П`ятниця, 03-Травня-2024, 12.53.17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Жовтень » 15 » Туристичний сезон: підбиваємо підсумки
15.45.32
Туристичний сезон: підбиваємо підсумки
натисніть для перегляду в повному розмірі...Туристичні виставки, які традиційно проводяться у столиці в середині календарної осені, знаменують собою закінчення "високого" туристичного сезону. А по закінченні чого-небудь прийнято підводити підсумки, робити аналіз звершень і допущених помилок (без яких, на жаль, не обходиться ніколи), і, як наслідок, прогнозувати свою діяльність на майбутнє з урахуванням набутого досвіду.
Нинішня осінь є для вітчизняної індустрії туризму унікальною. Перш за все, в тому сенсі, що вона знаменує собою закінчення першого «кризового» сезону, в якому рецесивні явища світової економіки, у тому числі і туризму, проявили себе у всій красі. Поза всяким сумнівом, головною дійовою особою в закінченні сезону став Його Величність Криза - саме так, із великої літери. Фактичний зрив сезону в Криму, різке зменшення показників виїзного туризму, різке зниження кількості авіа чартерів - все це ланки одного ланцюга.
Проте, не дивлячись на кризу, а де в чому й завдяки йому, деякі туристичні напрями демонструють збереження показників, а подекуди навіть і зростання. Наприклад, більше стало туристів в українських Карпатах - як наших співгромадян, так і іноземців. Одним з популярних напрямків виїзного туризму стала Хорватія - не в останню чергу завдяки скасуванню віз (правда, тимчасової) для громадян України. Нарешті, в нашу країну прийшли нові авіакомпанії - далеко не останні в своєму сегменті, відкрилися нові маршрути добре відомих українським турфірмам авіаперевізників.
Все це свідчить, що криза - це не Чорна Смерть, а час для підвищення конкурентності свого продукту, час відкриттів для себе (і своїх клієнтів, звичайно ж) чогось нового, час налагодження нових зв'язків, а також позбавлення від чогось непотрібного. Наприклад, престижних, але малорентабельних напрямків або програм, від зайвих витрат, від неефективних або застарілих рішень.
Саме над цим і варто подумати зараз, на виставках - адже їх організатори дають можливість не тільки презентувати свій продукт, але й обмінятися досвідом, дізнатися, як вирішують ту чи іншу проблему колеги, перейняти, нарешті, їх досвід. Втім, виставки відбуваються лише двічі на рік, і хто-то в них не планує участі з-за скорочення обсягів доходів, хтось - з інших причин. У той же час протягом усього року з вами журнал «Український туризм» - по суті, та сама виставка, але на папері. Адже саме на наших сторінках можна зробити те ж саме, що й на виставці - презентувати новий продукт, обмінятися досвідом, взяти участь у дискусії. Редакція профільного ділового видання працює для вас, і прагне найбільш точно і об'єктивно висвітлювати проблеми галузі та захищати ваші інтереси.
 
Юрій Самойлов
гол. редактор журналу "Український туризм"
 
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 942 | Додав: chernigovec | Теги: конкурентність, турсезон-2009, підсумки турсезону, український туризм, підбиття підсумків | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar