П`ятниця, 03-Травня-2024, 13.09.34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Жовтень » 13 » Провідні туроператори України візьмуть участь у фінансуванні розвитку внутрішнього туризму
16.13.38
Провідні туроператори України візьмуть участь у фінансуванні розвитку внутрішнього туризму
натисніть для перегляду в повному розмірі...30 вересня 2009 року, в ЦДКС «Український дім» відбулося підписання Меморандуму про співпрацю у рамках першого проекту державно-приватного партнерства у сфері туризму «Проект підтримки внутрішнього і в’їзного туризму України» між Міністерством культури і туризму України, державним підприємством «Національний туристичний офіс» та Асоціацією лідерів турбізнесу України.
Заступник міністра культури і туризму України Юрій Зубко наголосив на тому, що вперше провідні туроператори об’єднали свої зусилля з метою підтримки розбудови національних туристичних маршрутів, розвитку внутрішнього і в’їзного туризму в Україні. А також висловив сподівання, що ця ініціатива буде підтримана й іншими представниками турбізнесу, повідомляє "власна справа"
Директор ДП «Національний туристичний офіс» Андрій Помоз повідомив, що від провідних туроператорів вже надійшли перші кошти. Наразі отримано близько 70 000 гривень.
Віце-президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олена Шаповалова зазначила, що головним учасником проекту є турист, оскільки внески формуються з відрахувань з кожного туру, реалізованого туроператорами-членами АЛТУ через туристичних агентів, що мають «Знак Якості АЛТУ». Також вона повідомив про започаткування у жовтні інформаційної кампанії спрямованої на підтримку проекту.
Після підписання Меморандуму і спілкування з журналістами відбулася зустріч заступника міністра Юрія Зубка з провідними туроператорами України. Від імені Міністерства культури і туризму України Юрій Зубко закликав гравців туристичного ринку підтримати «Проект підтримки внутрішнього і в’їзного туризму» і приєднатися до програми створення мережі національних туристичних маршрутів.

Довідкова інформація.

1. Проект підтримки внутрішнього і в’їзного туризму

«Проект підтримки розвитку внутрішнього і в’їзного туризму в Україні» - перший приклад державно-приватного партнерства у сфері туризму. Ініціатори - державне підприємство «Національний туристичний офіс» і Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) за підтримки Міністерства культури і туризму України.
В межах проекту планується сприяти Міністерству культури і туризму України у формуванні мережі національних туристичних маршрутів і забезпеченні належного туристичного супроводу відвідувачів під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні. Фінансування заходів здійснюватиметься за рахунок внесків провідних туроператорів України, членів АЛТУ, зокрема: «АГЕНТСТВА «ПАН УКРЕЙН»», «ВОЯЖ-КИЇВ», «САМ», «ТЕЗ ТУР», «ТУРОПЕРАТОРА «ПРОЛАНД»», «ТУРТЕСС ТРЕВЕЛ», «ТУРИСТИЧНИЙ КЛУБ».
За підрахунками АЛТУ тільки операторами-членами Асоціації протягом рок буде зібрано близько 1 млн. гривень. «Оператори, з якими наразі ведуться переговори, здатні поповнити фонд проекту ще на 1 млн. гривень на рік. Разом з нашими внесками це буде вже 2 мільйони. Для порівняння - цього року на потреби туристичної сфери у Держбюджеті України було закладено 2,5 млн. гривень» - зазначив Тарас Демура, Президент Асоціації лідерів турбізнесу України. Внески формуються з відрахувань з кожного туру, реалізованого туроператорами-членами АЛТУ через туристичних агентів, що мають «Знак Якості АЛТУ». Координацію та реалізацію заходів в межах Програми здійснює ДП «Національний туристичний офіс».

2. Програма «Знак якості АЛТУ»

Асоціація лідерів турбізнесу України запровадила першу недержавну програму захисту прав споживачів туристичних послуг «Знак Якості АЛТУ», cпрямовану на покращення якості надання туристичних послуг.
В рамках Програми здійснюється добровільна перевірка туристичних агентів на відповідність правилам ділової практики, встановлених Асоціацією. Зокрема, здійснюється паспортизація приміщень, призначених для обслуговування споживачів туристичного продукту, оцінка кваліфікації персоналу шляхом дистанційного тестування.
Турагенти, які відповідають вимогам Програми, вносяться до реєстру Асоціації та отримують право використовувати зображення «Знаку Якості АЛТУ» з індивідуальним номером. Повний реєстр турагентів зі «Знаком Якості АЛТУ» - на сайті www.altu.com.ua.
Право використання «Знаку Якості АЛТУ» надається терміном на 1 рік. Щороку відповідність вимогам Програми необхідно підтверджувати. Станом на 28.09.2009 заявки на участь у Програмі подано 151 суб’єктом туристичної діяльності, з яких 103 вже отримали право використання «Знаку Якості АЛТУ».
В рамках Програми створюється Гарантійна система, яка передбачає компенсацію збитків туристів у разі неможливості розпочати подорож з вини турагента або туроператора, у розмірі не менше 1 млн. євро.

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1407 | Додав: chernigovec | Теги: Україна, туроператори, внутрішній туризм, розвиток туризму | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar