П`ятниця, 19-Квітня-2024, 04.52.13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Квітень » 22 » У Чернігові відбулася наукова археологічна конференція «Середньовічні старожитності Центрально-Східної Європи»
13.43.17
У Чернігові відбулася наукова археологічна конференція «Середньовічні старожитності Центрально-Східної Європи»
Днями у Чернігові відбулася Х Міжнародна студентська наукова археологічна конференція «Середньовічні старожитності Центрально-Східної Європи». Її почесними гостями зокрема були Петро Толочко (член-кореспондент НАН України, доктор історичних наук, керівник Центру досліджень з історії Київської Русі Інституту історії України НАН України), Артур Чубур (кандидат історичних наук, доцент кафедри стародавньої та середньовічної вітчизняної історії Брянського державного університету ім. І.Г. Петровського).
Науковий форум пройшов в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т.Г. Шевченка, де молоді дослідники виступали з доповідями в секціях: «Старожитності Центрально-Східної Європи І тисячоліття»; «Проблеми розвитку та археологічні старожитності ІХ-ХІІІ ст. Центрально-Східної Європи»; «Старожитності ХІV-ХVІІІ ст. Центрально-Східної Європи». Не менш цікавими й різноманітними були теми досліджень. Зокрема, студент 3 курсу Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського педуніверситету Олег Ярошко виступав з науковою доповіддю «Меч Х ст. з кургану Гульбище»; про основні риси оборонних споруд і формування міст у Давній Русі розповідав студент 1 курсу Київського фінансово-економічного коледжу Національного університету державної податкової служби України М.Івануц; «До питання про присутність предметів озброєння в курганних могильниках на території Гомельської області» – з такою доповіддю виступав Дмитро Лінденков, студент 5 курсу історичного факультету Гомельського державного університету ім. Ф. Скорини; про керамічний комплекс Торської фортеці розказав студент 2 курсу історичного факультету Харківського Національного університету ім. В.Н. Каразина Галина Капник; аспірант кафедри історії та археології України чернігівського педуніверситету, лаборант Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Денис Дем’яненко – «Літописний Листвен у після монгольську добу».
В програмі наукової конференції її учасники та гості ознайомились з археологічними експозиціями в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» та обласному історичному музеї ім. В.В. Тарновського. Академік Петро Толочко з цікавістю вислухав розповіді про експонати виставки з археологічних досліджень на території Єлецького монастиря та Іллінського комплексу пам’яток завідувача відділом наукових досліджень печер та пам’яток археології заповідника Володимира Руденка та інших археологів.
Студентські археологічні конференції в Чернігові вже традиційно збирають дослідників з різних регіонів України, а також з Росії та Білорусії. Молоді науковці спільно з провідними вченими обговорюють нові дослідження, обмінюються досвідом, вивчають історію Давньої Русі.

Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 1506 | Додав: chernigovec | Теги: археологічна конференція, Середньовічні старожитності Централ, Чернігів Стародавній, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar