Четвер, 02-Травня-2024, 04.34.08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Жовтень » 28 » У Чернігові обговорили сучасний стан та шляхи подальшого розвитку екскурсійної справи на Чернігівщині. Фото
16.01.18
У Чернігові обговорили сучасний стан та шляхи подальшого розвитку екскурсійної справи на Чернігівщині. Фото
З метою якісної підготовки обслуговуючого персоналу, який буде задіяний при проведенні чемпіонату Євро 2012 з футболу в Україні, зокрема підготовки фахівців туристичного супроводу, 27 жовтня у Чернігові в Готельно-туристичному комплексі «Придеснянський» Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації спільно з Державною службою туризму і курортів Міністерства культури і туризму України та Державною акціонерною компанією «Україна туристична» провели форум «Екскурсійна справа: сучасний стан та шляхи подальшого розвитку». У роботі форуму взяли участь представники управління інвестицій і туризму Чернігівської міської ради, Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського, Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Чернігівського державного інституту економіки і управління, Чернігівського міського бюро подорожей та екскурсій ЗАТ «Чернігівтурист», фахівці туристичного супроводу та працівники туристичної галузі області.
Учасників форуму привітала в.о. заступника начальника головного управління туризму та охорони культурної спадщини облдержадміністрації Алла Кулик. У своєму виступі вона зазначила: «З метою забезпечення якісного екскурсійного обслуговування туристів четвертий рік поспіль при головному управлінні культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації працює акредитацій на комісія з видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу. На даний час видано 44 дозволи. З них за типом «екскурсовод» - 35 та «гід-перекладач» - 9. Акредитовані гіди-перекладачі володіють: англійською, німецькою, французькою, іспанською, італійською та польською мовами.
Станом на жовтень місяць музейні заклади Чернігівської області відвідало близько 400 тисяч екскурсантів, для яких було проведено понад 8 тисяч екскурсій.
Кулькість турфірм за пів року зросла з 85 до 92. Обсяг наданих туристичних послуг за 6 місяців 2010 року становить 11,6 млн. грн., що на 35% більше за аналогічний період минулого року (8,7 млн. грн.). Платежі до бюджету зросли на 6 % і становлять 705 тис. грн. Натомість, кількість екскурсантів збільшилась на 29%, і становить 8,5 тис. осіб. За кордон виїздило 3,5 тис. осіб, що на 45% краще за минулорічні показники.»
Під час обговорення подальшого розвитку екскурсійної справи на Чернігівщині, проектів нових нормативно-правових актів, що стосуватимуться реформування дозвільної системи в туристичній галузі та посилення контролю за діяльністю суб’єктів туристичного супроводу, начальник відділу розвитку туристично-екскурсійної діяльності Державної служби туризму і курортів Марія Семенова зауважила, що Дуржтуризмкурорти планують видати нормативний акт, в якому будуть чітко прописані кваліфікаційні вимоги щодо підготовки спортивних інструкторів, провідників та екскурсоводів, які будуть задіяні під час чемпіонату Євро 2012 з футболу в Україні.
Натомість, голова правління Державної акціонерної компанії «Україна туристична» Богдан Забредовський зауважив, що у наступному році вони разом з Державною службою туризму і курортів планують провести маркування та сертифікацію всіх наявних туристичних маршрутів на території України з метою створення якісної та актуальної інформаційної системи для туристів: інформаційні стенди, буклети та карти.

Воробей Валентин
Головне управління культури, туризму і
охорони культурної спадщини облдержадміністрації

Фото автора
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1068 | Додав: chernigovec | Теги: Євро 2012, екскурсійна справа, Чернігів, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar