Неділя, 12-Травня-2024, 05.36.03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Квітень » 13 » Міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк провів зустріч з Генеральним секретарем ГУАМ Валерієм Чечелашвілі
21.16.40
Міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк провів зустріч з Генеральним секретарем ГУАМ Валерієм Чечелашвілі
Під час зустрічі, яка відбулася в приміщенні МКТ, був обговорений процес імплементації проекту спільного туристичного продукту країн ГУАМ в партнерстві з Японією. Проект був ініційований у 2008 р. Секретаріатом ГУАМ за співпраці з японською стороною - для просування на японському ринку та залучення більшої кількості японських туристів до подорожей країнами ГУАМ.
Як зазначив пан Чечелашвілі, «потрібно зробити все, щоби мотивувати японських туристів до подорожей нашими країнами, оскільки туристичний потенціал у нас дуже великий. Привабливість пропозицій нашої сторони полягає в тому, що ми - держави ГУАМ - країни дружні і при цьому дуже різні за своїми культурними традиціями. Тому іноземні туристи під час однієї подорожі отримують можливість ознайомитися з культурним розмаїттям чотирьох країн, їх історичними пам'ятками, ряд яких знаходиться під егідою ЮНЕСКО».
Михайло Кулиняк зазначив, що добре обізнаний з питаннями співпраці з Японією у туристичній сфері: «Я двічі бував у Японії. Останній раз - минулого року, на туристичній виставці, на запрошення японської сторони. Я проводив семінар по співпраці з японськимитуроператорами, багато спілкувався з представниками японського турбізнесу, тому знаю, що у них є дуже велика зацікавленість у наших країнах. І для держав ГУАМ, зокрема, для України також дуже приваблива співпраця в цій сфері. Тим більше, Україна, яка готується до проведення Євро-2012, може запропонувати багато цікавих та змістовних туристичних маршрутів».
Михайло Кулиняк та Валерій Чечелашвілі підкреслили значення співпраці країн-членів ГУАМ у сфері туризму для підвищення інвестиційної привабливості регіону.
Крім цього, були обговорені можливості реалізації проектів ГУАМ в області культури, зокрема - організації спільних виставок, видань і тематичних вечорів, а також питання участі Міністра культури і туризму України у зустрічі галузевих міністрів країн-учасниць ГУАМ у червні цього року в місті Баку, де будуть розглянуті процеси взаємодії в області туризму і культури.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Державною службою туризму і курортів України проводиться системна робота з розвитку туристичних зв'язків з країнами-членами ГУАМ. Туристична діяльність розвивається на основі традиційних історичних і культурних зв'язків, взаємної зацікавленості в залученні громадян до культурно-історичного і рекреаційного, у тому числі бальнеологічного, потенціалу країн. Сформована відповідна договірно-правова база двосторонніх відносин у сфері туризму. Укладено міжурядові Угоди про співробітництво з Грузією (1997 р.), Азербайджаном (1999 р.) і Молдовою (2006 р.).
Країни є традиційними партнерами у створенні, просуванні та розвитку спільної туристичної пропозиції. Відбувається обмін інформацією про туристичні можливості країн, інформаційно-рекламними матеріалами і статистичними даними.
Проводилися засідання Робочої групи по туризму ГУАМ: у м. Тбілісі (08.05.2003 р.), м. Кишинів (8-10.10.2004 р.) і м. Баку (16.02.2010 р.). Сторонами сформовані національні частини міжвідомчої Робочої групи по туризму в рамках ГУАМ.


Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 819 | Додав: chernigovec | Теги: робоча зустріч, Михайло Кулиняк, розвиток туризму, міністр культури і туризму | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar