Четвер, 02-Травня-2024, 06.55.09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Червень » 11 » Європейські веломаршрути збільшують потік туристів до України
19.58.36
Європейські веломаршрути збільшують потік туристів до України
Три області Західної України облаштували інфраструктурою для велотуристів. Це передбачено проектом «Велокраїна», який втілила в життя громадська організація «Центр соціальних та ділових ініціатив» за сприяння Євросоюзу та волонтерів-велосипедистів. Тепер мешканці Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей зустрічають туристів на велосипеді не тільки українських, а й з-за кордону. Місцева влада впевнена, що проект зближує Україну з Європою, та чи готовий український бізнес працювати по-європейськи?
Львів'янин Віталій Фарат працює у банку, у вільний час подорожує на велосипеді. Серйозно захоплюється велотуризмом уже 10 років. Розповідає, що дізнався про європейську програму «Велокраїна» два роки тому і відразу долучився до неї як волонтер. За словами Віталія, маршрути «Велокраїни» - це перша в Україні серйозна інфраструктура для велосипедистів.
«Веломаршрути розроблені гарно, на будь-якого велосипедиста, чи він досвідчений, чи новачок. Дуже доступно. Головне, мати мапу в кишені, і все гаразд, розповідає турист. Кожен маршрут пронумерований і має опис, іноді навіть з фотографіями. До кожного маршруту є вказівки залежно від рівня: складний, легкий, середній.Важливі й набір висоти та покриття, по якому проходить шлях. Можна зорієнтуватись за 15 хвилин, навіть будучи в кріслі, що тобі підійде, а що ні».
Дворічна програма «Велокраїна» коштувала Євросоюзу понад 500 тисяч євро. Проект охоплює 8 населених пунктів: Яремче, Ворохта, Яблуниця, Верховина, Коломия, Косів, Рахів та Вижниця. Скрізь тут поставлені пункти велопрокату, велоремонту, мийка велосипедів, стоянки. Необхідні адреси туристи можуть знайти на спеціальних велокартах, які можна отримати в інтернет-мережі або на місцевих автостанціях.

Велосипедна інфраструктура - джерело доходу

Місцеві владці задоволені проектом. Кажуть, що розвиток велотуризму в Карпатах не тільки приведе до регіону більше туристів, а й забезпечить нові робочі місця для населення.
Начальник відділу туризму та рекреації міста Яремчі Юрій Карпін розповів Радіо Свобода, що зі впровадженням «Велокраїни» місцевий бюджет почав поповнюватись. «Збільшився потік велотуристів. Почали відкриватись прокати велосипедів та туристичного спорядження. Це дає надходження до міського бюджету. У минулому році туристів було дуже багато. Масовість почнеться вже на початку червня, серпень, вересень - це місяці для того, щоб відвідати гори, побути у Карпатах, другу частину своєї відпустки присвятити горам», - зауважує місцевий чиновник.
Не раз українська туристична галузь потерпала від критики через низький сервіс обслуговування. Тому ініціаторам проекту «Велокраїна» було поставлене завдання за допомогою тендеру вибрати найкомфортабельніші готелі регіону і забезпечити їх необхідними зручностями для велосипедистів. Справу зроблено - результат відчутний, розповідає господиня одного з котеджів у Яремчі Оксана Височан. «У першу чергу, це наш основний дохід, можливість жити, розвиватись, навчати своїх дітей», - каже вона.
Єдине, що ініціаторам проекту наразі не вдалось зробити, це змінити ставлення місцевого бізнесу до туриста. Відпочивальників тут розглядають, у першу чергу, як джерело доходів. А щоб стати ментально європейськими, українці мають навчитись самостійно дбати про розвиток свого краю.

Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1071 | Додав: chernigovec | Теги: веломаршрути, збільшення потоку туристів, велотуризм | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar