Субота, 04-Травня-2024, 22.27.30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Липень » 18 » Потрапивши на фестиваль Коровель занурюєшся у Х-ХІІІ століття
10.00.58
Потрапивши на фестиваль Коровель занурюєшся у Х-ХІІІ століття
15 липня у Шестовиці Чернігівського району відкрито Х міжнародний фестиваль слов’яно-варязької культури та історичного фехтування "Коровель 2010”.
Якщо ви ще не встигли там побувати, ще маєте нагоду, адже життя в історичному містечку на березі Десни вируватиме до понеділка. Там відбудуться різноманітні турніри, конкурс менестрелів та історичного костюму, майстер-класи з гончарства, танців, співів тощо.
У день відкриття фестиваль зібрав понад 100 учасників з різних куточків України, а саме: представників клубів історичного фехтування та реконструкції з Чернігова, Києва, Вінниці, Донецька, Харкова, Севастополя, Ізмаїла та інших міст.
До вечора мали під’їхати також учасники з Білорусі та Росії, але декого затримали на кордоні. Перевезти стилізоване під старовинне вбрання, прикраси, кольчуги, а також зброю (лук та стріли, мечі та ножі) не так вже й просто. За словами організаторів, в перший день зібралися всього близько 30% людей, які подали заявки на участь.
Вперше за час існування фестивалю наметовий табір «Коровель» обнесений дерев’яним парканом. Це зроблене для того, аби запобігти правопорушенням та непроханим гостям. Доступ в табір обмежений – лише за запрошеннями чи за вхідну плату. Організаційний внесок для учасників становить 60 гривень на добу, для охочих подивитися на побут та змагання – 20 гривен.
На території табору організоване централізоване харчування учасників, але їжу можна готувати й самому на багатті. Для гостей та туристів працюють виїзні пункти харчування. В меню можна побачити борщ, плов, шашлик, котлети, каші, хот-доги, сосиски тощо. Представлені також і різноманітні напої (навіть саморобний за старовинним рецептом квас). В таборі постійно чергують охоронці, пожежна машина, «швидка допомога» та лікар.
В день відкриття фестивалю свої дивовижні вироби представили майстри. На імпровізованому ярмарку можна було придбати мечі, луки та стріли, прикраси зі скла та глини, ювелірні вироби, приміром, підвіски-обереги та сережки, пряжки, стилізовані під старовину. Дехто з майстрів продавав також вироби зі шкіри – сумки, гаманці, пояси. Дівчат приваблювала тасьма ручної роботи, прикраси, а також натуральне мило, зварене на основі рослинних жирів з додаванням ефірних олій, зерен кави, какао-бобів, різних трав – неймовірно ароматне!
В перший день мали відбутися відбіркові бої в в номінаціях "щит-меч” та "меч-меч”, а також відбіркові тури стрілецького та метального турнірів. Але у зв’язку з тим, що деякі учасники запізнювалися, вони почалися пізніше запланованого часу. Сьогодні для охочих буде проведена екскурсія в табір археологів, де ведуться розкопки табору вікінгів Х ст., а ближче до вечора почнуться народні забави та фаєр-шоу. Особливістю цього року стане те, що вперше на «Коровелі» відбудуться змагання з історичного тріатлону. Крім того, можливо, силами поміряються дівчата-воїни (якщо зберуться хоча би чотири учасниці). Родзинкою свята стали також катання по Десні на човні з вітрилом. На цьому судні під назвою «Орка» вперше приїхали на фестиваль учасники з Києва – родина Василенків. Човен був створений руками глави родини – Дмитра Дмитровича, а його дружина Наталія та син Андрій взяли участь у турнірі стрільців.
До речі, родин на «Коровелі», в тому числі з маленькими дітьми, можна побачити чимало. Адже для учасників подібних заходів це не просто розвага чи забава, улюблене хобі, а спосіб життя.

Джерело: Вікторія Сидорова
Високий Вал
Категорія: Сторінки історії | Переглядів: 858 | Додав: chernigovec | Теги: Коровель 2010, фестиваль історичного фехтування, Шестовиця | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar