Неділя, 28-Квітня-2024, 01.33.58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Травень » 27 » Турпутівки ще не подорожчали, стверджують у тернопільських турфірмах
09.34.47
Турпутівки ще не подорожчали, стверджують у тернопільських турфірмах
Вартість путівок у цьому сезоні туристичні оператори наразі підняли лише у кримському напрямку. Ціни на закордонні мандрівки, порівняно із 2009-м, за словами фахівців, майже не змінилися. Зокрема, у місцевих турфірмах пояснюють, що у цьому винні криза і нестабільність у єврозоні
Ціни на турпутівки в цьому літньому сезоні не зросли. Адже попит на них і так - невеликий. Аби привабити туристів, фірми проводять акції та дають знижки. 
Нагадаємо, 2009-й рік був для туристичного бізнесу нелегким. За даними Держкомтуризму, торік виїзний потік помітно скоротився, особливо в секторі організованого туризму і у службових справах.

ЗЕКОНОМИЛА КОШТИ


Зокрема, кількість мандрівок за турпутівками зменшилася на 21%. При цьому, за оцінками гравців на ринку, українська туристична галузь постраждала більше, ніж світова загалом.
Деякі туркомпанії оцінюють обсяги падіння в межах 30-40%. Прогнозів на цей сезон представники турфірм наразі не роблять. Адже попит на тури ще не зріс, а пропозицій та й самих фірм - чимраз усе більше.
Тернополянка Оксана Павлів двічі на рік їздить відпочивати за кордон. Причому завжди намагається вишукувати "гарячі" тури. 
Вона зауважила, що ціни на турпутівки, порівняно із минулим роком, не змінилися, але "гарячих" пропозицій тепер побільшало.
- Нещодавно їздила в Туніс. Купила досить вигідний тур. Виїжджала через день після придбання туру, - розповідає дівчина. - Враження від відпочинку залишилися дуже позитивні. Погода спочатку трохи підвела, але ми встигли добре відпочити, гарно засмагнути. Та й зекономила 100 дол.

УМОВИ ПОКРАЩИЛИ

Новинка сезону - європейські країни пропонують комбіновані тури на кращих умовах, аніж минулоріч.
- Дещо знизили ціни на тури Болгарія та Чорногорія. Не знаю, чи пов'язувати це з падінням євро, але ціни - приємні, - розповідає директор АГП "Топаз-тур" Марина Гонтар. - Якщо раніше нас на початку сезону оператори зазвичай попереджали, що тури подорожчають на 20-30%, то цього року такого не було. Ціни залишилися на рівні минулорічних.
Як зауважила пані Гонтар, набуло розмаху раннє бронювання. Так, днями туристи, які чекали зниження цін, раптом виявили, що на дату їхньої відпустки немає місць у літаку.
- У Львові всі квитки заброньовані на кілька днів наперед. Хоча в готелі, куди прямували туристи, вільні місця були, - розповідає вона. - Летіти людям довелося через Київ.
Погоджується із висновками пані Гонтар і директор турагенції "Мандри-світ" Іванна Романська.
- Наприклад, у Болгарію чи Грецію поїхати сім'єю тепер простіше, адже вони запровадили ряд цікавих акцій, - каже пані Романська. - Це своєрідні антикризові пропозиції. Так, у Болгарію з батьками двоє дітей можуть поїхати безкоштовно. Раніше - лише одна дитина.

КРИМ ПІДНЯВ ЦІНИ

У Криму цьогоріч підняли ціни на тури орієнтовно на 20%. Тож якщо у 2009-му хороша путівка коштувала 195 грн/день., то тепер - 240. Адже кримські курорти, за її словами, більше розраховують на приїзд іноземців, зокрема росіян.
- До речі, відпочинок у Туреччині та Єгипті також доволі дорогий, - продовжує фахівець. - Проте туроператори часто пропонують "гарячі" тури. Адже ринок насичений пропозиціями, а попит ще невисокий. Коли туроператори бачать, що путівки не розходяться, переводять їх у категорію "гарячих".
Як додає пані Гонтар, "гарячі" тури, які так люблять наші туристи, зараз є, хоч їх і менше, ніж раніше. Вибір пропозицій не надто широкий. Якщо плануєте відпочинок в улюбленому готелі у визначений час - забронюйте наперед, каже вона.

У ГРЕЦІЮ НЕ ЇДУТЬ

Особливих змін у цінах на тури цього року не зауважила і менеджер турфірми "Шафран" Любов Снітинська.
- Турпутівки тримаються на рівні, якого досягли торік. Причому це стосується мандрівок майже у всіх напрямках, - продовжує вона. - Єдине - відпочинок у Криму подорожчав принаймні на 10%. Зате ціни на путівки до морських курортів Чорногорії, Хорватії та Болгарії залишилися такими ж.
Охочих їхати у Грецію нині дуже поменшало. Хоча, як додає пані Снітинська, ще у попередні місяці багато людей цікавилися турами саме в цю країну.
- Суспільно-політичні та економічні негаразди відлякують туристів, - пояснює вона. - Та й відкриття візи до Греції, як обіцяли туроператори в лютому, не спростили. А там - єврозона. Тож необхідно зібрати ряд документів, без яких візу не відкривають.

Попит на турпутівки ще "спить"

Торік, як пригадує Марина Гонтар, вже у квітні місця в готелях були заброньовані на кілька місяців наперед. У такий спосіб туристи економили 30-35% від вартості турпутівки завдяки акції раннього бронювання.
Тепер ажіотажу з бронюванням не помітно, хоча іноді й таке трапляється. Хороші готелі, за її словами, краще бронювати заздалегідь.
- Втім, туристи все ж були. Більшість їхала в тури Європою, - каже пані Снітинська. - Це традиція. Щоправда, робити висновки, чи зросте попит на відпочинок за кордоном загалом, важко. Сезон лише розпочинається.

Попит, дійсно, - ще невисокий, погоджується Іванна Романська. Фактично він залишився на рівні минулорічного. Тому з економічної кризи туристичний бізнес, котрий працює у нашому регіоні, вийшов ще не повністю.

- Зрештою, сезон у нас зазвичай починається не в травні, а в середині червня, - пояснює фахівець з туризму. - Саме в цей час тернополян починають активно купувати турпутівки. Причому часто беруть пропозиції, що "горять". Наразі більшість тернополян приходять, аби просто поцікавитися турами. Купувати турпутівки завчасно, на жаль, наші люди ще не навчилися.

Джерело: 20minut.ua

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1058 | Додав: chernigovec | Теги: ціна путівок, туристичні путівки, туристичні фірми | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar