Субота, 20-Квітня-2024, 14.17.17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Лютий » 13 » Національна гостинність до Євро 2012
20.43.47
Національна гостинність до Євро 2012
Євро 2012Коли мова заходить про Євро-2012 в Україні, то головною темою обговорень слугує будівництво стадіонів. Я згоден, що спортивні арени є основним показником готовності нашої країни до чемпіонату, на цьому постійно наголошують експерти з УЄФА. Численні комісії міжнародної футбольної організації регулярно інспектують саме ці об’єкти та приділяють їм особливу увагу. Проте відбудований надсучасний стадіон, який відповідає всім європейським стандартам, але через відсутність необхідної додаткової інфраструктури, викликає цікаву аналогію. Уявіть величезний торговельно-розважальний центр у селищі міського типу Чернігівської області. Звісно, для покупців створені всі умови: швидкісні ліфти, сучасний дизайн, вишуканий інтер’єр тощо. Та чи стане завдяки цьому більше відвідувачів, якщо навкруги відсутня решта необхідних умов навіть на побутовому рівні? За гарною картинкою сучасної спортивної арени існує реальне життя, яке полягає у задоволенні першочергових потреб громадян, а стадіони не здатні розмістити та нагодувати.
Аби провести футбольний чемпіонат у 2012 році на гідному рівні, організатори Євро вдень і вночі мають думати над тим, як розвивати туристичну галузь у державі, визначаючи пріоритетним будівництво сучасних готелів, аеропортів, автошляхів тощо. Хочу наголосити, що таких об’єктів в Україні не вистачає як за кількістю, так за якістю. Необхідне чітке усвідомлення того, що іноземних вболівальників потрібно спочатку забезпечити хлібом і житлом, а вже потім — видовищами. Натомість маємо недофінансування програми підготовки сфери туризму до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 у розмірі 6,3 млн грн.
За офіційними даними, туристам, які прибуватимуть в Україну під час проведення матчів Євро-2012, пропонується знімати «місцеві апартаменти». Вже сьогодні є очевидним, що місць у готелях для всіх бажаючих вболівальників явно не вистачить. Згідно з висновками експертів Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму, у галузі готельного будівництва відповідно до графіка виконується лише 11% робіт. Логічно, що організатори Євро-2012 з УЄФА насамперед дбають про комфортне перебування «головних винуватців» події: поважних гостей, спонсорів, гравців, представників від УЄФА і та ін. А як же бути тисячам футбольних фанів, які не належать до «обраних»? Що стосується Києва, місцева влада пропонує декілька санаторіїв в межах області, решта туристів має розселятись по приватних квартирах. Донецькі можновладці виявились більш «винахідливими». Окрім орендованих квартир, чиновники вирішили розмістити понад 15 тис. приїжджих у ... наметовому містечку. Ви уявляєте собі корінного європейця із Відня або Парижа, який мешкає у наметі біля «Донбас Арени»? Це нонсенс.
У сусідній Польщі ситуація виглядає краще. У них де-факто більша кількість необхідних об’єктів інфраструктури. Не останню роль у цьому відіграє високий рівень розвитку туризму у країні. Таким чином, перше питання, що хвилює туриста після прибуття в іншу країну «Де я буду жити?», вирішиться набагато оперативніше і простіше.
На мою думку, Євро-2012 це не лише короткий проміжок часу, у який буде проведено футбольний чемпіонат, що стосується тільки чотирьох українських міст. Я впевнений, туристам у перервах між матчами буде також цікаво відвідати й інші, не менш мальовничі міста України: Одесу, Дніпропетровськ, Севастополь, Тернопіль, цей список можна продовжувати. Для цього необхідне будівництво доріг та аеропортів, аби зручно подорожувати країною.
Стан наших доріг зупинив німецький наступ під час Великої вітчизняної. Сподіваюсь, що футбольним вболівальникам не доведеться зіткнутись з аналогічною проблемою. Наразі реставрації/будівництву аеропортів та доріг у містах, які не приймають учасників чемпіонату приділяється надзвичайно мало уваги. В основному доводиться розраховувати на власні сили, приваблювати туристів завдяки місцевим ініціативам, не дотримуючись комплексного підходу у цій галузі в межах усієї України.
Що стосується перевезень вболівальників, то основним громадським транспортом на Євро-2012 вважаються автобуси «Богдан». Наскільки вони відповідають європейським стандартам? Крім того, ці машини потребують відповідного технічного оснащення: електронна мапа міста, інформаційне табло та ін.
Після проведення ґрунтовного аналізу, наші експерти дійшли висновків, що обсяги фінансування бюджетної програми 1804050 «Заходи у сфері туризму, пов’язані із підготовкою до проведення Євро-2012 у 2010 році» мають бути збільшені на 11,8 млн грн і загалом скласти 23,8 млн грн.
Крім того, необхідним є налагодження конструктивного діалогу між державою та потенційними інвесторами, в тому числі закордонними. Наявність бюрократичних перепон, невигідні умови купівлі/оренди землі (за деякими даними необхідно зібрати понад 160 узгоджень, більшість з яких носять формальний характер), відсутність високопрофесійного менеджменту, значно гальмують цей процес.
В економічно розвинених країнах схема співпраці виглядає таким чином: місцева влада передає інвестору земельну ділянку, наприклад, для будівництва комплексу спортивного призначення. У свою чергу, інвестор має право на тій самій території будувати необхідні додаткові об’єкти інфраструктури: магазини, заклади громадського харчування, готелі для спортсменів і туристів тощо. Від такого співробітництва виграють обидві сторони, розвивається бізнес, наповнюється державний бюджет, з’являються робочі місця, у країні створюється привабливий туристичний клімат, який також сприятиме проведенню футбольних змагань, у тому числі і Євро-2012.
Сьогодні вкрай важливим є усвідомлення того, що просування національного туристичного продукту на зовнішньому ринку — запорука успішного проведення футбольного чемпіонату у 2012 році. Блага, які ми здобудемо у підготовці до цієї події, ще довго будуть служити нам і нашим нащадкам.


Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 900 | Додав: chernigovec | Теги: національна гостинність, Євро 2012, Україна-Польща, заклади розміщення, готелі України | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar