Четвер, 02-Травня-2024, 23.54.17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Вересень » 12 » До дня міста у Чернігові презентують нові туристичні маршрути
14.24.32
До дня міста у Чернігові презентують нові туристичні маршрути
Чернігів. Єлецький монастир«Чернігів у міфах і легендах» або «Билинний Чернігів», «Чернігів у роки війни», а також «Аудіогід центральною частиною міста» - презентація цих трьох нових маршрутів відбудеться 19 вересня – напередодні святкування Дня міста.
Про це нашим читачам повідомила керівник Чернігівського туристично-інформаційного центру Тетяна Коржинська.

В Чернігові оживуть міфічні персонажі

Щодо першого проекту, то його тема зрозуміла. Творча група, яка працювала над розробкою цього маршруту, намагалася зібрати максимум інформації про перекази, билини, легенди, пов’язані з історією нашого міста. В реалізації цього проекту беруть участь чернігівські екскурсоводи, а також вище училище побутового обслуговування, де були пошиті костюми для «привидів», адже екскурсія передбачає елементи анімації.

Жителів і гостей міста, зокрема, чекає зустріч з «Чорним ченцем», який оселився в Антонієвих печерах, билинним богатирем Іллею Муромцем, княжною Чорною (Церною) та Мотрею Кочубей – коханою гетьмана Івана Мазепи, а також деякими іншими персонажами «міфічної» історії Чернігова.

За словами Тетяни Коржинської, до розробки маршруту були залучені представники Московського та Київського патріархатів православної церкви. Вони погодилися надати інформацію про духовні святині міста.

Трагічні сторінки військового часу

Другий маршрут має назву «Чернігів у роки Великої Вітчизняної війни». До роботи над цим проектом були залучені місцеві краєзнавці, в тому числі - очевидці подій, зокрема – Герард Кузнєцов. Співробітники ТІЦу виїздили з ним на місця подій, які відбувалися в роки війни, зробили відеозапис і дізналися дуже багато нового. Частину текстів готувала та редагувала краєзнавець Людмила Студьонова, вносила деякі зауваження в маршрут.

- Цей маршрут буде підкріплений відповідним слайд-фільмом, - розповіла про його родзинку Тетяна Коржинська. - В ньому ми використовували оригінальні фото з приватної колекції нашого земляка О.Ягодовського, а також матеріали обласного архіву. Ми намагалися максимально дізнатися про об’єкти, зображені на знімках, відтворити їх історію, а потім робили знімок цього об’єкту вже в наш час. Вийшло, на мій погляд, досить цікаво та пізнавально.

Екскурс в історію з аудіогідом

І, нарешті, відбудеться ще одна презентація. Готові всі складові проекту «Аудіогід»: запис тексту екскурсії, декілька плеєрів, які можна взяти на прокат, а також карта, яка допоможе зорієнтуватися в місті.

- Спочатку у нас була лише запис, але не було карти. Потім ми купили лише один плеєр, а тепер у нас їх вже чотири. Крім того, можемо записувати текст екскурсії на мобільний телефон за допомогою блютуз або на будь-який електронний носій – диск, флешку, як кому зручно, - вносить ясність керівник Чернігівського ТІЦу. – Карти можна буде взяти безкоштовно, адже це частина маршруту, де кроками позначений увесь шлях. Однак у нас є і окремі карти центральної частини міста, причому на трьох мовах - українській, російський, англійській. Їх можна взяти безплатно.

Презентація нових маршрутів відбудеться вранці 19 вересня на Алеї героїв, де в рамках святкування Дня міста буде проходити фестиваль деревяної скульптури «Болд» і розгорнеться виставка «Чернігів туристичний». Тож не проґавте!

Джерело: Вікторія Сидорова
Високий Вал
Категорія: Новини турбізнесу | Переглядів: 791 | Додав: chernigovec | Теги: день міста Чернігова, туристичні маршрути, 21 вересня, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar