П`ятниця, 19-Квітня-2024, 04.33.48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Жовтень » 25 » У Пакулі презентували книгу “Пакуль поживемо тут”
11.04.47
У Пакулі презентували книгу “Пакуль поживемо тут”
23 жовтня у селі Пакуль Чернігівського району Чернігівської області проведено першу презентацію книги "Пакуль поживемо тут”. Збірник статей і матеріалів про славетне село привезли з типографії прямо до місцевої школи, де й проходив захід за участю авторів, упорядників і редакторів, відомих земляків, спонсорів, журналістів і мешканців громади – зацікавлених читачів.
Цей фоліант з історії села Пакуль у ХХ столітті – 700 сторінок тексту і фотокарток – видано Інститутом історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, обласною та районною організаціями Національної спілки краєзнавців України.

Відповідальний редактор та керівник редакційної колегії цього збірника, директор Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко зауважив, що Пакулю таки поталанило. Побачила світ вже третя книга про це невелике село з великою історією.

Якщо дві перші – "Село Пакуль на зламі століть” (1996) та "Голос пам’яті: Історія села Пакуль та його околиць” (1998) одноосібно підготував педагог і краєзнавець Андрій Курданов, то до третього увійшли матеріали кількох десятків авторів. Він підкреслив, що особливе значення має впорядкований з ініціативи А. Курданова і за його безпосередньою участю "Літопис сільської громади”, що містить чисельні факти, виявлені з різноманітних джерел. Майбутні дослідники, спираючись на нього, можуть відтворити повсякденне життя цього типового поліського села.

"Український інститут національної пам’яті, як центральний орган виконавчої влади у сфері відновлення та збереження національної нам’яті українського народу, щиро вдячний Пакульській сільській громаді за величезну роботу, яку Ви проводите з підтримки дослідження історії рідною краю та своїх земляків” – так оцінив у вітальному листі від імені керівництва Українського інституту національної пам’яті перший заступник голови Інституту, доктор історичних наук, професор Володимир Кривошея нове краєзнавче видання та його творців. У цьому вітанні, яке зачитав представник Інституту в області Сергій Бутко, підкреслено: "Ми і наші нащадки маємо знати і пам’ятати видатних земляків, їхні надихаючі приклади викликають гордість, повагу та патріотизм, любов до власної Батьківщини. Вони стануть стимулом до подальшої праці на користь власному народові та українській державі”.
Головний упорядник книги, голова Чернігівської районної організації Національної спілки краєзнавців України, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації Андрій Курданов заявив, що без підтримки місцевих краєзнавців і науковців Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, вчителя і наставника Олександра Коваленка таке видання було б неможливо підготувати.

А кошти на цей величезний збірник надала ціла когорта спонсорів, серед яких є голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова Чернігівської райдержадміністрації Микола Кудрик, голова Бобровицької райдержадміністрації Володимир Сидоренко, начальник інспекції Держтехнагляду Чернігівської облдержадміністрації Василь Дорошок та багато інших патріотів.
В.о. Пакульського сільського голови Катерина Гаркуша, вчителька пакульської школи Ольга Тарасенко та інші виступаючі щиро дякували А. Курданову та всім, хто доклав зусиль до видання книги, бажали продовжити видання ще не оприлюднених матеріалів.

Учасники заходу переглянули відеопрезентації Курданова та авторські передачі журналістки обласного телебачення Тетяни Ільчук, оглянули книжну виставку з історії Пакуля.

Джерело: Український інститут національної пам’яті
Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 958 | Додав: chernigovec | Теги: презентація книги, Пакуль | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 1
avatar
1 час • 12.37.32, 31-Жовтня-2010
у краєзнавчому відділлі обласної бібліотеки ім.В.Г.Короленка можна ознайомитися зі збірником та придбати його
ComForm">
avatar