П`ятниця, 29-Березня-2024, 08.55.46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2013 » Грудень » 26 » В Чернігові підбили підсумки туристичного сезону 2013
11.15.42
В Чернігові підбили підсумки туристичного сезону 2013
Туризм має бути одним із пріоритетних напрямів розвитку економіки області. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час чергового розширеного засідання Регіонального комітету з економічних реформ 25 грудня, на якому розглянули питання розвитку і розбудови екскурсійно-туристичних об’єктів та туристичної інфраструктури в області.

За словами очільника області, досвід багатьох країн світу свідчить, що за належної організації туризм є надійним джерелом фінансових надходжень, сприяє підвищенню зайнятості населення, а відтак – і підвищенню доходів громадян та їх добробуту.

«Ми повинні заявити про себе як про регіон зі значним туристичним потенціалом, який може стати потужним українським туристичним центром», - констатував Володимир Хоменко.

Він також підкреслив, що керівництвом країни чітко визначені пріоритетні напрями державної політики в сфері туризму та курортів. Це – впровадження курсу на дерегуляцію, посилення рівня захищеності законних прав споживачів; забезпечення розвитку в’їзного і внутрішнього туризму; формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.

Про розвиток і розбудову екскурсійно-туристичних об’єктів та туристичної інфраструктури в області поінформував присутніх директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко.

За його словами, наявність великої кількості історико-культурних об’єктів у поєднанні з розмаїттям природно-рекреаційних ресурсів створюють умови для розвитку у Чернігівській області різних видів туризму, а саме: культурно-пізнавального, подієвого, сільського зеленого, паломницького та активних видів туризму.

В області проводиться значна робота у напрямку створення нових туристичних об'єктів та утримання в належному стані діючої туристичної інфраструктури. Зокрема, продовжуються роботи з розбудови об'єктів історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», Музейно-меморіального комплексу жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у м. Корюківці, розширення площі Сосницького літературно-меморіального музею О.П.Довженка тощо.

Затверджена і діє обласна цільова Програма розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 рр., на виконання якої, було здійснено низку заходів.

Під час обговорення Володимир Хоменко зауважив, що незважаючи на те, що за останні роки в області значно активізувалась робота щодо розвитку туризму, залишається низка невирішених питань, над якими потрібно працювати найближчим часом. Головними завданнями з реформування туристичної галузі мають стати: впровадження стандартів міжнародного рівня щодо облаштування об’єктів туристичних відвідувань та якості туристичних послуг; приведення туристичних об’єктів у відповідність до сучасних вимог щодо інфраструктурного та інформаційного забезпечення; широке впровадження саморегулювання та можливостей державно-приватного партнерства.

«Переконаний, що спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, фахівців туристичного бізнесу та представників громадськості ми зможемо успішно реалізувати завдання Президента України та Уряду щодо створення конкурентоспроможного національного туристичного продукту», – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 915 | Додав: chernigovec | Теги: Сергій Мойсієнко, Чернігів, Чернігівщина туристична, туризм у чернігові | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar