П`ятниця, 26-Квітня-2024, 15.33.13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2012 » Квітень » 13 » В художньому музеї відкрилася виставка "Подих космосу"
15.54.45
В художньому музеї відкрилася виставка "Подих космосу"
Подих космосу Романа Гуменюка11 квітня, напередодні Всесвітнього дня космонавтики, в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка «Подих космосу» художника Романа Гуманюка (Киргизстан).
У відкритті виставки взяли участь: Повноважний Посол України в Киргизії Петро Дмитрович Шаповал, льотчик-інструктор першого класу, полковник у відставці Дмитро Федорович Байнетов, у якого навчався Леонід Каденюк, директор Українського Молодіжного Аерокосмічного Об’єднання "Сузір’я” Олег Володимирович Петров, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Заступник начальника Головного управління культури, туризму і охорони культури Чернігівської ОДА Алла Михайлівна Кулик вручила Роману Гуманюку почесну грамоту.

Свої роботи Роман Гуманюк (1985р.н.) – молодий художник українського походження, який народився в Киргизстані, представляє на Чернігівщині вперше і наш край для відкриття виставки «Подих космосу» був обраний не випадково. В Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі (ЧВВАУЛ) з 1967 по 1971 рік навчався, а згодом працював льотчиком-інструктором Леонід Каденюк – Герой України, перший космонавт незалежної України. Саме його портрет є домінуючим у представленій експозиції.

Автором вже створено більше 800 робіт, він брав участь у виставках у Вашингтоні (США), в Авіньйоні (Франція), у Флоренції (Італія) та в Софії (Болгарія), хоча займається живописом лише 15 років. Твори представлені на виставці виконані акриловими фарбами, які дозволяють йому досягти дивовижних кольорів та краси фактури. У творчому доробку автора пейзажі, портрети, а також абстрактні композиції. В якості головних мотивів творів художника останніх років можна виділити космічну тематику.

Киргизстан – країна гір , яка зручно розташувалась між узбецькими пустелями , казахським степом, Таджикістаном та Західним Китаєм. Через всю територію цього краю пролягає величний Тянь-Шань з його гірськими ріками та джерелами, величезними сніжними полями, багатими на яскраві квіти луками та плодородними долинами. Гори у багатьох народів є символом краси і через них безпосередньо прослідковується зв’язок землі і космосу. Китайське слово «Тянь-Шань» в перекладі на українську мову означає «Піднебесні гори».

На картинах Романа Гуменюка зображені гірські вершини, скелі, гребні хребтів. Твори цієї серії з першого погляду здаються схожими між собою, але кожний з них насичений своїм яскравим кольором і ніби випромінює світло, яке надає глядачу почуття душевної гармонії та комфортності.

Картини, присвячені космосу, є авторським поглядом молодого майстра пензля на безкінечний космічний простір. В його творах поєднується фантазія, яскрава образність та особлива техніка виконання.

Окремо на виставці представлені портрети видатних діячів космонавтики – С. П. Корольова, Г. Т. Берегового, П. Р. Поповича, Л.К. Каденюка. Їх професія ризикована, але для них вона є справою усього життя, і тому всі герої картин Романа Гуменюка, яких він зображує на тлі зоряного неба, є усміхненими та життєрадісними.

Твори Романа Гуманюка – це поема про космос та гори, образи яких створюються на межі реальності, мрій та фантазії. Його зоряні системи ваблять яскравістю та захоплюють красою дивовижних відкриттів, не залишаючи байдужими жодного глядача.

Острякова Олександра,
молодший науковий співробітник
відділу науково- освітньої роботи
Чернігівського обласного художнього
музею імені Григорія Галагана
.
Категорія: Виставкова діяльність | Переглядів: 1932 | Додав: chernigovec | Теги: художній музей, подих космосу, Роман Гуманюк | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar