П`ятниця, 19-Квітня-2024, 12.08.50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Жовтень » 6 » В. Ющенко: "Забезпечення сприятливого інвестиційного клімату є стратегічно важливим для України"
12.38.31
В. Ющенко: "Забезпечення сприятливого інвестиційного клімату є стратегічно важливим для України"
натисніть для перегляду в повному розмірі...Президент України Віктор Ющенко взяв участь у регіональному засіданні інвесторів фондів, керованих компанією Horizon Capital. У своєму виступі Президент ознайомив іноземних інвесторів із сучасними економічними реаліями і потенціалом України, окреслив своє бачення шляхів виходу держави із кризи та покращання її конкурентоспроможності тощо.
«Одна із наймодерновіших економік, яка може виникнути в Європі в ближчі 5 років – це українська економіка», - сказав Віктор Ющенко, відзначивши ту важливу роль, яку можуть відіграти в розкритті нашого потенціалу зусилля інвесторів.
Президент зазначив, що незважаючи на складні часи в економіці, наша держава залишається надійним торговельним партнером та інвестиційно привабливим ринком. Віктор Ющенко зауважив, що за останні 4-5 років «Україна вийшла на високу належну макроекономічну культуру, в рамках якої можна говорити про стабільні постійні інвестиції». Він звернув окрему увагу на те, що наразі нам вдалося врегулювати проблему платіжного балансу. «Сьогодні немає такої макроекономічної проблеми, яка б по балансу фінансових операцій викликала якісь ризики, що їх варто було б обговорювати в ділових колах», - сказав Президент.
Найголовнішою поточною проблемою в контексті подолання кризових явищ Віктор Ющенко назвав слабку бюджетну політику, незбалансованість Держбюджету-2009, а також дефіцит бюджетів НАК «Нафтогаз України» і Пенсійного фонду. Президент наголосив: при формуванні бюджету-2010 не повинні повторюватися помилки бюджету-2009. «Країні потрібен більш збалансований бюджет, а це можливо тільки в одному випадку – через реформування цілих секторів», - підкреслив В.Ющенко, зазначивши, що йдеться зокрема про пенсійну реформу, енергетичну, комунальну, транспортну сфери.
Президент назвав «політикою охолодження економіки» ситуацію, за якої уряд вилучає з економіки обігові кошти для покриття дефіциту бюджету. На жаль, констатував він, наразі «економіка стала заручником політики - сьогодні в економічній сфері приймається більше популістських, ніж хороших прикладних ринкових рішень».
Говорячи про суттєві позитивні зрушення, що відбулися з 2004 року у зовнішньо- та внутрішньоекономічній політиці України, Президент зокрема згадав про визнання нашої економіки ринковою, скасування поправки Джексона-Веніка і найголовніше – набуття у 2008 році повноправного членства в СОТ.
Ще одним важливим кроком, на думку Віктора Ющенка, є створення зони вільної торгівлі з ЄС в рамках Угоди про асоціацію, над якою ми наразі активно працюємо. «Для мене як для Президента організація сучасного прозорого конкурентного ринку – це надмета… Моя місія як політика є дуже простою – я хочу повернути Україну додому, у Європу», - сказав він, високо оцінивши динаміку розвитку відносин між Україною та ЄС в останні роки.
Президент наголосив, що Україна орієнтована на нові конкретні результати в усіх сферах співпраці, зокрема в сільському господарстві, енергетиці, аерокосмічній галузі, машинобудуванні. «Сьогодні сільське господарство не просто розвивається, а розвивається добре і має гарний потенціал», - сказав Віктор Ющенко, зокрема відзначивши перспективи співпраці в організації інфраструктури аграрного ринку. «У цьому секторі є унікальні можливості як з точки зору виробництва, так і переробки», - акцентував Президент.
Говорячи про потенціал співпраці в енергетичній сфері, Віктор Ющенко відзначив тему видобутку нафти і газу в шельфі Чорного моря. Він також звернув увагу на перспективи співробітництва в сферах енергозбереження, відновлюваної енергетики та виробництва біопалива. Президент звернув особливу увагу інвесторів на можливості співробітництва в проекті ЄАНТК та модернізації національної ГТС.
Також Глава держави запросив інвесторів до активної участі в реалізації проектів підготовки та проведення фіналу ЄВРО-2012. «Для мене Євро-2012 – це прекрасна демонстрація нашої інтеграції до Європи», - сказав він.
Президент відзначив суттєве покращення за 2005-2009 роки інвестиційного клімату в Україні. Підтвердженням цьому він назвав постійне збільшення обсягів іноземних інвестицій в економіку нашої держави до майже 38 млрд. за останні 4 роки. У цьому контексті Віктор Ющенко звернув особливу увагу на той факт, що в поточному році, незважаючи на кризові явища, в Україну прийшло 3 млрд. інвестицій.
Президент побажав учасникам заходу успішної роботи в Україні з реалізації наших спільних проектів.
 
Довідка: Компанія Horizon Capital займається інвестуванням в Україні та Молдові. В Україні компанія працює з 1995 року.
Наразі компанія управляє трьома фондами – Фондом підтримки економічних ініціатив у західних Нових незалежних країнах – Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), Фондом сприяння розвитку європейських країн, що розвиваються – Emerging Europe Growth Fund (EEGF) та Фондом сприяння розвитку європейських країн, що розвиваються - ІІ – Emerging Europe Growth Fund II (EEGF ІІ).
Інвесторами фондів є представники США та країн-членів ЄС.
 

 

Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 1013 | Додав: chernigovec | Теги: Євро 2012, В. Ющенко, інвестиції | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar