Четвер, 02-Травня-2024, 09.43.45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Серпень » 25 » Урочисте відкриття міжнародного фестивалю "Поліське коло 2011". Фоторепортаж
21.21.04
Урочисте відкриття міжнародного фестивалю "Поліське коло 2011". Фоторепортаж
24 серпня, на честь 20-ої річниці Незалежності України, на центральній площі обласного центру розпочалось урочисте молодіжно-спортивне, культурно-мистецьке свято під гаслом «Наша земля – Україна!»
Державний прапор України площею пронесли вихованці Чернігівської спеціалізованої школи олімпійського резерву з футболу. За прапором крокували видатні спортсмени і тренери – чемпіони Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи, заслужені майстри, ветерани спорту.
Свою майстерність та уміння перед присутніми продемонстрували вихованці шкіл вищої спортивної майстерності, спеціалізованих шкіл олімпійського резерву та дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яким примножувати спортивну славу Чернігівщини та України.

Після цього на Красній площі почався VI Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло», який зібрав найкращі творчі колективи з усіх районів області, переможців творчих звітів «Живи, незалежна і сильна, і слався, єдина, в віках», колективи національно-культурних товариств Чернігівської та Київської областей, а також зарубіжних країн.
До свята долучились й різноманітні громадські організації національних меншин. Серед них були, наприклад, Чернігівська обласна громадська організація ромен «Черген», Чернігівська обласна єврейська община, Корейський культурний центр, Чернігівська міська громадська організація «Німецький культурний центр «Взаємодія», Чернігівська міська громадська організація «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри», Ніжинське міське товариство греків ім. братів Зосима, Культурно-просвітницька спілка громадян польського походження «Астер» з Ніжина та інші.

Зі словами привітання з нагоди головного державного свята до присутніх звернувся голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

«Сьогодні я звертаюсь до кожного жителя області зі словами вдячності за спільну працю задля розбудови незалежної України, до якої долучилися протягом цих двадцяти років. Хтось – продуктивною роботою і творчим пошуком, інші – власною підприємницькою ініціативою або успіхами у навчанні, а всі разом – патріотичним єднанням заради добробуту та процвітання рідного краю.

На нинішньому етапі розвитку країни як ніколи потрібні єдність та згуртованість. Для перетворення України в сучасну європейську державу 21-го століття необхідно запровадити нову модель економіки, в основі якої створення сприятливого ділового клімату для підприємницької діяльності. Влада має перетворитись у джерело якісних соціальних послуг для громадян та демонструвати високу ефективність рішень.

На вирішення саме цих завдань направлена Програма економічних реформ Президента України Віктора Януковича, пріоритетами якої є стимулювання розвитку вітчизняної економіки, зрушення у гуманітарній сфері, забезпечення нової якості життя людей», - наголосив він у своєму виступі.

Очільник області відмітив: на цьому святі по-особливому звучать слова про єднання заради спільної справи в ім’я України, адже на нього завітали творчі колективи як з інших регіонів України, так і з-за кордону.

«Щиро зичу міцного здоров’я, щастя і благополуччя, нових звершень на благо Української держави та рідного краю. Хай наша висока мета додає нам творчих сил і натхнення у спільній праці в ім’я процвітання незалежної України», - побажав учасникам та гостям фестивалю Володимир Хоменко.

У національному вбранні учасники фестивалю на Красній площі під звуки гімну фестивалю закружили величезний хоровод дружби.

Після цього вони разом із колоною духових оркестрів святковою ходою пройшли вулицею імені Тараса Шевченка до Центрального парку культури та відпочинку.



Джерело: Олександр Майшев
www.cult.gov.ua
Фото: Воробей Валентин
Категорія: Події міста | Переглядів: 1028 | Додав: chernigovec | Теги: поліське коло 2011, прапор україни, День Незалежності | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar