Субота, 11-Травня-2024, 21.00.20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2009 » Вересень » 16 » Експансія TUI Travel в СНД. Кому це вигідно?
18.10.23
Експансія TUI Travel в СНД. Кому це вигідно?
натисніть для перегляду в повному розмірі...TUI Travel PLC (TUI Travel) - провідна міжнародна туристична компанія, що працює майже в 180 країнах світу, стала генеральним агентом з розміщення учасників гостей чемпіонату Європи з футболу, фінальна частина якого пройде в 2012 р. в Україні та Польщі. Хочу роз'яснити, що ця компанія буде обслуговувати тільки офіційні делегації запрошених гостей, спортсменів (учасників ігор), тренерів, суддів, спостерігачів, акредитованих журналістів і. т.д. Туристи, як організовані, так і прибулі самостійно, в поле діяльності компанії не входять. Так що для українських компаній, що працюють по в'їзду туристів в країну, ніша для докладання зусиль теж є.
Трохи раніше в ЗМІ пройшла інформація про те, що TUI Travel, яка створила рік тому спільне підприємство (СП) зі структурою Олексія Мордашова S-Group Capital Management Limited (y TUI Travel - 49%, y S-Group -51%), поповнилася російської VKO Group, українським оператором "Вояж-Київ" і збільшила свою частку акцій з 34% до 75% в компанії Mostravel. Журнал "Новини турбізнесу" нічого не повідомляв про цю подію виключно з почуття обережності: були побоювання, що антимонопольні комітети ЄС, Росії та України угоду не схвалять. Адже новоявлене СП претендує на звання "ведучого та безумовного лідера" на туристичному ринку, враховуючи, що в СНД поки "немає інших великих міжнародних туристичних компаній з яким-небудь значним обігом". Проте ж TUI подолала останній адміністративний бар'єр, і чиновники дозволили завершити операції з придбання туристичних компаній у Росії та Україні. До активів СП увійдуть придбані в квітні 2009 р. 75%-і частки в російській VKO Group і українській "Вояж-Київ", а також 75% компанії Mostravel, придбаної TUI в 2004 р.
Спільне підприємство TUI Travel PLC (TUI Travel) і "С-Груп Капітал Менеджмент" TUI Russia & CIS починає роботу під брендом "Туї Росія та СНД", його очолить представник TUI Travel Майкл Кіммерії.
Російська VKO Group працює вже 14 років, її контролюють подружжя Пескова - Еллада (32%) і Кирило (31%, дані ЕГРЮЛ). До групи входять мультіпрофільний туроператор VKO Travel, мережа з 100 агентств "VKO клуб" та оператор Travelland. Виручка в 2008 р. - $ 243,23 млн. (дані компанії).
Української турфірмою "Вояж-Київ" керують Володимир і Тетяна Щупак і Тарас Демура. У компанію входить мережа з 60 агентств "Галопом по Європах". Оборот в 2008 р. - $ 66 млн.
До 31 грудня 2009 р. СП планує витратити на поглинання до $ 40 млн. При цьому передбачається, що частка TUI Travel в цих інвестицій складе до $ 20 млн. у вигляді грошових коштів або активів, переданих в СП.
Як сказано в прес-релізі, СП приступає до реалізації стратегічних планів розвитку бізнесу, спрямованих на те, щоб стати провідною туристичною компанією в Росії і СНД. Як повідомив на прес-конференції в Москві керуючий директор сектору спеціалізованих і ринків, що розвиваються TUI Travel PLC Річард Проссер, його компанія не збирається безпосередньо управляти російським та українським бізнесом. Наприклад в VKO збережеться колишня команда топ-менеджерів на чолі з генеральним директором Group Елладою Пєсковою. До того ж VKO буде продовжувати працювати під власним ім'ям. Адже саме потужна роздріб як наслідок франчайзингової системи стала одним з основних аргументів на користь покупки європейським турхолдінгом російського VKO. Те ж стосується українського "Вояж-Києва", який схожий за структурою на VKO і також має розвинену систему дистрибуції.
До кінця року в СП планується інвестувати до $ 40 млн. на розвиток брендів, інфрастуктури, дистрибуції і т.д. До речі, саме активному розвитку роздробу буде приділена особлива увага. Крім того, СП планує активно розвивати електронну комерцію і пропонувати не тільки стандартні, але й унікальні диференційовані продукти, створені спеціально для російських та українських туристів.
 
Яку вигоду принесе угода поглиненим компаніям?
Робота з сильним стратегічним партнером надасть їм доступ до більш широкого асортименту послуг та пропозицій, до обширної готельної базі TUI, передовим технологіям ведення бізнесу і т.д., то є вихід на якісно новий рівень у діяльності.
 
Яку вигоду принесе угода СП TUI Travel PLC (TUI Travel) і "С-Груп Капітал Менеджмент" TUI Russia & CIS?
Як підкреслив у поширеному компанією прес-релізі Пітер Лонг, виконавчий директор, "угоди з VKO Group, компаніями" Вояж-Київ і Mostravel збагатять TUI Travel досвідом і забезпечать новий масштаб роботи, який дозволить вийти на лідируючі позиції на ринках Росії та України" .
 
Яку вигоду принесе угода туристичному ринку?
Для ринку важлива не стільки сама угода, стільки те, що TUI перейшов від декларації намірів до дій. Як вважає голова "Наталі Турі" Володимир Вороб'ев, вихід лідируючій європейської туристичної компанії на російський ринок призведе до остаточної структуризації туроператорського бізнесу і поставить незалежні агентства перед вибором: увійти до складу будь-якого оператора або мережу. "У незалежних агенцій не залишиться шансів на виживання", - упевнений Володимир.
Нагадаємо, що угоду про наміри створити СП між TUI Travel і S-Group (володіє більше 15% акцій TUI AG) було оголошено сторонами ще 10 квітня 2008 року. Таким чином, весь переговорний процес зайняв трохи більше року.
Можливість придбання інших російських і українських туркомпаній у найближчому майбутньому СП поки не розглядає. Проте пан Проссер зауважив, що "якщо виникне вірний тип бізнесу, не конкурує, а доповнює що вже є, то в довгостроковій перспективі такий варіант цілком можливий".
 
Джерело: Тетяна Козлова
Новини турбізнесу № 15
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 1138 | Додав: chernigovec | Теги: СНГ, експансія, TUI Travel, туристичний ринок, туристичні компанії | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar