П`ятниця, 03-Травня-2024, 01.46.31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Вересень » 14 » Сосниця відзначила 116 річницю від дня народження Олександра Довженка
08.48.59
Сосниця відзначила 116 річницю від дня народження Олександра Довженка
11 вересня у мальовничому містечку Сосниця, що на Чернігівщні відбулися урочистості, присвячені 116-ій річниці від дня народження видатного українського кінорежисера і письменника Олександра Довженка та Дня українського кіно.
Заплановані заходи проходили на території Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка, куди прибуло чимало почесних гостей - письменників, кіномитців, артистів, представників влади і громадськості. Це і голова держслужби кінематографії України – Копилова Катерина Олександрівна, голова національної спілки кінематографістів України, кінокритик, голова комітету з Державної премії ім. О.П. Довженка – Тримбач Сергій Васильович; народна артистка України – Раїса Недашківська; режисер, заслужений діяч мистецтв України – Сергієнко Роллан Петрович; кінооператор, заслужений діяч мистецтв України – Тимлін Едуард Леонідович; композитор, народний артист України – Губа Володимир Петрович, та багато інших. Також на святі були присутні перший заступник начальника головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації – Смоляк Леонід Іванович, голова Сосницької райдержадміністрації – Колос Василь Миколайович, голова Сосницької районної ради – Волошко Василь Євгенович та директор Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка – Наконечна Людмила Миколаївна.
Офіційну делегацію на чолі головою державної служби кінематографії України Копиловою Катериною Олександрівною зустрічали хлібом-сіллю дівчата в національних костюмах, після чого вони поклали квіти до пам’ятника Олександру Довженко.
У своєму виступі, перший заступник начальника головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації – Леонід Смоляк передав всім присутнім вітання від голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка з нагоди святкування 116-ї річниці з дня народження Олександра Довженка та Дня українського кіно.
А також зазначив, що Олександр Петрович Довженко залишив великий і неповторинй слід у серцях багатьох поколінь. Він поєднав у собі і художника, і письменника, і громадського діяча. Став він й відомим кінорежисером, фундатором поетичного кіно, визнаним світом митцем.
Саме на цій ниві мистецтва найяскравіше виявився могутній талант Олександра Петровича.
І це справді так! Адже цього дня багато людей зібралося біля Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка, щоб ще раз згадати життєвий та творчий шлях видатного земляка.
Також, на святі головою державної служби кінематографії України Копиловою Катериною Олександрівною було зачитано вітання Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра України Миколи Азарова з нагоди святкування в Україні Дня українського кіно.
Після всіх урочистостей, почесні гості та відвідувачі музею мали змогу оглянути експозицію музею та прослухати театралізовану екскурсію «Світ дитинства молого Сашка».
Приємне враження для відвідувачів справила й виставка «Сторінками історії музею Олександра Довженка», яка розповідала про творче життя літературно-меморіального музею з самого початку його існування.
Також, у кінотеатрі імені Олександра Довженка відбулася зустріч з режисером, заслуженим діячем мистецтв України Ролланом Сергієнком та відбувся перегляд художньо-документальної картини Роллана Сергієнка та Єдуарда Тимліна «Освідчення в любові».

Воробей Валентин
www.cult.gov.ua

Фото автора
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1006 | Додав: chernigovec | Теги: День українського кіно, Сосниця, Олександр Довженко | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar