Вівторок, 23-Квітня-2024, 08.30.45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Червень » 26 » Олександр Соколов розповів про туристичні перспективи Чернігова
16.09.31
Олександр Соколов розповів про туристичні перспективи Чернігова
Саме такою була тема прес-конференції Чернігівського міського голови Олександра СОКОЛОВА у рамках прес-туру до міста журналістів всеукраїнських ЗМІ.
За словами керівника міста, на сьогодні за кількістю найвизначніших архітектурно–історичних пам’яток Чернігівська область та її обласний центр – Чернігів – посідають одне із перших місць у рейтингу областей України. На території міста розташовано 32 об’єкти, що входять до Державного реєстру національного культурного надбання та 39 пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення, значна кількість пам’яток культури, мистецтва, археології. Чернігів з його архітектурно – археологічними пам’ятками внесено до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Проте розвиток туристичної сфери, на переконання керівництва міста, потребує активізації. Щороку, за статистичними даними з можливими похибками, відвідують до 500 тис. туристів. Переважна більшість з них є лише екскурсантами, тому постає завдання затримати туристів у місті на кілька днів, зацікавити їх не лише історичними об'єктами, а й розважальними закладами.
З цією метою Чернігівська міська рада затвердила Програму розвитку туристичної галузі і міжнародних відносин та сприяння залученню інвестицій на 2011-2012 роки. Основними завданнями Програми визначено – збільшення надходжень до міського бюджету та створення нових робочих місць у туристичній галузі.
Програма туризму передбачає, у першу чергу, удосконалення рекламно-інформаційної кампанії про місто. Йдеться не лише про окремі заходи, а й вивчення думки споживачів – туристів з інших міст та країн – що у Чернігові їм сподобалося, а що потребує вдосконалення.
"Ми особливу увагу приділяємо подієвому туризму. Цього року вперше розроблено подієвий календар Чернігова, який презентовано вам", - зауважив О.Соколов. Він також додав, що чернігівські фестивалі набувають масштабу, започатковуються нові. Серед них – фестиваль повітряних куль "Ульотний Чернігів", проведення якого, як обіцяють організатори, буде у Чернігові традиційним. Восени до Дня міста відбудеться фестиваль дерев'яної скульптури "Болд", історичний фестиваль "Мстислав-фест", Перший міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва "Яскрава країна".
Також розпочалася робота з просування бренду Чернігова на всеукраїнському та міжнародному рівні. Розроблено логотип міста у вигляді клубка, триває конкурс на кращий відеоролик про древнє місто над Десною.
"Обласний центр Чернігівщини асоціюється серед киян (а саме серед них проводилися опитування) як древнє місто, як місто церков, тому слоганом до логотипу стало "Чернігів – місто легенд", - зазначив Чернігівський міський голова. Він запросив журналістів на святкування Дня міста, що відбудеться у Чернігові з 21 до 25 вересня.
У Чернігівській міськраді функціонує управління стратегічного розвитку та туризму, створено Туристично-інформаційний центр. Серед його напрацювань – започаткування аудіо-пішохідної екскурсії на електронних носіях (з можливістю запису тексту екскурсії на мобільний телефон туриста), проект "Автоподорожі Черніговом", включаючи екскурсійні таксі та тролейбуси. Розроблено нові маршрути для туристів. Зокрема, дводенний екскурсійний маршрут по Чернігову з відвіданням визначних історико-культурних об’єктів, пивкомбінату "СанІнБев", з прогулянкою на катері по Десні; дводенний екскурсійний маршрут "Чернігів – Новгород –Сіверський – перлини давньоруської культури"; дводенний екскурсійний маршрут "Чернігів – Батурин: шляхами гетьманської слави"; дводенний екскурсійний маршрут "Чернігів – Тростянець – Качанівка – палацово-паркові ансамблі Полісся". Створено анімаційну екскурсію "Чернігів: билини, легенди, міфи…" за участю студентів Вищого професійного училища побутового обслуговування, студенти якого виступають у ролі історичних героїв та виготовили відповідні костюми.
Особливе пожвавлення інтересу до Чернігова міська влада очікує у 2012 році, коли в Україні проводитимуться фінальні матчі Чемпіонату Європи з футболу. У Чернігові перед цим має відбутися Другий чемпіонат з футболу серед мерів європейських міст. "Ми вже зараз разом з Асоціацією міст України розпочинаємо підготовку до цього відповідального заходу. Об'єктивно зросте інтерес до Чернігова з боку туристів і, сподіваюся, місто стане більш відомим у Європі. - повідомив О.Соколов. - Адже, за оцінками фахівців, 90% європейців ще не відкрили для себе Україну. Ми готові працювати у цьому напрямку і бачимо для рідного міста перспективи".

Джерело: ЧМР
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1086 | Додав: chernigovec | Теги: Олександр Соколов, Туризм в Чернігові, Чернігів туристичний | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar