Четвер, 02-Травня-2024, 17.35.41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Вересень » 28 » У ГТК "Придеснянський" відбулася зустріч Віктора Тканка з представниками туристичної галузі області
13.36.15
У ГТК "Придеснянський" відбулася зустріч Віктора Тканка з представниками туристичної галузі області
В рамках відзначення Всесвітнього дня туризму, 27 вересня у готельно-туристичному комплексі «Придеснянський» відбулася зустріч заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Віктора Тканка з представниками туристичної галузі області.
На початку зустрічі Віктор Тканко зачитав присутнім вітання Міністра культури і туризму України Михайла Кулиняка та голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з нагоди відзначення в Україні дня туризму.
У вітанні Віктор Тканко зауважив: «Чернігівщина володіє безцінною культурною спадщиною, має багаті природно-рекреаційні ресурси, славну історію, самобутні народні традиції та потужний потенціал, що може зацікавити найбільш досвідчених і вимогливих мандрівників.
Сьогодні Президент України Віктор Федорович Янукович чітко ставить завдання по вдосконаленню туристичної інфраструктури та створенню необхідних умов для належного проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який сприятиме повномасштабній європейській інтеграції України.»
Було зазначено також, що наполеглива та сумлінна праця представників туристичної галузі Чернігівщини сприятиме перетворенню туризму на один з пріоритетних напрямків розвитку економіки.
Принагідно Віктор Тканко наголосив на тому, що у наступному році відзначатиметься 20-а річниця Незалежності України. З цього приводу він дав доручення підготувати та провести такий «Туристичний форум Чернігівщини», який відповідатиме туристичному потенціалу Чернігівщини.
Також, привітав представників туристичної галузі Чернігівщини і в.о. начальника Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації Леонід Смоляк. Він зауважив: «Чернігівщина займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. На державному обліку в області перебуває майже 9 тисяч пам’яток, 193 з яких мають національне значення.
В області діють 3 національні заповідники, а саме: Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Національні історико-культурні заповідники «Гетьманська столиця» та «Качанівка».
На початку 2010 року послуги сільського зеленого туризму в області надавали 25 сільських садиб. В літній період почали надавати послуги ще 2 садиби, які розташовані в Седневі та Тростянці. Крім цього, ще в 5 садибах проводяться ремонтні роботи по облаштуванню місць розміщення туристів. Слід відмітити тенденцію до підвищення якості послуг, що надаються.
В містах та районах області триває робота щодо створення нових та розвитку вже існуючих туристично-інформаційних центрів або пунктів. Сьогодні функціонують туристично-інформаційні центри у Чернігові та Ніжині, а також туристично-інформаційні пункти - в Чернігові, Носівці та в м. Корюківці. Також планується створення туристично-інформаційних пунктів у селищі Короп, містах Бахмач та Прилуки.»
Леонід Смоляк також зазначив, що розвиток туристичної сфери області сьогодні має позитивну динаміку. Адже кількість туристичних фірм за півроку зросла з 85 до 92. Обсяг наданих туристичних послуг за 6 місяців 2010 року становить 11,6 мільйонів гривень, що на 35% більше за аналогічний період минулого року(8,7 мільйонів гривень). Платежі до бюджету зросли на 6% і становлять 705 тисяч гривень.
З метою налагодження співробітництва у туристичній сфері, на початку туристичного сезону Головним управлінням культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації щорічно проводиться Міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина-туристична», в рамках якого організовуються круглі столи та семінари, присвячені проблемам та перспективам розвитку туризму. В цьому році в роботі форуму взяли участь понад 80 учасників з України, Республіки Білорусь, Болгарії, районів та міст області, було проведено круглий стіл з питань розвитку сільського зеленого туризму, три семінари туристичних операторів, семінар-тренінг з розвитку екологічних, водних та активних видів туризму, а також презентацію інвестиційного проекту «Сплав на плотах по річці Десна».
Велику увагу, головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації постійно приділяє увагу виданню інформаційно-довідкових буклетів про туристичний потенціал області.
У рамках зустрічі, представники туристичної галузі Чернігівщини отримали подяки та грамоти обласної державної адміністрації, головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації, чернігівського міського голови та управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради.
Наприкінці зустрічі, для представників туристичної сфери було організовано рекламний тур до селища Седнів та проведено презентацію кінного двору «Седнівський».

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 823 | Додав: chernigovec | Теги: День туризму, Віктор Тканко | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar