Вівторок, 14-Травня-2024, 14.56.14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 11 » Закарпаття туристичне стає найбільш популярнішим напрямком відпочинку
11.37.25
Закарпаття туристичне стає найбільш популярнішим напрямком відпочинку
Закарпаття - мальовничий край, який має унікальне географічне положення, високий природно-рекреаційний і курортний потенціал і національне розмаїття.
Більше десятка старовинних замків різних епох, Долина нарцисів, гора Говерла, солоні озера, скелі Довбуша, мінеральні джерела, Печери Червоного каменя, фортеці та дерев'яні церкви запам'ятаються кожному, хто приїде в цей гостинний край.
Кількість туристів, що відвідали Закарпаття з кожним все більше і більше. За відгуками відпочиваючих, на Закарпатті сподобалися гірськолижні центри в селах Пилипець, Подобовець, Ізки на Міжгір'я, СТК "Синяк" у Мукачівському, на полонині Драгобрат на Рахівщині і горе Красії на території Вишківський сільської ради Великоберезнянського району.
За 2004-2008 роки кількість витягів зросла на 67%, і на сьогодні їх в області налічується 77.
Одним із самих популярних напрямків розвитку туризму на території Закарпаття є лікувально-оздоровчий туризм з використанням мінеральних та термальних вод.
Сучасні санаторні комплекси:
Теплиця, Термал-Стар, Карпатія, Квелле, Поляна Сузір'я, Боржава Гірська, Тиса, Синяк та інші, які користуються найбільшим попитом серед відпочиваючих. Поряд з сучасними методиками лікування ці санаторії мають комфортабельні номери високого рівня, професійно підготовлений персонал, розвинену інфраструктуру, прилеглу по-дизайнерські оформлену територію.
За період з 2004-го до 2008 року в області побудовані (реконструйовані) і введено в експлуатацію 45 туристично-рекреаційних об'єктів, які під час літнього та зимового сезонів заповнені майже на 100 відсотків.
Не менший попит і на туристсько-рекреаційні та готельно-ресторанні комплекси, які, крім основних послуг (проживання, харчування, екскурсії), мають широкий спектр додаткових, а саме: сауни, лазні, басейни, конференц-зали, власні підйомники, пропонують прогулянки прогулянки, сплав по гірських річках, ловлю риби у власних ставках і форельник т.д.
Значно відрізняються від інших об'єктів саме такими послугами туристично-рекреаційні заклади та готельно-ресторанні комплекси:
Reikartz Карпати Ренесанс Оленка Червона рута Богольвар Воєводино Водограй Діскавері Карпатський мисливець Континент Унгварський і т.д. За кілька останніх років в області розроблено та створено новий конкурентоспроможний туристичний продукт:
"Закарпатський туристичний шлях" (концепція пішохідних екотурістічніх шляхів загальною довжиною близько 380 км), "Закарпатський туристичний гастрономічний шлях" (представляє кулінарну майстерність і смакову гаму 9 національних кухонь населення, проживає в краї) "Закарпатський туристичний винний шлях" (демонструє традиції закарпатського домашнього виноградарства і виноробства) військовий шлях "Карпатська Україна" (приурочений до 70-річчя проголошення Карпатської України) військовий туристичний маршрут "Лінія Арпада туристичний маршрут" Гуцульськими стежками "(гора Костилівка - гора Піп Іван Марамороський). Також, за останні 3-5 років найбільшу популярність придбав популярність і сільський зелений туризм.
Багатьом туристам подобаються і місцеві фестивалі, яких налічується близько 138.
Найбільш популярними з таких заходів є фольклорно-мистецький фест "На Синевир трембіти кличуть" (Міжгірський район), етнофестиваль сільського зеленого туризму "Гуцульська ріпа" та фольклорний фестиваль "Гуцульська бринза" (Рахівський район), туристичний фестиваль "Євро Карпати" (Ужгородський район ), а також винні фестивалі - "Червене вино" (Мукачеве), "Біле вино" (м. Берегове), фестиваль вина і меду "Сонячний напій" і молодого вина "Закарпатське божоле" (Ужгород). 2009-го року почався ще два фестивалі: голубців - на Берегівщині і кукурудзи - на Виноградівщині.

Джерело: Закарпаття
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1179 | Додав: chernigovec | Теги: туристичний потенціал, Природа, Закарпаття, рекреація, розвиток туризму, збільшення частки туристів, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar