Понеділок, 06-Травня-2024, 23.18.21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2012 » Вересень » 1 » Фестиваль «Поліське коло»: звуки, барви, емоції…
20.31.52
Фестиваль «Поліське коло»: звуки, барви, емоції…
24 серпня у Чернігові відбувся VІІ міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло». В яскравій палітрі фестивального руху нашого краю він, поряд із фестивалем «Київська Русь», по праву посідає одне з провідних місць, а відтак потребує постійних пошуків щодо урізноманітнення його форми і змісту, наповнення новими елементами.
Цьогоріч такою родзинкою, безумовно, стала вікторина «Національний костюм», автором ідеї якої виступила провідний методист обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ірина Колбасіна, котра опікується діяльністю національних культурних товариств Чернігівщини. Найповніші відповіді на вікторину надіслали чернігівки Олена Тарасенко та Ірина Остроух. Вони ж і стали переможцями.
Незважаючи на невеликий проміжок у часі між уже згадуваним фестивалем «Київська Русь», який несе в собі багату видовищну та інформаційну програми, працівники ОНМЦКіМ забезпечили VІІ-му Міжнародному фольклорному фестивалю національних культур такий же високий рівень, на всіх відповідальних для них ділянках.
Всі вони варті похвального слова, але особливо відзначилася режисерсько-постановча група, до якої увійшли Ірина Дерейчук та Людмила Джим.
Завдяки створеним ними динамічному сценарію та музично-хореографічним композиціям «Коло єднання» та «Це – Україна» свято набуло особливого шарму і аури та викликало глибокі емоції в учасників та глядачів.
Тому, незважаючи та майже пів добову тривалість фестивалю (від опівдня до 22-ї години) в його лоно постійно вливалися нові потоки людей, і на момент останнього акорду (грандіозного салюту) центральна площа міста нагадувала бурхливе людське море.
Фестиваль відбувся на двох сценах: на Красній площі та у Центральному парку культури і відпочинку. Через які пройшли десятки колективів Чернігівщини, інших реґіонів України, гостей із Польщі, Білорусі, Росії, фіналісти проекту «Фабрика зірок-4» на Новому каналі.
З найкращих номерів була укладена програма гала-концерту, у якому взяв участь чернігівський поет та композитор Володимир Макєєв.
Серед інших помітних миттєвостей VІІ Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло» – виставка сучасного мистецтва «Територія душі», презентаційні виступи гостей фестивалю: фольклорного колективу «Остроленка» (м. Остроленка, Польща), ансамблю народної пісні (м. Курськ, Росія), хореографічного колективу (м. Брянськ, Росія), вірменського хореографічного колективу «Айренік» (м. Київ) та фольклорного ансамблю «Адрадження» (м. Хотимськ, Білорусь).
До речі ансамбль «Адраження» вразив усіх оригінальним репертуаром та виконавським рівнем, а також тим, що мала батьківщина учасників (м. Хотимськ) належить до Могильовської області, і успішний виступ ансамблю слугував яскравою ілюстрацією до творчих пошуків і знахідок Могильовського навчально-методичного центру культури і мистецтв, з яким у чернігівців складаються хороші стосунки.
Ось і нещодавно директор Чернігівського ОНМЦКіМ Надія Заваліна повернулася звідти вражена цікавим семінаром.
Отже, ця фестивальна подія стала ще однією підставою для зміцнення контактів між двома культурологічними закладами.
Насамкінець варто нагадати, що основною метою фестивалю «Поліське коло» є відродження та збереження традицій і обрядів, які побутували на Чернігівщині та в Поліському реґіоні, виявлення спільних джерел їх виникнення і розвитку, підтримка і популяризація багатонаціональних культурних здобутків рідного краю, збереження мови, культури національних меншин які проживають на території області (а їх більше 10) та ознайомлення з етнічною культурою інших народів світу.
Фестиваль виразно засвідчив зростання гармонізації міжнаціональних стосунків на тлі збереження самобутності та культурного розвитку всіх етносів.
І тому такий колоритний вигляд мала загальна композиція «Коло єднання», де взявшись за руки, утворили коло представники національно-культурних товариств: польських з міст Чернігова, Ніжина та Прилук, ассірійського та грецького (Ніжин), німецьких (Городня, Чернігів), вірменських (Чернігів та Київ), білоруського, єврейського, корейського, російського, ромського (Чернігів), а також представниками закордонних делегацій Росії, Білорусі та Польщі.
Зворушливо прозвучали привітання з Днем Незалежності України їхніми рідними мовами.

Дивіться фоторепортаж з фестивалю "Поліське коло" на сайті Чернігів city guide

Фото: www.guide.cn.ua


Василь Щербонос
Деснянка вільна
Категорія: Події міста | Переглядів: 1311 | Додав: chernigovec | Теги: Поліське коло, день незалежності України, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar