Вівторок, 14-Травня-2024, 00.37.59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Відбувся круглий стіл на тему «Імідж України в контексті Євро-2012»
23.24.01
Відбувся круглий стіл на тему «Імідж України в контексті Євро-2012»
У засіданні круглого столу взяли участь: Ілля Шевляк – заступник Міністра Кабінету Міністрів, директор Координаційного бюро з питань підготовки до Євро-2012; Владислав Корнієнко – перший заступник Міністра культури і туризму України; Анатолій Пахля – голова Державної служби туризму і курортів України; Маркіян Лубківський – директор турніру «Євро-2012 в Україні» та керівник Місцевого організаційного комітету; Юрій Мушка – Посол з особливих доручень МЗС України; Денис Богуш – директор агентства «Bohush Communications»; Олена Дерев’янко – креативний директор агентства «PR Service», посадовці та представники громадських і комерційних організацій.
Директор Координаційного бюро з питань підготовки до Євро-2012 Ілля Шевляк зазначив, що позитивний імідж для держави стане основним здобутком України від проведення Чемпіонату Європи 2012 року. Україна дбає про свій імідж, зокрема, – про популяризацію своїх міст до Євро-2012. Близько 90 мільйонів гривень передбачено в бюджеті України на промоцію України в світі. Ці гроші підуть на вироблення рекламних роликів, друкованих видань та розміщення цієї продукції в інформаційному просторі усього світу.
«Думка про Україну будується всередині країни, а Євро-2012 – це не виключно футбольний проект. Це швидше геополітичний проект, який допоможе нашій країні показати себе по-новому», – зазначив директор Місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Він додав, що УЄФА, давши Україні шанс провести Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, допомагає нам розбудувати інфраструктуру, підняти економіку, відкрити Україну всьому світові. «Таким чином, Союз європейських футбольних асоціацій виконує функцію Європейського союзу, роблячи за ЄС те, що ця організація має зробити для нашої держави, після того як Україна здобуде членство в цій асоціації», – Маркіян Лубківський.
Натомість, щоб презентувати себе з найкращого боку, потрібно вирішити ряд внутрішніх проблем, – вважає директор агентства «Bohush Communications» Денис Богуш. Як свідчать результати дослідження агентства, зараз про Україну в світі знають лише у зв’язку з чорнобильською катастрофою, постійними політичними кризами та нестабільністю.
«Україна являє собою унікальний комплекс історичних, культурних, природних пам’яток. Саме презентація цього ресурсу на європейському рівні, підготовка інфраструктури є наріжним каменем роботи міністерства разом з Державною службою туризму і курортів», – відзначив перший заступник Міністра культури і туризму України Владислав Корнієнко. Міністерство як координуючий орган по розміщенню та організації дозвілля гостей і учасників ЧЄ-2012, розвитку придорожньої і туристичної інфраструктури до Євро-2012 планує залучити близько 3 млрд. грн. «Зараз програма розвитку придорожньої і туристичної інфраструктури знаходиться у стадії узгодження. Це будуть як засоби держбюджету, так і приватних інвесторів», – сказав він.
Також Владислав Корнієнко інформував учасників зібрання про те, що «кожне місто, в якому пройде Євро-2012, отримає 50 тис. каталогів-путівників. Вони будуть безкоштовно передані в спеціально створені до Євро-2012 туристичні інформаційні центри. Самі інформцентри будуть створені до кінця 2011 р». Він також повідомив, що до Євро-2012 буде підготовлено більше 100 спеціальних маршрутів до місць культурного відпочинку.
Голова Держтуризмкурортів Анатолій Пахля зазначив, що сьогодні наша задача – «всіма силами протидіяти «чорному піару» проти нашої країни, хвиля якого накочується з кожним туристично-курортним сезоном». Разом з друкованими та електронними ЗМІ, проведена масштабна маркетингова кампанія під брендом «Відпочивайте в Україні». Минулого року на телеканалах зарубіжних країн була презентована вітчизняна відеопродукція – рекламні ролики «Україна запрошує». До цієї роботи долучилася навіть знана в світі інформаційна компанія – CNN.
Цього року в інформаційному просторі наших найближчих сусідів запущена соціальна реклама про відпочинок в Україні. Міністерство і Держслужба знайшли можливості для участі в міжнародних виставках у Берліні, Лондоні, Познані і проведення прес-турів для зарубіжних журналістів. Багато друкованої і відеопродукції про Україну було розповсюджено за кордоном за допомогою Міністерства закордонних справ України. Але поки що, з огляду на скрутну економічну ситуацію, немає державної підтримки для організації туристичних представництв України за кордоном.
«В плані спільної підготовки до Євро-2012 ми запропонували нашим польським колегам, які мають 14 туристичних представництв у світі, використати цей ресурс для промоції України. Польська сторона погодилася допомогти нам», – Анатолій Пахля. Він також закликав іміджеві компанії України і закордонних держав до більш тісної співпраці.
Як наголошували учасники круглого столу, потрібно розробити й запровадити цільові програми популяризації та рекламування нашої країни до початку Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Ті інформаційні продукти, які будуть створюватися державою й іншими організаціями, обов’язково повинні пройти громадську експертизу на об’єктивність і позитивне сприйняття. Насамперед, що дуже важливо для формування позитивного іміджу України до Євро-2012, має бути воля, а також велике бажання працювати», – підсумував голова Державної служби туризму і курортів України.


За інформацією Міністерства культури і туризму України
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 991 | Додав: chernigovec | Теги: туристична галузь, Євро-2012, туризм в Україні, туристичний потенціал, підготовка до Євро 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar