П`ятниця, 03-Травня-2024, 14.11.44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Жовтень » 14 » Відбулося засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему «Інвестиційна складова в розвитку туризму на Чернігівщині».
17.17.31
Відбулося засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему «Інвестиційна складова в розвитку туризму на Чернігівщині».

натисніть для перегляду в повному розмірі...14 жовтня поточного року об 11 годині в актовому залі управління у справах преси та інформації облдержадміністрації відбулося засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Інвестиційна складова в розвитку туризму на Чернігівщині». Проводили засідання прес-клубу заступник начальника управління у справах преси та інформації – Ніконенко Д.М. та завідувач сектором туризму та охорони культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації – Кулик А.М.
В ході засідання, Алла Михайлівна Кулик наголосила на тому, що туризм - це ефективний, швидкий інструмент соціально-економічного розвитку, який, до того ж, не потребує занадто обтяжливих витрат. Але розбудова туристичних об’єктів потребує потужних інвестицій.
Зважаючи на те, що держава не в змозі взяти на себе весь тягар вирішення цих питань, вона повинна створити умови для залучення приватних інвестицій та гарантувати їх віддачу. Тому однією з форм державного регулювання інвестиційної діяльності є стимулювання конкретних інвестиційних проектів – вважає пані Кулик.
Кілька слів було сказано і про роботу управління культури і туризму Чернігівської ОДА, завдяки якому, на обласний конкурс «Кращий інвестиційний проект» були надані три проекти в галузі туризму.
Перший проект передбачає створення у м. Прилуки мистецької агенції «Барви» при культурно-дозвільному центрі міського Будинку культури. Метою проекту є забезпечення учасників подієвого туризму (мистецькі конкурси, фестивалі, ярмарки) належною туристичною, сервісною та інформаційною інфраструктурою.
Два інші проекти подані Корюківським районом і передбачають стимулювання розвитку сільського зеленого туризму. Обгрунтовуючи необхідність реалізації цих проектів розробники наголосили на тому, що в сучасних економіко-демографічних умовах лише сільський зелений туризм здатний реально допомогти українським селам вижити, підтримати сільське населення та сільське господарство регіону.
Переможців даного конкурсу визначать у жовтні поточного року, а безпосереднє нагородження відбудеться у кінці року.
Не залишилося поза увагою і питання освоєння інвестицій та розбудови туристичної інфраструктури у Батурині – гетьманській столиці Лівобережної України. Так, за словами Кулик А.М., у вражаючі короткі терміни на території Цитаделі відтворено фрагменти оборонних стін з вежами, дерев’яну церкву Воскресіння Господнього, Будинок гетьманів, Скарбницю, Криницю та виконано роботи по благоустрою і озелененню території. Вартість даних робіт склала - 42,54 млн. грн.
Також у 2008 році виконувались реставраційно-відновлювальні роботи палацового комплексу на суму - 37,46 млн. грн., зокрема, були виконані роботи по зовнішньому та внутрішньому оздобленню палацу Кирила Розумовського, а саме: художній розпис приміщень, ліпнина, мармурові та гранітні роботи, паркетні підлоги, а також розпочаті роботи по благоустрою та озелененню прилеглої території.
Безпосередньо, розбудова цих об’єктів заповідника проводилася за ініціативою та під особистим контролем Президента України, що дало змогу 22 серпня поточного року за участю В. Ющенка офіційно відкрити для відвідувачів відреставрований Палац К. Розумовського.
Після офіційного відкриття відбудованого палацу, місто Батурин стало одним з найбільш туристично-привабливих об’єктів не тільки області, а й всієї України. З початку року заповідник «Гетьманська столиця» вже відвідало понад 160 тисяч чоловік – підкреслила Кулик А.М.
Завдяки розбудові об’єктів Національного заповідника «Гетьманська столиця» покращився соціально-економічний розвиток міста, що відобразилося на створенні нових робочих місць, пожвавленні торгівлі, збільшенню надходжень до міського бюджету за рахунок збільшення доходної частини від підприємницької діяльності.
Наприкінці свого виступу, завідувач сектором туризму і охорони культурної спадщини Кулик А.М. побажала усім присутнім успіху, плідної співпраці, результатом якої є об'єднання спільних зусиль навколо створення сприятливого інвестиційного клімату у Чернігівській області.

Воробей Валентин
(провідний методист відділу розвитку туризму)

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 974 | Додав: chernigovec | Теги: туристична інфраструктура, Чернігівщина, Ділове слово, прес-клуб, туризм, інвестиції | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar