Субота, 18-Травня-2024, 23.32.18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 23 » Євро-2012 в контексті українського туризму
14.40.55
Євро-2012 в контексті українського туризму

натисніть для перегляду в повному розмірі...Заступником міністра культури і туризму Юрієм Зубком під час виступу було ок­реслено основне коло проблем, що наразі існують в контексті підготовки до проведення в Ук­раїні Євро-2012. Він висловив думку, що динаміку, яка була продемонстрована в минулому році, слід зберегти і вийти на реалізацію тих інвестиційних проектів, які на сьогоднішній момент реалізують­ся. За його словами, сьогодні проблема Євро-2012 номер один — це стадіони, проблема номер два — інфраструктура аеропортів і проблема номер три — виконання вимог УЕФА й будівництво заходів го­тельного господарства високої категорійності (ка­тегорії від трьох зірок). Це найгостріші та найго­ловніші проблеми, які потрібно вирішувати. Далі йде не менш важлива проблема транспортної інф­раструктури. Якщо перші дві позиції мають вирі­шуватися за рахунок державного бюджету, то будів­ництво готелів та інфраструктури повністю покла­дено на приватних інвесторів. Проте всім зрозуміло, що світова криза надзвичайно сильно вплинула на їхні можливості. Відтак  існує загроза нереалізації тих чи інших проектів. У зв'язку з цим урядом при­ймаються необхідні заходи, і з тих коштів, що будуть отримані від міжнародних інституцій (МВФ і інші), з другого траншу планується кредитування тих об'єктів і інвесторів, які цього потребують.

     На сьогоднішній день по «Генеральному плану підготовки об'єктів туристичної інфраструктури до Євро-2012» (якщо говорити в цілому по Україні) йде переоснащення, тобто підвищення категорійності 136 діючих готелів, і будівництво 143 нових готелів високої категорійності, з яких 54 — п'ятизіркові го­телі, 67 — 4-зіркові, 22 - 3-зіркові, що ввійшли до загальноцільової програми підготовки до Євро-2012. На щастя, УЕФА розуміє проблеми, з якими сти­кається наша країна, і готове йти на поступки щодо кількості категорійності 5-4-зіркових номерів. Але на думку пана Зубка, Україна має бути зацікавлена в наявності засобів розміщення високої категорій­ності, щоб отримати прибуток. «Якщо у нас не буде готелів, не буде запропоновано цікавих туристич­них програм, то вболівальники будуть приїжджа­ти с чартерним рейсом зранку, в кращому випадку перед матчем, здійснять оглядову екскурсію і після матчу знову відлітатимуть чартером, — прогнозує замміністра. — Таким чином, один турист залишить в Україні близько 100 євро, враховуючи сувеніри. Наразі в Міністерстві йде мова про те, щоб створити спеціальні туристичні програми, аби вболівальники приїздили на всі матчі своєї збірної, а це — період у 9-Ю днів. Нам варто зробити так, як це було, нап­риклад, в Німеччині під час Чемпіонату світу, коли вболівальник приїхав, наступний матч його збір­ної — через 4 дні. Увесь цей час він перебуває в країні, оглядає історичні пам'ятки, природні заповідники, культурні цінності, розважається».

В Міністерстві хочуть запропонувати вболіваль­никам спеціальну культурну програму і тоді, за при­близними підрахунками, кожен день буде давати де­ржаві приблизно 500-600 євро й покривати державні видатки.

На сьогоднішній день в усіх шести приймаючих містах розроблені близько 60-ти спеціальних турис­тичних маршрутів, вироблені рекомендації щодо оснащення їх туристичною інфраструктурою, щодо встановлення необхідних дорожніх знаків тощо. Звісно, основні питання щодо доріг будуть вирішу­ватися вже після їхнього будівництва, оскільки ос­новна робота в цьому напрямку, за словами пана Зубка, планується на 2011 рік.

За інформацією голови Державної служби ту­ризму і курортів Анатолія Пахлі щодо туристичних маршрутів, то робота триває: підготовка документа­ції цих маршрутів, здійснюється моніторинг наявної інфраструктури. Для зручності учасників і гостей маршрути розроблятимуться таким чином, щоб мог­ли включати в себе основні національні історичні і культурні цінності, розташовані поблизу головних автомагістралей, між містами-учасниками чемпіо­нату, або носили радіальний характер з початком і закінченням екскурсії тривалістю не більше 10-12 годин. Нині ведеться робота по обстеженню стану об'єктів туристичних маршрутів, під'їзних шляхів до них, наявної інфраструктури, розташування дорож­ніх знаків, вказівників. Також обговорюється пи­тання щодо створення спеціальних інформаційних центрів.

Важливим етапом підготовки, за словами пана Пахлі, є створення державного стандарту щодо зна-кування туристичних маршрутів та активних видів туризму. Власне кажучи, на сьогодні вже виконані роботи по першому етапу, і в поточному році роботи мають бути завершені.

Міністерство туризму планує роботи по обла­штуванню соціально-культурних об'єктів. Згідно з програмою Міністерства, передбачено здійснення ремонтних і реставраційних робіт 32 об'єктів культу­ри. На 2009 рік заплановано провести роботи ще по 8 об'єктах (Цирк, Національна філармонія та ін.).

Якщо в 2008 році Міністерство мало "захищені" статті, спрямовані на підготовку заходів Євро-2012, то в 2009 році їх бракує. Загалом державний бюджет на потреби туризму в цьому році (порівняно з ми­нулим) зменшено в 10 разів. Виділено всього 2 млн. 529 тис. грн. і це, звісно, буде створювати певні труд­нощі.

Також серед названих проблем фігурувала відсут­ність кваліфікованих кадрів, що можуть проводити екскурсії. Це питання вирішувалося на нараді разом з Міністерством Освіти. Обговорювався механізм підготовки і перепідготовки кадрів. Наразі в нашій державі близько 130 вузів готують спеціалістів з ту­ризму, але немає саме тих фахівців, які згодні плід­но працювати на місцях. Скоріш за все, за словами пана Пахлі, будуть створюватись курси чи при вузах чи при приватних об'єктах, що надаватимуть такі послуги.

 
Наталія КОВАЛЕНКО
Джерело: Турбизнес 

 

 

 

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1266 | Додав: chernigovec | Рейтинг: 5.0/2
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar