Субота, 11-Травня-2024, 21.56.28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Сфера туризму України: наслідки виверження вулкану в Ісландії для українських туристів
12.23.45
Сфера туризму України: наслідки виверження вулкану в Ісландії для українських туристів
Внаслідок закриття 17 квітня повітряного простору України десятки тисяч туристів з України не змогли потрапити на запланований відпочинок або вчасно повернутися додому. Чимало наших співвітчизників й досі лишаються заручниками обставин, оскільки поки що не відновлено рейси до більшості країн Європи (де загалом скасовано 63 тисячі рейсів).
Туроператори, члени Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ), докладають усіх можливих зусиль з метою мінімізувати наслідки скасування авіарейсів для туристів з України. Більшість авіакомпаній дали змогу без штрафних санкцій переборонювати авіаквитки або повернули гроші. Провідним українським туроператорам вдалося досягнути домовленостей з готелями у Ізраїлі, Туреччині та Єгипті щодо безоплатного продовження терміну проживання українських туристів, які на момент закриття повітряного простору України відпочивали в цих країнах, тобто в аеропортах вони не ночували. Натомість, деякі готелі у європейських країнах не повертають українським туроператорам попередньо сплачені кошти за туристів, які за наявних обставин не змогли своєчасно прибути до заброньованих готелів.
Окрім цього, у деяких українських туристів, що не змогли своєчасно повернутись з Європи, збігає термін дії візи. Наразі тільки посольства Австрії і Чехії повідомили про безоплатне подовження терміну дії віз для наших туристів. Зазначене питання є одним з найболючіших, адже згодом туристу буде складно довести свою непричетність до порушення візового режиму країни тимчасового перебування.
Переважна більшість українських туристів із розумінням поставилися до обставин, що виникли у зв'язку із виверження вулкану в Ісландії. Вони воліють перечекати несприятливу ситуацію і не анулюють заплановані подорожі. Українські туроператори готові поновити усі подорожі, однак для цього необхідно дочекатися на відкриття аеропортів.
Звичайно, туристи які летіли на короткі термін, скасовували подорожі. Щодо можливих компенсацій, поки що однозначної відповіді на це питання не має. Позиція українських туроператорів буде дзеркальним відображенням позиції готельєрів й авіакомпаній. Якщо вони досягнуть згоди щодо повернення коштів туристам, то туроператори, звичайно, не стоятимуть осторонь.
АЛТУ резюмує, що сфера туризму України в цілому виявилася не готовою до мінімізації для українських туристів наслідків природної катастрофи - доводиться констатувати відсутність злагодженості у роботі як відповідних органів державної влади, включаючи Міністерства закордонних справ, транспорту, культури і туризму, так і в туристичній індустрії.
З цього приводу АЛТУ направлено листа до Кабінету міністрів України з конкретними пропозиціями щодо заходів, спрямованих на подолання зазначених явищ в подальшому.


Прес-служба АЛТУ
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 660 | Додав: chernigovec | Теги: Ісландія, наслідки виверження вулкану, українські туристи | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar