Четвер, 25-Квітня-2024, 22.18.17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Європейські прикордонні служби координують зусилля з підготовки до Євро 2012
09.22.09
Європейські прикордонні служби координують зусилля з підготовки до Євро 2012
Представники прикордонних служб 11 країн зібралися разом, щоб поділиться досвідом з підготовки до "Євро-2012" і скоординувати зусилля з метою вдосконалення процедури пропуску через дер­жавний кордон України. Цим темам і бу­ла присвячена міжнародна конфе­ренція "Управління кордоном і Чемпіонат Європи з футболу 2012", яка відбулася 29-30 жовтня в Києві.
Організатори конференції - глава Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні Ференц Банфі і Заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Олександр Мельников відзначили, що такий форум дозволив детально обго­ворити усі актуальні питання організації пропускних операцій, забезпечення безпеки, а також отримати конкретні рекомендації від представників країн, які мають досвід проведення подібних заходів.
Українські прикордонники отримали нагоду проаналізувати проблеми, з яки­ми довелося зіштовхнутися їхнім австрійським та швейцарським колегам під час "Євро-2008".
Делегація Німеччини розповіла про досвід управління кордоном, отриманий під час проведення Чемпіонату світу з футболу в 2006 р.
Українська і польська прикордонні служби поінформували про власні захо­ди з підготовки до "Євро-2012" і обгово­рили подальші кроки.
Представники делегацій країн-сусідів: Білорусі, Молдови, Румунії, Російської Федерації, Словаччини та Угорщини розповіли про підтримку, яку вони можуть надати, та про можливі пробле­ми прикордонних відомств під час підго­товки до турніру. Служби також розро­били механізм координації зусиль с країнами, які приймають Євро-2012.
Місія ЄС з надання допомоги в питан­нях кордону Україні та Республіці Мол­дова передала Державній прикордонній службі України 10 000 примірників українсько-англійського розмовника для прикордонних служб. Він містить не­обхідні фрази, які використовуються під час паспортного контролю, перевірки автомобілів, затримання, надання пер­шої допомоги, а також футбольну термі­нологію і повсякденну лексику. Розмов­ник допоможе українським прикордон­никам поліпшити комунікаційні навички під час роботи з іноземними гостями "Євро-2012".
Варто зазначити, що Державна прикордонна служба України вже має певний досвід з оформлення великої кількості осіб та транспортних засобів, що прямують через кордон. Зокрема відповідні заходи проводяться під час літнього та зимового туристичних се­зонів. Також на високому рівні здійсню­валося оформлення гостей пісенного конкурсу "Євробачення", різноманітних міжнародних форумів, зокрема і фіналь­ної частини юнацького чемпіонату Євро­пи з футболу 2009 р.
Нагадаємо, що Україна ввела без­візовий режим в'їзду для громадян країн Європейського Союзу, США, Канади, Японії та деяких інших. Крім цього у пунктах пропуску на україно-польській та україно-молдовській ділянках здійснюється спільний контроль, що скорочує час проходження контрольних процедур. У майбутньому планується поширити цю практику на ділянки кор­дону зі Словаччиною, Угорщиною та Ру­мунією. На кордоні із Польщею, Ру­мунією та Росією працюють спільні кон­сультаційні пункти.
У 2008 р. Держприкордонслужба остаточно перейшла на європейські стандарти управління кордоном, запровади­ла повну автоматизацію паспортного контролю і всієї системи пропуску. У відомстві забезпечено дистанційне спо­стереження за багатьма ділянками кор­дону, встановлено супутниковий зв'язок між підрозділами. Також у 2008 р. Держ­прикордонслужба разом з Держмит-службою вдосконалили технологію при­кордонного та митного контролю у пунк­тах пропуску для автомобільного сполучення.
Варто відзначити, що 2009 рік Держ­прикордонслужба визначила роком покращення культури поведінки контролерського складу, задекларувавши повсякденні стандарти: законність дій, ввічливість персоналу, повагу до грома­дян, мінімум часу на процедуру оформ­лення осіб в пунктах пропуску.
Європейське спрямування розвитку прикордонного відомства дозволяє не лише ефективно взаємодіяти із право­охоронними органами країн Європейсь­кого Союзу з протидії злочинності, а й створювати для подорожуючих ком­фортніші умови перетинання кордону. На основі Шенгенського кодексу, яким керуються країни Євросоюзу, Держпри­кордонслужба за власною ініціативою підготувала та подала на розгляд Вер­ховної Ради проект Закону України "Про прикордонний контроль".
Джерело: Надія Лєвшунова
Новини турбізнесу № 19-20
Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 981 | Додав: chernigovec | Теги: прикордонні служби, Євро 2012, підготовка до Євро 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar