П`ятниця, 19-Квітня-2024, 04.16.39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Прикордонники запевняють: більше туристів - менше ризиків на Євро-2012
18.11.28
Прикордонники запевняють: більше туристів - менше ризиків на Євро-2012
натисніть для перегляду в повному розмірі...Сьогодні відбулася міжнародна конференція «Управління кордоном і Чемпіонат Європи з футболу 2012», у якій взяли участь представники прикордонних служб 11 країн Європи. Захід організований Державною прикордонною службою України за підтримки Місії Європейського Союзу.
Заступник голови Місії ЄС Удо Буркхолдер, який керував Федеральною прикордонною службою під час Чемпіонату світу в Німеччині 2006 року, з приємністю відзначив високий рівень цієї конференції. «Цей захід є не тільки обміном думками та досвідом,  він має практичне значення. У відкритій дискусії серед тих, хто вже проводив Євро-2008, Чемпіонат світу 2006 року, прикордонниками сусідніх країн України та Польщі, які прийматимуть Євро-2012 народилася згода щодо принципових питань співпраці», - запевнив пан Буркхолдер. Він наголосив, що країни-сусіди нададуть серйозну підтримку українським і польським колегам, щоби чемпіонат відбувся на високому рівні.
Заступник голови Держприкордонслужби Олександр Мельников вважає: «Обмін досвідом, спільні навчання, тренінги, а надто секрети, якими поділились з нами колеги з Німеччини, Австрії та Швейцарії, а також інших країн – є важливою частиною підготовки до Євро-2012». Пан Мельников повідомив, що від української сторони у конференції взяли участь представники Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та інших підрозділів, які спільно будуть забезпечувати порядок і безпеку під час Євро-2012.
Україна та Польща, які готуються до прийняття великої кількості гостей до Євро-2012, розповіли про заходи щодо вдосконалення процедури пропуску через державний кордон. Колеги-прикордонники зі Швейцарії та Австрії поділились своїм досвідом проведення Євро-2008, а німці – з якими труднощами та проблемами вони стикались під час Чемпіонату світу 2006 року.
Керівник прикордонної служби Австрії Гюнтер Вендт, який на власному досвіді знає, що таке футбольне Євро у двох країнах, розповів: «Ми фокусувались на чіткій стратегії кооперації на всіх стадіях – від підготовки до проведення Євро-2008, від теорії, навчань до практики. Цю концепцію ми донесли до кожного співробітника прикордонних служб Австрії та Швейцарії». Він зазначив, що на той час Швейцарія не входила до зони Шенгену, тому довелось узгоджувати законодавчу базу, щоби всі без виключення вболівальники могли відвідати матчі в обох країнах. Пан Вендт наголосив на важливості співпраці з сусідніми країнами, які забезпечують транзит для гостей чемпіонату, а надто чиї національні збірні потрапили до фінальної частини ЧЄ. Під час Євро-2008 між прикордонниками проводилась спеціальна операція з обміну інформацією під патронатом агенції «Фронтекс».
Очевидно, що найбільша кількість вболівальників приїде до України та Польщі з сусідніх держав. Тож прикордонники Білорусі, Молдови, Румунії, Російської Федерації, Словаччини та Угорщини підтвердили свою готовність допомогти нам під час Чемпіонату Європи з футболу. Відповідно до домовленості про співпрацю був розроблений механізм координації дій прикордонників цих країн.
Про важливість міжнародної співпраці говорив Пітер-Міхаель Кессов, який представляє Німеччину. «Ми активно використовували роботу наших консульств у різних країнах, щоби заздалегідь отримати інформацію про кількість і маршрути руху вболівальників. Також ми залучили наших колег з поліції тих країн, чиї збірні потрапили на ЧС-2006. Коли вболівальники бачили свою поліцію (іноземні підрозділи працювали в своїй уніформі), то поводили себе вкрай обережно. Нам навіть вдалося знизити загальний рівень злочинності. Не менш важливим є постійний обмін інформацією з органами безпеки сусідніх країн та особливо країн, які представлені у фінальній частині чемпіонату». Державні ж органи приймаючих країн мають посилити контроль за кордонами, проводити розшукові заходи в разі потреби, а також бути готовими до роботи з величезним пасажиропотоком – пан Кессов повідомив, що ці заходи входили до Національної концепції безпеки до ЧС-2006.
Місія ЄС та Прикордонна служба України готують вітчизняних спеціалістів до спілкування з іноземцями. Розмовник, який був розроблений Федеральною поліцією Німеччини і використовувався німецькими прикордонниками у 2006 році, переклали українською мовою та адаптували відповідно до процедур на вітчизняному кордоні. Місія ЄС з надання допомоги в питаннях кордону Україні та Республіці Молдова передала Державній прикордонній службі України 10 000 примірників українсько-англійського розмовника. У ньому містяться всі необхідні діалоги для проведення паспортного контролю, перевірки автомобілів, затримання, надання першої допомоги, а також футбольна термінологія та повсякденна лексика.
Голова австрійських прикордонників підтвердив, що мовна підготовка працівників є наріжним питанням проведення Євро-2012. Багатомовна Швейцарія мала менше проблем у спілкуванні з іноземцями, а от Австрії довелось проводити мовні курси та індивідуальні уроки для прикордонників. Гюнтер Вендт вважає видання розмовника дуже корисним.
Україна вже зробила кілька вагомих кроків до лібералізації прикордонного законодавства та процедур. Ми ввели безвізовий режим для громадян Європейського Союзу, США, Канади, Японії та деяких інших. Був спрощений паспортний контроль під час перетинання державного кордону для іноземців та осіб без громадянства.
Голова прикордонної служби Польщі Мірослав Новачик наголосив: «Наше головне завдання одночасно забезпечити громадський порядок і безпеку та безперешкодний перетин кордону в умовах великого пасажиропотоку». Пан Новачик зазначив, що цій конференції передувала низка робочих заходів, в результаті яких були окреслені три головні сфери співпраці: поліцейський контроль, перевірки на кордоні та робота прикордонників. Він впевнений, що Польща та Україна разом із сусідами будуть продовжувати спільну підготовку в сфері безпеки: «Ми дуже старанно працюємо, але нам доведеться ще багато чого зробити. Ми цінуємо допомогу колег з Австрії, Швейцарії та Німеччини, які надали нам свої найкращі доробки забезпечення безпеки під час міжнародних футбольних форумів. Немає сумнівів, що ми мусимо ефективно використати цей досвід і провести Євро-2012 на високому рівні».
Співпраця прикордонних служб вже давно триває на практиці. Ми здійснюємо спільний контроль на пунктах пропуску україно-польської та україно-молдовської ділянок. Така взаємодія запланована зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Спільні консультаційні пункти працюють на кордоні з Польщею, Румунією та Росією.
З 2008 року на українських кордонах працює автоматизована система паспортного контролю та пропуску. Межі держави під контролем завдяки дистанційному спостереженню, а супутниковий зв’язок забезпечує ефективну взаємодію між підрозділами Держприкордонслужби. Прикордонники активно співпрацюють над удосконаленням процедур разом зі своїми колегами з митниці – за спільною ініціативою був спрощений контроль на пунктах пропуску для автомобілістів.
Проведення Євро-2012 має бути футбольним святом для усього континенту. Не послабляючи контролю з протидії злочинності, наші прикордонники активно набувають досвід європейської культури обслуговування. Девіз Держприкордонслужби України: «законність дій, ввічливість персоналу, повага до громадян, економія часу на процедурні оформлення». Зараз на розгляді Верховної Ради знаходиться Закон України «Про прикордонний контроль», який дозволить ефективно втілити кредо прикордонників, яке Олександр Мельников лаконічно окреслив так: «Більше туристів і менше ризиків для Євро-2012».
 
Джерело: Інформаційний центр "Україна 2012"
Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 976 | Додав: chernigovec | Теги: прикордонний контроль, Євро 2012, кордони | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar