Вівторок, 14-Травня-2024, 03.55.13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 18 » Опубліковано список найбільш унікальних туристичних місць
16.23.33
Опубліковано список найбільш унікальних туристичних місць
Журнал Forbes спеціально для любителів екзотики і супротивників пляжного відпочинку опублікував список найбільш унікальних туристичних місць.
"Деякі мандрівники, - пише журнал, - віддають перевагу пляжному відпочинку незабутній досвід, який можна отримати в далеких країнах". Причому, за даними туристичних агентств, останнім часом все більше їх клієнтів просять підшукати їм саме такі нестандартні варіанти турпоїздки. 
Для таких любителів екзотики Forbes склав список найбільш дивовижних місць, які варто відвідати, якщо ви прагнете унікальних вражень та пригод. У ході складання списку редакція звернулася до кількох провідних експертів у галузі туризму і відпочинку, попросивши порекомендувати деякі напрямки на основі їх власного досвіду. 
Найбільш екзотичним пунктом у своєму списку сам журнал називає Чорнобильську АЕС на Україні, сумно відому вибухом реактора, який стався в 1986 році. Путівники агентств, що пропонують такі тури, запевняють, що короткочасний візит на станцію не завдасть шкоди здоров'ю, проте для такої поїздки необхідно пройти ряд обов'язкових процедур. За 170 доларів туристам пропонується об'єднана лекція з історії та екології. 
Якщо комусь такий варіант відпочинку здасться надто екстремальним, є й більш здорові варіанти. В умовах, коли міські жителі постійно підключені до інтернету, мобільних телефонів та інших засобів зв'язку, особливою розкішшю може вважатися можливість самоти - наприклад поїздка на Галапагоські острови або до Антарктиди. За словами голови агентства Gap Adventures Брюса Типу, зараз ці два напрямки серед його клієнтів стають все більш затребуваними. 

Найоригінальніші туристичні напрямки: 

Пам'ятник Кім Ір Сену на пагорбі Мансі, Пхеньян, Північна Корея. "Це як Марс, населений людьми", - говорить Вільям Олтаффер з агентства Expedition Photo Travel, що відвідав Пхеньян чотири рази. Туристам рекомендують триматися на відстані від 20-метрової бронзової статуї. Тільки віддавши данину поваги Кім Чен Іру, вклонившись його пам'ятнику, можна його сфотографувати, причому фотографії потім дивляться, щоб переконатися, що статуя знята в гідному ракурсі.
Дерева "Кров дракона", острів Сокотра, Ємен. Дерева "Кров дракона", а також ще 700 рідкісних видів флори і фауни приваблюють людей на цей острів в Індійському океані. Це популярний напрям для так званого еко-туризму. 
Монастир Такстанг, Бутан. Бутан, останнє, королівство в Азії, що залишилось - це єдине місце в світі, де добробут вимірюється Валовим національним щастям. "Такстанг" перекладається як "лігво тигра" і знаходиться на скелі над долиною Паро. Забиратися туди доведеться пішки або на мулі. 
Будови Догонов, Малі. Догони - це народність, що живе в Малі. Їх села відрізняються унікальною архітектурою житла. 
Льодовики Антарктиди. Саме холодне місце на Землі, якого найменше торкнулася діяльність людини. Приголомшливі білосніжні пейзажі в поєднанні з дивовижною природою забезпечать вам незабутню подорож. 
Бегемоти Габон, що плавають в океані. Західноафриканське узбережжя - єдине місце на Землі, де мешкають бегемоти-"серфери". Габон також знаменитий буйними тропічними лісами і різноманітністю тваринного світу. 
Фестиваль Наадам, Монголія. На цьому фестивалі можна побачити змагання з традиційних монгольських бойових мистецтв, які налічують 2 тисячі років і практикувалися ще за Чингісхана. 
Солончаки, Сальта, Аргентина. Туристичне агентство Off the Beaten Path рекомендує відвідати аргентинську провінцію Сальта, де можна побачити сольові пласти в оточенні високих гір. У цій місцевості в давнину мешкали племена інків. 
Чорнобильська АЕС. Через двадцять три роки після вибуху на Чорнобильській АЕС ця станція стала туристичним атракціоном. Туристам пропонують відвідати реактор, "мертве місто" Прип'ять і "червоний ліс", де сосни від радіації стали червоно-помаранчевими. 
Загнані-Буйволи-Стрибають-І-Розбивають-Собі-Голови, Альберта, Канада. Протягом 5 з половиною тисяч років індіанці Північної Америки вбивали бізонів в цій місцевості, заганяючи їх на цю скелю. Майстри горлового співу, Тува. Майстри горлового співу з Сибіру вміють видавати звуки, незвичні для вуха іноземців.

Джерело: Утро

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 944 | Додав: chernigovec | Теги: туристичні місця, Журнал Forbes, туристичні напрямки | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar