Субота, 20-Квітня-2024, 01.34.25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Вересень » 26 » Володимир Ковальчук: "Особисті селянські господарства відносяться до учасників туристичної галузі на законних підставах"
19.55.01
Володимир Ковальчук: "Особисті селянські господарства відносяться до учасників туристичної галузі на законних підставах"
натисніть для перегляду в повному розмірі...З нагоди Всесвітнього дня туризму та згідно з затвердженим планом заходів облдержадміністрації на вересень поточного року, 24 вересня на базі Корюківського району, управління культури і туризму облдержадміністрації провело обласний зональний семінар з питань розвитку сільського зеленого та екологічного туризму в Чернігівські області.
Участь у семінарі взяли власники сільських садиб та представники туристичної сфери 8 районів області, а саме: Корюківського, Коропського, Городнянського, Менського, Семенівського, Сосницького, Новгород-Сіверського та Щорського районів.
Також, у роботі семінару взяли участь і представники Корюківської райдержадміністрації, регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області, обласної асоціації сільського зеленого туризму «Сіверянські обереги» та інші зацікавлені учасники.
Учасників семінару урочисто привітала заступник голови Корюківської райдержадміністрації - Кун Алла Іванівна, яка надала слово для відкриття і ведення семінару заступнику начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Смоляку Леоніду Івановичу.
Під час обговорення питань розвитку сільського зеленого та екологічного туризму заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Смоляк Л.І зазначив, що на сьогоднішній день у нашій області послуги з розміщення туристів у сільській місцевості надають понад 30 сільських садиб, що вдвічі більше ніж у минулому році. Найкращі з них знаходяться у Ічнянському, Чернігівському, Коропському та Корюківському районах. Слід зазначити, що для ефективного розвитку туризму в сільській місцевості необхідне вдосконалення українського законодавства у галузі туризму, надання селянам пільг в оподаткуванні, кредитуванні та страхуванні туристичної діяльності. А для більш активного розвитку сільського туризму в нашій області необхідно вивчити та запровадити досвід південних та західних областей України, зокрема, таких як: Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська області та Автономна Республіки Крим. Наприклад, на сьогоднішній день послуги з сільського зеленого туризму на Івано-Франківщині надають 638 садиб, а в Чернігівській області лише 30, - наголосив Смоляк Л.І.
В свою чергу, начальник відділу культури і туризму Корюківської райдержадміністрації Бабич Л.О. підкреслила, що у Корюківському районі створене необхідне підґрунтя для розвитку туристичної сфери, адже в районі діють чотири туристичних маршрута: Холми-Жукля-Рейментарівка, Корюківка – Перелюб – Прибинь, Корюківка – Наумівка – Рибинськ та Холми – Козилівка – Жукля. Також, у районі діють дві садиби сільського зеленого туризму: «Стара хата» у с. Жукля та «Мисливський будиночок» у с. Бреч.
Не залишилося поза увагою і питання правового регулювання сільського зеленого туризму. Як пояснив юрист фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області Ковальчук В.В., діяльність особистого селянського господарства не відноситься до підприємницької діяльності. З цього виходить, що якщо людина постійно проживає в селі і має садибу сільського туризму, веде селянське господарство і вирішує займатись сільським туризмом – їм можна уникнути процедури реєстрації в якості суб’єкта підприємницької діяльності. Окрім того, якщо людина приймає туристів у своїй садибі та намагається проводити для них різні екскурсії, виступаючи гідом – ось тут закон вимагає отримання дозволу на право туристичного супроводу, а просто надання послуг з розміщення у сільській місцевості ніяких дозволів не потребує, - наголосив пан Ковальчук. До того ж, особисті селянські господарства відносяться до учасників туристичної галузі на законних підставах. Це прямо визначено абзацом 7 ст. 5 «Закону про туризм», при цьому не обов’язково бути суб’єктом підприємницької діяльності, - підкреслив Володимир Ковальчук.
Окремо на семінарі розглядалися й інвестиційні проекти Корюківського району в галузі туризму. Про них розповів начальник управління економіки Корюківської РДА Байдак М.Б. «На даний час існує 2 інвестиційних проекти, один з яких розроблений громадським об'єднанням «Водограй» у с. Прибинь. Він має назву «Об'єднання громадян у стимулюванні розвитку сільського зеленого туризму». Даний проект передбачає стимулювання розвитку рибальства і мисливства у цьому регіоні» - наголосив Микола Байдак.
Також, під час зонального семінару з сільського зеленого та екологічного туризму виступив Анатолій Мазур, заступник голови обласної асоціації сільського зеленого туризму «Сіверянські обереги», який розповів про діяльність організації на ниві розвитку сільського туризму та власник ранчо «Стара підкова» Дмитро Росомако. Він розповів про те, як він починав займатись сільським туризмом, з чого починав, як рекламував садибу. Окремо він наголосив на тому, що під час подорожі до Польщі та Литви, де він вивчав питання організації розвитку сільського туризму, з'ясував, що в сусідніх державах сільський туризм розвивається шаленими темпами та на високому рівні, адже в них є повністю сформована законодавча база з сільського туризму, яка регулює відносини між власником сільської садиби, туристами та різними органами виконавчої влади.
Після закінчення семінару, учасники семінару мали змогу ознайомитися з туристичною інфраструктурою міста Корюківка (засоби розміщення та харчування, організація роботи туристично-інформаційного пункту).
Близько 12 години учасники семінару переїхали до с. Бреч, де вони мали змогу відвідати осередок сільського зеленого туризму «Мисливський будиночок», який завжди приймає гостей та туристів протягом року. Тут створені сучасні умови для повноцінного відпочинку – три двоспальні номери з усіма зручностями, кухня, камінний зал із музичними інструментами, сауна, чудовий басейн, тренажери, супутникове телебачення, гараж із технікою для прогулянки – квадрациклами, скутерами, велосипедами, лижами, конями. Для бажаючих постійно проводяться заняття кінним спортом для здобуття навичок верхової їзди. Поряд – мисливські угіддя та зариблені озера. Тут учасники семінару мали змогу поспілкуватися між собою та безпосередньо обмінятися досвідом ведення сільського господарства з власником осередку сільського зеленого туризму.
Згідно програми, о 13.30 всі учасники переїхали до с. Червона Буда, де мали змогу ознайомитися з еколого-оздоровчим відпочинком на базі Корюківської філії Інформаційно-дорадчого центру Деснянського басейного управління водних ресурсів. Метою цього центру є сприяння розвитку системи екологічного виховання, освіти, інформування населення, підготовки професійних кадрів і спеціалістів водного господарства та підвищення рівня екологічної культури і свідомості громадян.
Під час екскурсії територією інформаційно-дорадчого центру, два досвідчених екскурсоводи розповіли, що на цій території постійно функціонує джерело питної води «Будянське», розташоване у басейні річки Турчанка. Як вдалося дізнатися, історія цього джерела сягає сивої давнини. Відоме воно з 1810 року і відкрив його місцевий старожил, який прожив 110 років. Йому, в одну із ночей наснився сон, що буцімто річкою Турчанка йде велика хвиля, а коли ця хвиля пройшла, на березі річки забило джерельце. Наступного ранку він разом із сусідом прийшов на це місце і дійсно віднайшов це джерело, яке він впорядкував та відразу ж освятив.
Після невеличкої екскурсії по території дорадчого центру «Турчанка» учасники обласного зонального семінару мали змогу підвести підсумки. Разом, учасники дійшли висновку, що хоча й на сьогодні у Верховній Раді України перебувають 5 проектів закону про сільський туризм, але жоден з них не затверджений та не регулює правових відносин між власниками сільських садиб та, безпосередньо, туристами, які користуються їхніми послугами.
Управління культури і туризму облдержадміністрації щиро дякує за допомогу в проведенні виїзного семінару з питань розвитку сільського зеленого та екологічного туризму заступнику голови Корюківської райдержадміністрації - Кун Аллі Іванівні, начальнику відділу культури і туризму Корюківської райдержадміністрації - Бабич Людмилі Олексіївні, керівництву Інформаційно-дорадчого центру Деснянського басейнового управління водних ресурсів та вітає всіх з наступаючим святом – Всесвітнім днем туризму.
 
Воробей Валентин
 
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1061 | Додав: chernigovec | Теги: сільський туризм, семінар, Корюківка | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar