 серпня, у 23-ю річницю Дня Незалежності України у Чернігові вдруге відбувся фестиваль рибалок та фахівців з приготування рибної юшки «40 Ух». "На Чернігівщині - і Десна, і Дніпро, і безліч малих річок. А риба в усі часи була важливою складовою раціону наших земляків. Я вважаю, що рибна юшка може стати стравою, яка презентуватиме Чернігівщину в Україні", - розповів ініціатор проведення фестивалю, директор чернігівського музею сучасного мистецтва "Пласт-Арт" Борис Дєдов. За його словами, на цьогорічному фестивалі «40 Ух» було зварено більше 500 літрів смачної ухи за різноманітними рецептами.
Варили рибну юшку кухарі закладів громадського харчування та співробітники Чернігіврибохорони. Останні ще й розгорнули виставку знарядь вилову риби - дозволених і заборонених, ознайомили із основними видами риби, яка водиться на Чернігівщині.
Культурну частину фестивалю «40 Ух» забезпечила тематична програма Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Артисти співали, читали, розповідали й показували все, що змогли знайти у скарбниці народній творчості про риболовлю, рибу та рибну юшку.
|