Неділя, 12-Травня-2024, 23.25.53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Березень » 31 » Туристичний ринок України поступово виходить з кризи
12.32.13
Туристичний ринок України поступово виходить з кризи
23 березня 2010 року відбулася прес-конференція з нагоди відкриття IV Міжнародної туристичної виставки-форуму «Український туристичний форум 2010 (весна)» на тему: «Відкриття УТФ 2010 (весна). Високий сезон 2010: очікування і прогнози» за участю Олени Шаповалової, віце-президента Асоціації лідерів турбізнесу України, Аркадія Маслова, генерального директора «АЛТУ-ЕКСПО», Йосипа Андрика, члена Президії АЛТУ, директора туроператора «Тез Тур», Бориса Зелінського, члена Президії АЛТУ, генерального директора групи компаній «Кандагар-Тур», Людмили Власенко, члена Президії АЛТУ, генерального директора туристичної фірми «САМ», Володимира Щупака, члена Президії АЛТУ, директора туроператора «TUI Україна», Ярослава Іцковського, члена Президії АЛТУ, директора туроператора «Проланд», Олександра Новіковського, члена Президії АЛТУ, директора туроператора «Tуртесс Тревел».
Туристичний ринок України виходить з кризи. Здебільшого провідні оператори України налаштовані оптимістично і очікують збільшення обсягів продажів у 2010 році на 10-15 % проти 2009 року.
"За статистикою Державної служби туризму і курортів у 2009 році понад 150 суб'єктів туристичної діяльності здали свої ліцензії, 100 були позбавлені права користування ліцензією. При чому було видано близько 800 нових ліцензій. Тобто попри кризу кількість гравців на ринку збільшується" - повідомила Олена Шаповалова. Вона ж зазначила, що тільки за перші два місяці 2010 року рівень продажів зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року. Активно розпочалось раннє бронювання - тури до Туреччини, Єгипту і Криму на липень-серпень бронюють уже зараз. Чималим попитом користуються подієві тури по Україні (Битва Націй у Хотині - 30 квітня-3 травня, Шоу повітряних куль у Львові на травневі свята, «День гумору» в Одесі, Тиждень джазу в Коктебелі тощо).
«В цьому році ми маємо намір докласти максимум зусиль, щоб вийти на рівень продажів 2008 року, - повідомив Борис Зелінський. Ціни у більшості карпатських і кримських оздоровниць підвищилися на 5-15%, але це зумовлено ростом тарифів на комунальні послуги і енергоносії. Якщо українські готельєри і надалі дотримуватимуться гнучкої цінової політики, успіх у цьому сезоні гарантовано». Також Борис Зелінський констатує підвищення попиту на екскурсійні тури по Україні і подієвий туризм і висловив сподівання, що у цьому році кількість туристів з країн пострадянського простору, особливо, з Росії і Білорусі істотно зросте.
Підтверджує тенденцію і Людмила Власенко: «Думаю, продажі зростуть на 10-15% порівняно з минулим роком. Попит здебільшого буде рости в трійці лідерів - Туреччина, Єгипет, Крим. Значному приросту сприятимуть прямі регіональні чартерні перельоти. Лідерами туристських вподобань також будуть - Іспанія, Греція, Хорватія, Чорногорія, Італія, Франція».
Приросту до 15-20 % у сегменті масового виїзного відпочинку (Туреччина, Єгипет) очікує Олександр Новіковський. Ціни поки що лишаються на рівні 2009 року. «Дуже перспективний напрямок - Ізраїль, зазначив він, - угода про двосторонній безвізовий режим пересування громадян між Україною та Ізраїлем може бути підписана найближчими місяцями. Вперше в минулому сезоні наша компанія запровадила прямі чартерні рейси між Києвом і Тель-Авівом. Розвиватимемо цей напрямок і надалі».
Також Олександр Новіковський наголосив, що потужні українські туроператори зайняли активну позицію з підтримки своїх туристів: відстоюють інтереси своїх співгромадян, беруться за вирішення будь-яких проблем, що виникають у туристів за кордоном, розробляють програми підтримки і підвищення якості турпродукту. Так, впроваджена рік тому Асоціацією лідерів турбізнесу України перша недержавна програма захисту прав споживачів туристичних послуг «Знак Якості АЛТУ» для турагентів активно розвивається. Ми прагнемо, щоб туризм в Україні став максимально цивілізованим, ринок - прозорим і безпечним.
 
Джерело: Прес-служба АЛТУ
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 761 | Додав: chernigovec | Теги: Новини турбізнесу, турбізнес, туристичний ринок | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar