Четвер, 02-Травня-2024, 04.25.14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Червень » 13 » Міжнародна діяльність Державної служби туризму і курортів
00.23.48
Міжнародна діяльність Державної служби туризму і курортів
Безперечно, одним із першочергових напрямків роботи Держтуризмкурортів залишається розбу­дова договірно-правової бази зовнішніх відно­син, насамперед з країнами, що є для України генеруючими туристичними ринками.
За результатами проведеної роботи у 2009 р. укладе­но 49 міжурядових та міжві­домчих угод про співробіт­ництво в галузі туризму, в тому числі 15 — з країнами ЄС. Також Держтуризмкурортів розроблено проекти міжурядових і міжвідомчих угод про співробітництво в галузі туризму з понад 15 країнами світу, в тому чис­лі з Андоррою, Аргенти­ною, Гвінеєю, Індонезією, Іспанією, Мадагаскаром, ОАЕ, Румунією, Сан-Марино, Саудівською Аравією, Словенією, Тунісом, Філіппінами, Францією, Шрі-Ланкою, Японією, що є для України перспективними туристичними ринками, ве­деться переговорний процес з їх укладання.
Співробітництво на двосторонньому рівні розбудовується, насамперед, через проведення на щорічній основі засідань міжвідом­чих робочих груп по туриз­му та участь у роботі міжу­рядових комісій, особливо з країнами, з якими створено
правову базу співробітництва, а також реалізацію міждержавних, міжурядових і міжвідомчих програм і протоколів довгострокового та середньострокового співробітництва в частині туризму.
В рамках активізації двосторонніх туристичних зв'язків у квітні поточного року ми провели зустрічі з представниками Посольства Індії в Україні, а саме з Другим секретарем Анандом Пракашем, Надзвичайним і Повноважним Послом Демократичної Соціалістич­ної Республіки Шрі-Ланка в Росії і Україні Удаянгом ВІРАТУНГА.
Особлива увага з нашого боку приділяється забезпеченню Дійсного членства України у Всесвіт­ній туристській організації (ЮНВТО), участі у роботі статутних органів ЮНВТО
— Генеральної асамблеї, Виконавчої ради та Регіональної комісії для Європи, інших заходах Організації — всесвітніх туристичних самітах, форумах, конгресах, засіданнях, семінарах, конференціях, практикумах, виставках, що відбувалися в країнах світу та були проведені в Україні, а також сплати разом з МЗС щорічних членських внесків до бюджету ЮНВТО.
Також забезпечується участь у розробці проекту Нового базового договору між Україною та ЄС із урахуванням завдань адаптації туристичного законодавства України до відповідних Директив і стандартів Євро союзу. В ході цієї роботи остаточно погоджено з європейською стороною розділ «Туризм» проекту Нового базового договору між Україною та ЄС.
У ході засідання Спільного комітету експертів реалізації Угоди між Україною та ЄС про спрощена оформлення віз європейській стороні запропоновані внести відповідні зміни і доповнення до згаданої Угоди що передбачали б включення «організованих туристів» до категорій, щодо яких діє спрощений візовий режим.
Наголошую, що посилення ролі України у світових та загальноєвропейських процесах, формування уявлення про нашу державу як країну з багатою, унікальною культурою та історичною спадщиною, як надійного і передбачуваного партнера потребує подальшої активізації інформаційно-пропагандистської діяльності, спрямованої на підвищення міжнародного авторитету України.
До речі, з метою поширення інформації про туристичний потенціал України на внутрішньому та зовнішньому ринках Державною службою туризму і курортів у 2009 р. створено відеоролики соціального характеру під назвою «Відпочивай в Україні» та «Подорожуй Україною» тривалістю 30 секунд, кожний з яких презентує можливості для відпочинку в Україні, культуру, мистецтво, туристичну та інвестиційну привабливість. Інформація втілена у стислій динамічній формі європейського рівня, спрямована на широку всеукраїнську та міжнародну аудиторію та здатна сформувати сприйняття України як європейського регіону, що має унікальну туристичну привабливість.
Зазначений відеоматеріал транслювався переважною більшістю цент­ральних та регіональних державних телерадіокомпаній протягом року.
В поточному році для ефективної промоції національної туристичної галузі Державна служба туризму і курортів разом з регіональними структурними підрозділами планує взяти участь у вітчизняних та міжнародних виставкових заходах за кордоном, під час яких проводитиметься робота щодо розповсюдження рекламно-інформаційної продукції, що популяризує туристичний потенціал регіонів, що приймають Євро 2012, та України в цілому, проведення зустрічей на офіційному рівні з представниками державних органів влади по туризму та бізнесових кіл різних країн світу, інформування потенційних туристів щодо наявних туристичних ресурсів.

Джерело Наталія Швець
Ж-л "Турбізнес"
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1307 | Додав: chernigovec | Теги: розвиток туризму в Україні, Ольга Соколова, Держтуризмкурорти | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar