Понеділок, 29-Квітня-2024, 03.15.08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Травень » 20 » Західноукраїнська виставка-ярмарок у Тернополі: що нового?
20.48.44
Західноукраїнська виставка-ярмарок у Тернополі: що нового?
Саме туризм як пріоритетна для Тернопілля галузь господарки допоможе нашому регіону вийти у лідери. Такою була головна думка ІІ Західноукраїнської виставки-ярмарку. 
У ній впродовж 15-16 травня взяли участь представники всіх західних областей держави й інших регіонів України - переважно українські та міжнародні турфірми й оператори. Мали власні павільйони місцеві вузи та делегації Польщі і Білорусі. Відвідали експозицію також представники Болгарії, Росії та Ізраїлю, які прибули для участі в економічному форумі, що відбувався паралельно. Втім, уже вдруге не обійшлося без організаторських ляпів.
- Я потрапив сюди випадково - просто приїхав у "Подоляни" у справах, - зауважив 15 травня тернопільський підприємець Юрій Хоміцький, коли ми зустріли у містечку майстрів. - Насправді, тут дуже цікаво, а людей, бачу, - малувато. Думаю, треба було ширше рекламувати цей захід. Я, наприклад, про нього й не чув...
Наш діалог весь час переривав ведучий концерту, який хвилин із 10 закликав людей зібратися біля сцени, де мало відбутися урочисте відкриття вистаки.

Уваги треба більше

Найширше у фойє торгово-розважальному центру "Подоляни" представили, звісно ж, Тернопільщину. Кожен район намагався, як умів, привабити гостей у цікаві, а подекуди й унікальні місцини.
- Тернопілля для відпочинку і подорожей - надзвичайно багатий край, - каже голова облради Олексій Кайда. - Він є справжнім туристичним дивом України. Ми маємо замки та каньйони, печери та гори, національні природні заповідники та водоспади. Туризм має стати одним з пріоритетних напрямків розвитку нашого краю... Завдяки таким фестивалям та їхньому міжнародному представництву про пам'ятки природи й архітектури нашої області довідаються і місцеві жителі, і жителі інших областей та держав.
Олексій Кайда поскаржився, що у попередні роки розвитку туризму надавали недостатньо уваги. Втім нині, як він вважає, туристично-рекреаційний напрямок має стати одним із найголовніших для Тернопілля. Такі надії голова висловив, репрезентуючи реформований інформаційно-туристичний краєзнавчий центр.
- Важливо, аби цей фестиваль не залишився святом у святі, - каже директор цього комунального підприємства Лариса Римар. - Головне, аби і форум, і виставка дали результат. Наш центр лише стартував. І ми, власне, діємо, як джерело інформації, котре має донести її до нашого цільового туриста. Центр має сприяти розширенню туристичних ринків. Причому гіпотетично ним може стати весь світ! Першими споживачами наших продуктів мають бути жителі центру та сходу України. Їхати сюди їм не заважають ані візові перепони, ані віддалі. Тури для молоді - теж чимала перспектива. Причому ключовий месидж нашого краю: "Тернопільщина - регіон здорового життя!" Тут чудова екологія, тому й тривалість життя найвища в країні...

Приймали канапками і вином

Виставка-фестиваль, на думку організаторів, невипадково отримала прописку на Тернопіллі, адже наш край - центр західноукраїнських земель. Причому новим поштовхом до розвитку туризму в регіоні, як вважає губернатор Ярослав Сухий, стало залучення Тернополя як резервного міста до проведення "Євро-2012".
- Тут ви зможете отримати найширший спектр послуг і побачити дуже цікаві місця, - звертався пан Сухий до гостей, - Дністровський каньйон, Джуринський водоспад, карстові печери, сакральні пам'ятки, старовинні замки та багато іншого.
Чимало наших співрозмовників наголошували, що туризм - це бізнес, який особливо "любить" спокій і стабільність, а не безкінечні вибори і політичні баталії.
- Така традиція вже склалася, що впродовж останніх кількох років ми щороку відкриваємо у себе по одному цікавому закладу, - розповів голова Тернопільської райадміністрації Володимир Болєщук. - Серед них - "Братислава", "Глобуси", "На дубах"... Цього року - готельно-розважальний комплекс "Камелот". Його власники просто розширили свій бізнес - раніше торгували автосклом. Звісно, якби не криза, ми набагато активніше розвивали б туристичну інфраструктуру. Причому, як ви помітили, більшість подібних закладів відкриваються поруч із великими трасами, на об'їзній Тернополя. Так, ми вже готуємося зустрічати гостей "Євро-2012". Найбільшою нашою проблемою наразі є дороги...

Танцювали і співали

Чи ненайяскравішим і точно найгомінкішим був стенд, де про принади свого регіону розповідали жителі Борщівщини. Хоча чимало відвідувачів і гостей збиралося біля експозицій Херсонщини, Львівщини, Закарпаття та Івано-Франківщини.
- Ми очікуємо навали туристів, - каже голова Борщівської райради Іван Чепесюк. - Цим вони вноситимуть свої інвестиції у наш край. Розвиток туризму є одним із пріоритетів для нас. На унікальні природні умови, котрі маємо, зокрема карстові печери, покладаємо великі надії. Фактично, це - один із досі непіднятих пластів економіки району.
Пан Чепесюк запитує, як можна не розповісти всім про найбільшу у світі печеру - "Оптимістичну"? Втім, керівник району визнає, що наразі туристичної інфраструктури в регіоні бракує, однак він уже помітив очевидний прогрес у цьому плані - готелів і ресторанів стає все більше, розвивається "зелений" туризм. Проте "шкутильгає" поки що, за його словами, рівень туристичного менеджменту та сервісу. Крім того, держава мусить всерйоз зайнятися дорогами, якщо вона хоче вивести економіку України з кризи.
Те, що учасники виставки готувалися до неї, було помітно. Скажімо, лише на великі фото краєвидів Тернопілля, котрі прикрашали її стенд, фірма "Оксамит-КЛ" витратила 400 грн. Дехто припрошував гостей до стендів навіть вином і канапками. Розважав усіх ансамбль народних музик "Збираж". Їх на виставку запросив заповідник "Замки Тернопілля".

Приїхали всі гості

Гостям із Херсонщини дуже сподобався сам Тернопіль. Спеціаліст відділу туризму управління культури і туризму обладміністрації Ганна Бобенко запрошувала тернополян погрітися біля теплого моря. Натомість власниця туристичного оператора "Ельпіда" з Львівщини - Надія Євкарпіді репрезентувала маршрути Західною Україною.
- Наші очікування виставка виправдала, - поділився із нами начальник головного управління з питань туризму, сім'ї, молоді та спорту обладміністрації Володимир Гульовський. - Жоден із павільйонів експозиції не пустував. Приїхали всі гості, котрі обіцяли. Активною була їхня участь у семінарах. Особливо цікавим видався той, що присвячений "Євро-2012". Чимало уваги до себе привернули концерт місцевих майстрів мистецтв, а також виставка майстрів. Чимало виробів можна було купити просто на майдані. Єдине, чого хотілося б, - більшої уваги з боку пересічних тернополян.
Причину браку промоції пан Гульовський вбачає у тому, що бюджет Тернопілля ухвалили фактично напередодні форуму і виставки. Тож в управління просто не було коштів на широку рекламу заходів. Мовляв, робили все, що тільки могли, навіть використовували особисті контакти. Людям роздавали флаєри та запрошення просто у місті.
- У 2011-му, сподіваюся, Держбюджет приймуть вчасно, - продовжив чиновник. - Тож ми матимемо кошти на широку рекламу - біг-борди, сіті-лайти, ролики на радіо і телебаченні...

"Фантазую, як мене навчили..."

На виставці-фестивалі діяло містечко майстрів, де свої роботи переважно представляли майстри народної творчості Тернопілля. Серед них був добре відомий на Тернопіллі майстер з Кременеччини Василь Казновецький. Гончар Василь Бардачевський навіть привіз круг і показував, як робить із глини посуд.
- Ось тобі, Петре, миска на два пироги, - кивнув він до знайомого, який спостерігав за роботою майстра. - Маєш...
Втім, цікаві роботи представили й "новачки".
- Це роботи дітей, котрі займаються у мене, - пояснювала Людмила Козак із Копичинецького філіалу Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості. - Тут представлені предмети декору, виконані у стилі бедеймеєр, а також посуд, наповнений кольоровим піском. Бачили б ви із яким захопленням вихованці це роблять! До речі, дехто із них вже представляв свої роботи навіть на всеукраїнських виставках.
За одним зі столів "похідну" майстерню разом із учнями організував народний майстер з писанкарства та паперопластики Ігор Боднар із Заліщицького районного будинку дитячої та юнацької творчості. Навпроти - заслужений майстер народної творчості тернополянин Антон Гриб теж не втрачав часу дарма - плів підставку із висушених стебел пшениці.
- Це, можна сказати, обереги, - показувала свої фігурки із рогози Ольга Дейнека із с. Голгоче Підгаєцького району. - Ось цю - тут є тато, мама із немовлям на руках та їхня старша дитина - я сплела, бо мене про це попросила одна сімейна пара. Фігурка чоловіка коштує 130 грн, жінки - 100... Але на замовлення я працюю не завжди. Часто фантазую, як мене навчив мій учитель - заслужений майстер України Ярослав Ремінецький.
Біля столика, де декоровані шпильки до волосся й обручі-віночки демонструвала майстриня з Тернополя Наталя Ляшок, весь час збиралося найбільше дівчат і жінок.
Варто зауважити, що організатори знову належно не подбали про комфорт майстрів, хоча серед них було чимало людей похилого віку. Люди кілька годин "пеклися" на сонці, поки відбувалися урочистості з відкриття виставки та святковий концерт. Утім, можна вважати, їм ще й поталанило, адже у суботу обійшлося без дощу. Якби у суботу була така ж негода, що й у неділю, вироби народних майстрів неодмінно постраждали б.
У програмі виставки також пройшли: прес-тур для представників всеукраїнських і регіональних ЗМІ, науково-практична конференція "Євро-2012. Проблеми використання туристичних об'єктів у всеукраїнських і регіональних маршрутах", екскурсійний тур областю для іноземних учасників заходу, семінари "Тернопілля туристичне. Реалії та перспективи", "Літо в Болгарії", "Пізнай свій край із "Райзетур" (екскурсії та тури вихідного дня). Відпочинок в Криму-2010", фотовиставка "Тернопілля - туристичне диво України". Діяли також ярмарки народних ремесел та майстер-класи.
За підсумками виставки-фестивалю нагородами відзначили найкращих номінантів у сфері туристичного бізнесу. Серед учасників також розігрували призи.


Джерело: 20minut.ua
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 971 | Додав: chernigovec | Теги: Західноукраїнська виставка-ярмарок, Тернопілля туристичне, виставка у Тернополі | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar