Неділя, 28-Квітня-2024, 05.34.06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Березень » 19 » У Чернігові презентували туристичні об’єкти у козацькому та радянському стилях
10.47.01
У Чернігові презентували туристичні об’єкти у козацькому та радянському стилях
З окремими туристичними об'єктами Чернігова, які, напевно, зацікавлять гостей і жителів нашого міста, ознайомилися представники ЗМІ під час прес-туру 18 березня. Мова йшла про розвиток приватної ініціативи в сфері туризму, цікаві маршрути та нові проекти. Участь в обговоренні цієї теми взяли керівник Чернігівського туристично-інформаційного центру (ТІЦ) Тетяна Коржинська та керівники приватних закладів - туристичних комплексів і міні-готелів. Нагода для розмови - старт нового туристичного сезону.
За словами Тетяни Коржинської, послуги з короткотермінового розміщення в Чернігові на сьогодні пропонують 12 суб'єктів господарювання. Це великі та маленькі готелі, заклади освіти (наприклад, Інститут післядипломної підготовки вчителів), дитячі Центри туризму та екскурсій - міський та обласний, бази відпочинку підприємств. Однак туристи все частіше запитують про квартири в центрі міста чи про приватні міні-готелі, садиби.
- На даний момент у передмісті Чернігова діють чотири приватних садиби. Вони готові розмістити одночасно до 10-12 осіб. Користуються попитом бази відпочинку та готелі, розташовані на берегах Десни (в тому числі за пішохідним мостом), що можуть прийняти до 30 осіб. Ціни в них - на рівні номерів підвищеної комфортності в чернігівських готелях, - повідомила журналістам Тетяна Коржинська. - Крім того, кожен господар намагається запропонувати гостям якусь родзинку, яка виділить його садибу серед інших.
Так, приміром, у передмісті Чернігова працює міні-готель на воді - так званий готель «Гайдамак». Для цього господарю міні-готелю довелося переобладнати звичайний теплохід. Тут є умивальники, душ, кузня, телевізор, холодильник. В якості розваг туристам запропонують водні лижи, катання на моторному човні, а також риболовлю і навіть полювання. На теплоході «Гайдамак» можна святкувати весілля, день народження, проводити корпоративні зустрічі, романтичні прогулянки та турпоходи.

А туристичний комплекс "Золотий берег", розташований у мальовничому куточку Чернігова, на березі зачарованої Десни, робить ставку на сімейний і молодіжний відпочинок. Бажаючим пропонується розміщення у дерев'яних будиночках з усіма зручностями. На території туристичного комплексу діє дитячий ігровий майданчик, можна порибалити біля невеличкого озера, є сауна на дровах (з каміном і теплим басейном), а також екстрім-містечко (смуга перешкод, пейнтбол тощо).

Одна з родзинок ресторану «Золотий берег» - так званий «Будинок культури», де можна побачити плакати, журнали, книги, меблі та деякі інші раритетні речі радянського періоду. Вечорами тут «крутять» радянську кінокласику, на вихідних збирається клуб любителів поезії, на дискотеках лунає музика 70-х, 80-х і 90-х - тобто створено свою неповторну атмосферу! У теплу пору року біля вогнища на території туристичного комплексу зустрічаються барди.

Задля того, аби людям було зручно діставатися «Золотого берега», господарі комплексу власним коштом зробили освітлення прилеглої вулиці. Влітку тут діє їдальня, де смачно поїсти по кишені навіть студентам. В перспективі –проведення концертів на відкритому майданчику, які буде видно і чутно відпочиваючим на пляжі. До речі, відвідувачі пляжу «Золотий берег» можуть скористатися безплатними громадськими туалетами на території туристичного комплексу.

Варто згадати ще про декілька цікавинок, маловідомих чернігівцям. Під час прес-туру їх відкрили й деякі журналісти. Перша - це приватний зоопарк на території народного ресторану «Колиба», де можна побачити і голубів, і павичів, і кролів, і поросят та інших тварин. Для міського жителя, а особливо - дитини, це захоплююча мандрівка у світ природи. Друга родзинка - корабель часів Петра І «Роксолана» з трьома щоглами, що збудований у реальних розмірах на Стрижні. Зараз там діє літній майданчик, а згодом можна буде проводити весільні церемонії. Ймовірно, «Роксолана» стане також своєрідним символом, як і 13-та гармата в Чернігові.

 Ще одним привабливим об'єктом може стати палац, стилізований від  давньоруський князівський двір, збудований у рекреаційній зоні - на косі, де Стрижень впадає в Десну. Цей інвестиційний проект відображений в Генеральному плані розвитку Чернігова. У палаці розміститься новий готель (номери будуть оформлені як князівські палати), ресторан, фонтани, а також будуть проходити різноманітні заходи з елементами історичної реконструкції (турніри, фестивалі, водні баталії на лодіях тощо). Журналісти мали змогу ознайомитися з проектом майбутнього комплексу. 

Воробей Валентин
фото автора
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 991 | Додав: chernigovec | Теги: ресторан золотий берег, Тетяна Коржинська, Чернігів, ресторан колиба | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar