Четвер, 18-Квітня-2024, 11.07.52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Вересень » 28 » Віктор Ющенко: "Мене не задовольняє рівень фінансування заходів і об’єктів ЄВРО-2012"
09.45.59
Віктор Ющенко: "Мене не задовольняє рівень фінансування заходів і об’єктів ЄВРО-2012"
натисніть для перегляду в повному розмірі...Президент України наголосив, що до кінця року залишилось три місяці, а рівень виконання передбачених у Стабілізаційному фонді видатків на фінансування Державної цільової програми з підготовки Євро-2012 становить лише 27%. Про це Глава держави повідомив під час сьогоднішньої наради з питань фінансування заходів, пов’язаних із підготовкою футбольного чемпіонату в Україні.
У нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, керівник Державної служби автодоріг Вадим Гуржос, заступник Глави НБУ Павло Сенищ, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський, повідомляє Інформаційний центр Євро 2012.
«Мене не задовольняє рівень фінансування в рамках закону про бюджет 2009 року заходів і об’єктів ЄВРО-2012. 27% фінансування за 9 місяців – це не найкраще виконання закону про бюджет», - наголосив Віктор Ющенко.
Насамперед обурив Президента той факт, що будівництво та реконструкція автодоріг, які є невід’ємним компонентом підготовки до Євро-2012, профінансовані лише на 11,5%. «Якщо доріг не буде – нам не бачити того позитивного рішення, яке ми очікуємо у листопаді», - зазначив Президент.
«Кожного дня я чую по телевізору про стовідсоткове виконання бюджету, і  у мене виникає запитання до Уряду – чому стовідсотково не фінансується Євро-2012? Десь є велика неправда – або не виконується бюджет, або Уряд ігнорує закон про бюджет 2009 року. Очевидно, неправда у першому: бюджет не виконується», - сказав Віктор Ющенко. На його думку причиню цього є відсутність планових надходжень до бюджету, які в порівнянні з минулим роком скоротилися на 30%.
Президент висловив переконання, що за існуючих умов єдина можливість забезпечити належне фінансування чемпіонату - це  реалізація схем, напрацьованих Міністерством фінансів спільно з НБУ. «Ми не говоримо про включення станка НБУ, про механізм, який принесе безконтрольне формування емісії, втрату стабільності курсу і підвищення інфляції», - наголосив Президент. За його словами, йдеться про залучення банків, які мають надлишкову ліквідність, до участі у фінансуванні об’єктів Євро-2012. Наприклад, шляхом придбання облігацій цільової емісії та векселів для фінансування дорожнього будівництва.
«Знайти альтернативні шляхи фінансування – це завдання сьогоднішньої наради. Я переконаний, що цей механізм вже на поверхні, що він зрозумілий, і що ми можемо знайти компроміс», - відзначив Президент.
За результатами наради учасники погодили першочергові дії, необхідні для фінансування обєктів Євро-2012 в належних обсягах і домовилися про здійснення першого траншу такого фінансування вже на початку наступного тижня.
 
 
Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 981 | Додав: chernigovec | Теги: стабілізаційний фонд, Євро 2012, фінансування | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar