Понеділок, 29-Квітня-2024, 22.00.50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Вересень » 13 » Літературно-мистецьке свято "Качанівські музи" відбулося на Ічнянщині
09.24.14
Літературно-мистецьке свято "Качанівські музи" відбулося на Ічнянщині
10 вересня на Ічнянщині відбулося мистецьке свято "Качанівські музи", на якому продемонстрували свою майстерність провідні музичні колективи та відомі майстри народно-ужиткового мистецтва Чернігівщини.
У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації Сергій Мойсієнко, голова Ічнянської райдержадміністрації Сергій Рубашка, генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» Володимир Буренко та редактор газети “Гарт”, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, поет Дмитро Іванов.

Перед відкриттям сьомого всеукраїнського літературно-мистецького свята «Качанівські музи» офіційна делегація поклала квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Під час відкриття літературно-мистецького свята «Качанівські музи» всіх присутніх святі від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка привітав його заступник Віктор Тканко.

Він, зокрема, зазначив: «Приємно бачити, що започатковане за ініціативи Міністерства культури і туризму України за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації у 2004 році, з метою відродження заповідної садиби «Качанівка», як своєрідного культурно-мистецького осередку, перлини історії архітектури, декоративно-паркового мистецтва 18 – початку 20 століття, свято стало традиційним, припало до душі, як учасникам, так і місцевим жителям, гостям, представникам місцевої влади і громадськості, науковцям з різних музейних установ і заповідників.

Саме тут серед чудових краєвидів, починаючи з 20-30 років 19 століття у вільній і невимушеній атмосфері зустрічалися відомі художники, письменники, поети, художники, композитори, вчені-історики, які обмінювалися думками, спілкувалися, сперечалися, так чи інакше впливали на творчість один одного. Качанівка надихала на творчість І. Рєпіна, М. Врубеля, Т. Шевченка, В. Забілу, Л. Жемчужникова та інших славетних митців, вчених, громадських і культурних діячів.

Не меншу роль відіграє Качанівка і в сьогоденні. Переконаний, що проведення «Качанівських муз» сприяє зміцненню творчого діалогу, популяризації розмаїття культури Поліського краю, формуванню нових культурних надбань, дарує всім радість від спілкування із світом прекрасного», - наголосив Віктор Тканко.

Численним глядачам та шанувальникам народного мистецтва була запропонована велика концертна програма за участю капели бандуристів імені Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (керівники – заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ), колективу філармонійного центру та музичного училища ім. Л. Ревуцького, творчих колективів Ніжинської дитячої хореографічної школи та дитячого зразкового ансамблю бального танцю “Ритм” та фольклорних колективів Ічнянщини.

Гості свята оглянули виставку-продаж виробів майстрів народних ремесел, ознайомилися з експозицією Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».

Воробей Валентин
Головне управління культури, туризму і охорони
культурної спадщини облдержадміністрації
www.cult.gov.ua
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1068 | Додав: chernigovec | Теги: Качанівка, Ічнянщина, качанівські музи | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar