Четвер, 18-Квітня-2024, 04.07.46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Станція Крути – для мандрівників у часі
12.36.21
Станція Крути – для мандрівників у часі
Чи добре ви знаєте країну, в якій живете? Її потаємні куточки, приховані від очей туристів, а може й навіть місцевих. Аби краще пізнати Україну, «Київстар» створив масштабний інтернет-портал www.iloveukraine.com.ua
За його допомогою можна ділитися один з одним фотографіями старовинних пам'яток, красивих, незвичайних і просто цікавих місць України.
З його допомогою ми можемо розповісти один одному про Україну і разом – усьому світу. Про таку рідну і, одночасно, невідому. Про численні пам'ятки з тисячолітньою історією, що дивують вчених усього світу, і про дивовижну та чарівну природу, яка не залишить байдужим найвибагливішого мандрівника. Про куточки, де не ступала нога туриста. Про країну, яку ми любимо!

Спільними зусиллями будуть зібрані фотографії цікавих місць України. Кожен чернігівець може зареєструватися і показати свої фото пам'яток рідного міста чи фото з мандрівок Україною. Уявіть: ми краще будемо знати країну, в якій живемо, з радістю плануватимемо подорожі у відпустку чи вихідні! Стане це корисним і для закордонних гостей, що їх чекаємо на Чемпіонат Європи з футболу у 2012р.

Відтепер на сторінках видання з'явиться рубрика «З любов'ю до України!» про красу і незвичайні місця нашої країни, які будуть з'являтися на порталі www.iloveukraine.com.ua. Це будевнесок Інтернет-видання «Високий Вал» та «Київстар» у зміцнення почуття любові до країни у жителів України через усвідомлення її краси і масштабу. Приєднуйтесь до нас!
«300» – по-українськи

Неначе за повелінням якогось чаклуна, практично серед поля, виросла три роки тому залізнична платформа поблизу села Пам’ятне на Чернігівщині. Невдовзі на колії прибув потяг. Прибув, щоб тут же залишитися назавжди нерухомим.

Це меморіал пам’яті героїв Крут, присвячений битві, яка відгриміла на цьому місці 29 січня 1918 року. Унікальний комплекс має вигляд реконструкції залізничної станції Крути початку ХХ століття.

Унікальний він ще й тому, що з великою ймовірністю ви будете його єдиним відвідувачем. Адже меморіал розташований поодаль від міст і автодоріг державного значення. А сучасні поїзди тут не зупиняються. З іншого боку, вам ніхто не завадить отримати враження мандрівника не тільки у просторі, а й у часі.

Вагони, що стоять на рейках – часів першої половини минулого століття. Начебто у таких же вагонах три сотні київських студентів та гімназистів приїхали сюди 1918 року. Одному з відреставрованих вагонів – більше ста років. Поруч – символічна могила загиблих, ставок у формі хреста, каплиця і монумент битви під Крутами у вигляді встановленої на пагорбі червоної колони.

Про що думали молоді хлопці під перестук коліс, наближаючись до місця бою? Сподівалися зупинити хвилю червоного терору чи були свідомі, що цей бій буде останнім? Поринути в ту атмосферу допоможе музей-потяг з восьми вагонів на одній з колій. У ньому експонуються документи, речі, зброя, зібрано кіно- і фотоматеріали часів української революції, відтворено побут того часу.


Якщо ви багато подорожували Україною і вам є, що розповісти, – поділіться цим з іншими! Повірте, вам будуть щиро вдячні. Якщо ж ви не пробували дивитися на рідні місця іншими очима, – озирніться навколо зараз, можливо, саме ви відкриєте для країни і її гостей щось неймовірно цікаве і красиве! Якщо ж ви вважаєте, що поруч з вами немає нічого примітного, – не біда, заходьте на портал, можливо, хтось заново відкриє для вас ваш рідний край.

Діліться враженнями, плануйте подорожі, черпайте ідеї і отримуйте задоволення від краси своєї країни!

Джерело: Данило Мироненко
Високий Вал
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 974 | Додав: chernigovec | Теги: iloveukraine.com.ua, станцыя круты, круты | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar