Четвер, 18-Квітня-2024, 05.03.29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Палац Кирила Розумовського та палац В.Тарновського стали фіналістами акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци"
23.35.59
Палац Кирила Розумовського та палац В.Тарновського стали фіналістами акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци"
Палац Кирила РозумовськогоВизначено 21 фіналіста акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». Про це повідомила прес-служба заступника голови Верховної Ради Микола Томенко.Він, як голова Оргкомітету акції, у понеділок взяв участь у церемонії оголошення та нагородження фіналістів.
За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури було визначено 21 фіналіста акції. До їхнього числа увійшли 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців.
Під час урочистого вручення заслужених нагород М. Томенко привітав директорів цих історико-культурних об’єктів, побажав успіху у подальшій боротьбі за звання кращих та вручив їм пам’ятні дипломи фіналістів акції.
Фіналістами акції стали:

у категорії «замки»: Дубенський замок (Рівненська область), замок «Паланок» (Закарпатська область), Збаразький замок (Тернопільська область), Золочівський замок (Львівська область), Луцький Верхній замок (Волинська область), Олеський замок (Львівська область), Ужгородський замок (Закарпатська область);

у категорії «фортеці»: Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська область), Генуезька фортеця в Судаку (Крим), Кам’янець-Подільська фортеця (Хмельницька область), Київська фортеця (Київ), фортеця у Меджибожі (Хмельницька область), Хотинська фортеця (Чернівецька область), Чигиринська фортеця – резиденція Богдана Хмельницького (Черкаська область);

у в категорії «палаци»: Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Бахчисарайський (Ханський) палац (Крим), Лівадійський палац (Крим), Маріїнський палац (Київ), Митрополичий палац (Чернівці), палац Кирила Розумовського у Батурині (Чернігівська область), палац у Качанівці (Чернігівська область).
Говорячи про принцип визначення фіналістів, М.Томенко зауважив, що під найкращими об`єктами за цими трьома категоріями експерти розглядали як історичну значимість тої чи іншої будівлі, так і її архітектурну привабливість, культурну традицію і туристичну спроможність. Він наголосив, що, окрім представлених об’єктів, в Україні є ще дуже багато надцікавих об’єктів, але в силу різних обставин вони ще потребують багато зусиль для того, щоб вийти на належний туристичний рівень.
М.Томенко наголосив, що оголошення фіналістів акції було не випадково приурочено до 20-річчя Незалежності України, а переможців до 1 грудня 2011 року – дня святкування 20-річчя з дня Референдуму про державний суверенітет України. «Фактично цьому року - року 20-річчя молодої України - ми присвячуємо нашу стару, давню історію і так поєднуємо давню традицію і молодий вік нашої держави», - сказав він.
Після завершення урочистостей у розмові з журналістами М.Томенко відзначив, що «державна політика, туристична інфраструктура і піар-кампанія по просуванню представлених об’єктів може перетворити їх у візитну картку України». Це, на його переконання, є тим більше можливим через те, що Україна надзвичайно цікава країна, адже тут переплелося багато історій: і українська, і російська, і польська, і турецька, і єврейська, і багато інших. Тому, наголосив він, потенціал її відвідування іноземцями є максимально великим.
Віце-спікер висловив переконання, що до 1 грудня, коли відбудеться презентація 7 переможців акції, можна буде відзначити значне покращення їхнього сьогоднішнього стану.
Він висловив сподівання, що акція «7 чудес України» простимулює місцеві та державні бюджети згадати про такі об’єкти і закласти в бюджет на 2012 рік фінансування, зокрема, на їхню реставрацію.
«В житті повинно бути місце для чудес. І оцією «чудесною» складовою ми певним чином компенсуємо непросте наше соціально-економічне життя», - сказав М.Томенко.
М.Томенко як голова Оргкомітету акції також повідомив, що детальну інформацію про 21 фіналіста можна знайти на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua, де можна і проголосувати за сім найкращих об’єктів. Як відомо, за умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50). Голосування триватиме до 1 грудня 2011 року.
Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. У 2008 році відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України». Обидва етапи акції під загальною назвою «7 чудес України» мали великий успіх, тому у 2010 році широкому загалу було презентовано новий проект – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». Як стає зрозуміло із назви акції, в результаті її проведення будуть обрані 7 чудесних замків, фортець та палаців України.
За словами М.Томенка, метою проведення попередніх етапів акції, а також її третього етапу – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» – стало прагнення відкривати та пізнавати природну та рукотворну красу нашої країни, її багату історичну спадщину та великий туристичний потенціал.

За інформацією
Уніан
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 2024 | Додав: chernigovec | Теги: Палац Кирила Розумовського, Батурин, 7 чудес України, палац В.В. Тарновського | Рейтинг: 5.0/2
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar