Вівторок, 07-Травня-2024, 19.15.37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Світлана Синиця: «Маємо намір розробляти нові туристичні маршрути, пов’язані з легендами та переказами про Чернігів»
15.03.08
Світлана Синиця: «Маємо намір розробляти нові туристичні маршрути, пов’язані з легендами та переказами про Чернігів»
У Чернігові відбулася презентація досить оригінального туристичного маршруту, екскурсія яким дозволяє побачити не тільки місця, пов'язані зі старовинними билинами, легендами та міфами, а й створених аніматорами персонажів цих переказів.
Про те, як відбувалася підготовка до презентації туристичного маршруту «Чернігів – місто легенд», яка пошукова робота проводилася, з якими труднощами стикнулися організатори ,розповіла під час прес-конференції ідейний натхненник цього маршруту, майстер виробничого навчання групи «Агент з організації туризму» Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування - Світлана Синиця.
За її словами, в цьому році було проведено ряд зустрічей з туристично-інформаційним центром Чернігівської міської ради, режисером обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв – Іриною Дерейчук, екскурсоводом Іваном Коцюрою, керівником гуртка екстремального туризму ЧВПУПО, директором рятувальної служби «SOS» - Анатолієм Антішко.
За цей час спільно було опрацьовано значну кількість літератури, літописів, переказів та оповідань про Чернігів та його міфічних персонажів. В ході вивчення матеріалу, організатори туристичного маршруту «Чернігів – місто легенд» визначили дійових осіб, підібрали діалоги та монологи для персонажів, виготовили костюми за кошти училища побутового обслуговування.
Як повідомили організатори, на маршруті задіяно 7 персонажів: Мотря Кочубей, Княжна Чорна та двоє хазар, Ілля Муромець та Соловей-Розбійник і монах Тарасій. Під час екскурсії, одні герої завершують та підсумовують розповідь екскурсовода, а інші продовжують або несподівано вриваються в неї.
Як підкреслила Світлана Синиця, наша мета – зацікавити туриста легендою чи переказом, включити його уяву, почуття, зорове сприйняття історичних персонажів, та разом з туристами зазирнутися в ті часи. Особливо такі екскурсії будуть привабливі для школярів.
За її словами, орієнтовна вартість даної екскурсії складає 200 грн. на групу туристів тривалістю 2 години 20 хвилин. В дану суму входить розповідь екскурсовода, 7-ох аніматорів, 2 куратори, керівник туристичного гуртка, транспортні витрати, експлуатація туристичного спорядження та витрати на експлуатацію костюмів. Якщо розділити цю цифру на 11-ох осіб, задіяних в організації даного туристичного маршруту, то кожен організатор має отримати 18 гривень прибутку, не враховуючи транспортних витрат та експлуатацію туристичного спорядження та костюмів. Але, як запевнила Світлана Синиця, в подальшому вартість екскурсії може збільшуватись в залежності від кількості задіяних костюмованих дійств.
Тож організатори туристичного маршруту «Чернігів – місто легенд» планують продовжити роботу над виготовленням костюмів для розробки нових туристичних маршрутів, пов’язаних з легендами та переказами про Чернігів, тому туристам, які приїздять на екскурсію в Чернігів нудьгувати не доведеться!

Замовити екскурсію на маршруті «Чернігів – місто легенд» можна за номером:
(0462) 97-34-04, 777-021, (093) 55-26-217. Приємних вам вражень!

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 882 | Додав: chernigovec | Теги: Світлана Синиця, Чернігів-місто легенд | Рейтинг: 5.0/3
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar