Четвер, 25-Квітня-2024, 00.04.05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Серпень » 27 » ZERO EMISSIONS RACE пройде у Батурині
14.36.52
ZERO EMISSIONS RACE пройде у Батурині
Кругосвітній пробіг з нульовим викидом, що стартував 16 серпня з Палацу Націй в Женеві, здійснює тур Європою, наближаючись до кордону України. Учасники перегонів зі Швейцарії, Німеччини, Південної Кореї та Австралії вже проїхали дорогами Швейцарії, Голландії, Бельгії та Німеччини, заряджаючи свої електромобілі від відновлюваних джерел енергії.
На шляху гонки відбуваються зустрічі з численними прихильниками електротранспорту в цих країнах, зі школярами та студентами, пресою та представниками владних структур.

Далі на маршруті Австрія та Угорщина, а 30 серпня "ZERO RACE” має перетнути кордон України в Чопі. Цього ж дня учасників перегонів зустрічатимуть у місті Сколе Львівської області, куди вони прибудуть (орієнтовно) о 14.00.

Символічно, що найзеленіший кругосвітній пробіг в історії людства робить першу зупинку на території України в Національному природному парку Сколівські Бескіди.

ZERO Race намагається привернути увагу до збереження біорізноманіття, адже ООН проголосила 2010 рік Міжнародним роком біорізноманіття. Організатори перегонів вірять, що використання електротранспорту в комбінації з відновлюваною енергією сприятиме вирішенню проблеми зміни клімату. Вплив кліматичних змін на біологічне різноманіття є дуже відчутним по всій планеті.
Кожна команда ZERO Race обрала своїм символом живу істоту зі своєї батьківщини, виживання якої під загрозою через зміну клімату. Для південнокорейської команди це корейський тигр, для швейцарської – темно-золотава бабка (на яку їм здається схожим їхнє авто), для німецької – іволга, а для австралійського Трева – золота зелена жаба, тому що вона репрезентує австралійські національні кольори і тому що останнім часом через незбалансованість сільського господарства та зміну клімату вона помітно втрачає місця свого проживання.

Маршрут "ZERO RACE” пролягає на схід: через Європу, Україну, Росію, Казахстан, Китай і Північну Америку, з відвіданням конференції зі зміни клімату в Канкуні (Мексика). Він пройде через 150 міст, включаючи Москву, Шанхай, Лос-Анджелес, Ванкувер, Мехіко, Мадрид, Париж і Київ.

Ініціатор проекту – швейцарець Луї Палмер, у 2008 році став першою людиною, яка здійснила кругосвітню подорож на автомобілі на сонячних батареях. Пасажирами його "сонячного таксі” були найвідоміші люди світу: політичні діячі, актори, музиканти і Генеральний Секретар ООН Пан Гі Мун. Нині про враження колишні та нинішні, про ідеї та їх впровадження українці матимуть змогу докладно розпитати відомого мандрівника особисто, адже пан Палмер – обов’язковий учасник всіх прес-конференцій та зустрічей в Україні.

Пробіг підтримується посольством Швейцарії в Україні, Міністерством закордонних справ України, Міністерством охорони навколишнього природного середовища в Україні, Національним агентством екологічних інвестицій, місцевими радами та державними адміністраціями на шляху слідування. До проекту приєдналися Всесвітній Фонд охорони дикої природи (WWF), Всеукраїнська громадська Рада з туризму та курортів, Громадський рух 350.org в Україні, Центр гуманістичних технологій "Ахалар” (Чернігів)

Офіційний страховий партнер в Україні – Національна акціонерна страхова компанія "Оранта”.

Координатор пробігу в Україні – Міжнародна благодійна організація "Інформаційний центр "Зелене досьє” (телефони для довідок: 067 440 5937 або 067 9641529).

Всі охочі можуть долучитись до цією події в Україні та поспілкуватись з учасниками гонки:
30 серпня:
14:00-18:00 – Львівська область, Сколе, НПП "Сколівські Бескіди”, урочище Павлів потік: обід, зарядка автомобілів, прес-конференція та презентація електромобілів.

31 серпня:
11:30-15:30 – Житомирська область, Новоград-Волинський, площа ім. Лесі Українки: обід, зарядка, прес-конференція (Будинок культури) та презентація електромобілів.

1 вересня:
9:00-11:00 – акція в Києві біля Київського палацу дітей та юнацтва (вул.Мазепи, 13)
16:00-18:00 – Чернігівська область, Батурин (Будинок культури): зарядка, прес-конференція та презентація електромобілів.

Джерело: Інформаційний центр "Зелене досьє"
Категорія: Оголошення | Переглядів: 870 | Додав: chernigovec | Теги: ZERO EMISSIONS RACE, кругосвітний пробіг, Батурин | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar