Четвер, 02-Травня-2024, 03.12.24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » Відбулася презентація транскордонного кластеру сільського туризму Єврорегіону "Дніпро". Фото
11.53.37
Відбулася презентація транскордонного кластеру сільського туризму Єврорегіону "Дніпро". Фото
29 вересня 2010 року у селищі Ілліч Гомельської області Республіки Білорусь відбулася презентація результатів реалізації проекту з питань розвитку транскордонного кластеру сільського туризму Єврорегіону "Дніпро".
Даний проект об’єднує у собі шість суміжних прикордонних районів Гомельської та Чернігівської областей". Реалізація цього проекту відбулася завдяки активній діяльності двох громадських організацій, які займаються розвитком сільського зеленого туризму: науково-просвітницьке об'єднання "Оракул" з Гомеля та Чернігівська обласна асоціація сільського туризму "Сіверянські обереги".
За словами керівника об’єднання «Оракул» Анатолія Касьяненко, головною задачею транскордонного кластеру «Дніпро» є пропаганда ідей та принципів сталого розвитку сільського туризму як одного з напрямків сталого соціально-економічного розвитку сільських територій Гомельської та Чернігівської областей.
Крім цього, під час презентації транскордонного кластеру «Дніпро», головний спеціаліст головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації Павло Веселов зазначив: «Єврорегіон «Дніпро» є ідеальним полігоном для створення єфективних міжнародних кластерних формувань у напрямку розвитку сільського туризму прикордонних областей. Це, безпосередньо, дасть змогу забезпечити сприятливий соціально-економічний мікроклімат для розвитку взаємовигідних національних об’єднань виробників туристичного продукту в межах Гомельської, Чернігівської, а в майбутньому і Брянської областей. А це, в свою чергу, дозволить реалізувати даний туристичний проект на зовнішньому ринку туристичних послуг із спільним туристичним брендом». Також він зазначив, що керівництво Чернігівської обласної державної адміністрації приділяє особливу увагу питанням розвитку туризму в області, розбудови туристичної інфраструктури напередодні Євро 2012 та постійно контролює хід виконання даних робіт та здійснює фінансування.
На сьогодні, до транскордонного кластеру сільського туризму Єврорегіону "Дніпро" увійшло понад 300 природних, історико-культурних та археологічних пам'яток. Для туристів розроблено низку "зелених" закільцьованих і радіальних маршрутів - пішохідних, велосипедних, кінних, які пролягають визначеною кластером територією. В їх числі є маршрути вихідного дня та спеціальні пропозиції для байкерів і любителів екстрим-туризму.
Заключним етапом зустрічі представників Чернігівської та Гомельської областей стала презентація спільно розробленого интернет-проекту транскордонного кластеру сільського туризму Єврорегіону "Дніпро" та обговорено питання подальшого його функціонування у всесвітній мережі інтернет.

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 897 | Додав: chernigovec | Теги: Єврорегіон Дніпро, транскордонний кластер, сільський туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar