Четвер, 25-Квітня-2024, 06.51.13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » Володимир Слєпченко: «Зайшов на Вал і одразу з’явилось бажання малювати…»
14.22.08
Володимир Слєпченко: «Зайшов на Вал і одразу з’явилось бажання малювати…»
Володимир Слєпченко у Чернігівському колегіуміТалановитий український художник Володимир Слєпченко представив більше 50 персональних виставок в Україні, Росії, Польщі, Німеччині, Канаді, Північній Кореї, Ізраїлі, Словаччині, Італії, Греції, Іспанії та інших країнах світу. Але в Чернігів він завітав вперше.
Виступаючи на виставці в Колегіумі майстер романтичного імпресіонізму сказав: «…от осінь починається, вона вже почалась давно, починається вона в барвах, таких красивих. Зайшов на цю територію (на Вал) і ви знаєте у мене одразу було бажання малювати. Це чудово, коли в художника все оточуюче спонукає до творчості – це прекрасно…».
Володимир Павлович має безліч титулів і звань: народний художник України, член Національної Спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України, професор, академік Української академії Наук, академік Санкт-Петербурської академії вишуканих мистецтв імені Г.Р. Державіна, лицар та граф Міжнародного лицарського ордену Архістратига Михаїла.
Він працює в різноманітних художніх видах та жанрах: монументальне мистецтво (мозаїка), акварель і графіка, пейзаж, натюрморт, психологічний портрет, сюжетна філософська картина з елементами символізму і сюрреалізму. В мистецькому напрямі Слєпченко стоїть на позиціях реалістичного символізму, а в багатьох роботах, особливо в портретах проявляє себе символістом. Тонкий психолог, він є блискучим портретистом, майстром психологічного портрету та портрету-картини. До речі, він винайшов свою авторську техніку. За словами художника, вона одержала назву від мистецтвознавців – «арт-лайн», що означає мистецтво лінії , яка передає образно швидкість плинності часу , в якому ми живемо сьогодні.
Володимир Павлович залюбки розповів про свої картини, про свою творчість. «Мені доводилося слухати, як про роботи говорять відвідувачі. І от збоку стоїш і слухаєш, як вони самі це бачать. І мені дуже цікаво, що абсолютно і може кардинально інша думка про твір, про сюжет твору. І це цікаво… Нехай буде така думка, нехай буде інша думка», – розказує Володимир Слєпченко про, те як люди сприймають його картини.
Генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Курданов поділився враженнями від творчості художника. А також подарував Володимиру Павловичу науково-популярні видання заповідника про Спасо-Преображенський собор, чернігівський Колегіум. Андрій Леонідович висловив думку, що можливо книги надихнуть майстра пензля на нові картини, і ми невдовзі побачимо на полотнах чернігівські краєвиди та собори. А муза художника – пані Зенона – отримала в подарунок за творче натхнення чарівні квіти…
Виставка відомого українського художника Володимира Слєпченка працюватиме в приміщенні Колегіуму (на Валу) близько місяця, запрошуємо чернігівців та гостей міста оглянути прекрасне мистецтво.

Категорія: Виставкова діяльність | Переглядів: 1198 | Додав: chernigovec | Теги: Андрій Курданов, Володимир Слєпченко, Чернігів Стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar