Четвер, 18-Квітня-2024, 10.08.53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2013 » Січень » 22 » День Соборності та Свободи України – свято, що об’єднало українців
20.20.09
День Соборності та Свободи України – свято, що об’єднало українців
22 січня з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулося урочисте зібрання та святковий концерт.
Участь у заході взяли керівники області та міста, представники громадськості.
Відкриваючи урочистості, в.о. голови обласної державної адміністрації, заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець наголосив, що свято Соборності та Свободи України – це данина суспільної та історичної пам’яті вікопомній події січня 1919 року. Події, яка явила тогочасному світові соборну Українську державу, об’єднану тисячолітньою історією становлення нації, спільністю культури і духовною єдністю великої української родини. Це свято символізує перемогу об’єднавчої політичної традиції та непереборне тяжіння до єдності всіх українських земель.

«Тому, відзначаючи День Соборності та Свободи України на державному рівні, ми віддаємо шану минулому і згадуємо всіх, хто присвятив своє життя становленню державності України. Суспільною ж значимістю цього свята є запорука нашого європейського майбутнього у найближчій перспективі», - підкреслив він.

Акт Злуки українських земель — Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки — в єдину самостійну державу, за словами Миколи Стрільця, це перший практичний крок до об’єднання українських земель після майже 6-ти століть національно-політичного роз’єднання. Більш того, саме події 22 січня 1919 року, на думку істориків та політологів, визначили формат подальшої боротьби за незалежність протягом ХХ століття.

«Президент України Віктор Янукович вважає, що саме від нас всіх великою мірою залежить, яку висоту підкорить Україна в двадцять першому столітті, наскільки міцну віру в своє право бути на цій землі, у цьому складному, глобалізованому світі ми передамо нащадкам», - наголосив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації, звертаючись до присутніх.
Водночас він зазначив, що свій внесок у соціально-економічний поступ України протягом останніх років зробила і Чернігівщина. Два останні роки стали роками будівництва нових освітніх установ, масового відкриття дитячих садків, посиленням матеріальної бази лікувальних закладів. Покращувалась інфраструктура населених пунктів, було газифіковано десятки сіл. Щороку зростає потенціал галузі сільського господарства, яке з року в рік демонструє рекордні показники врожаїв. Відкривались нові підприємства та розширювались виробничі можливості вже існуючих. Завдяки цілеспрямованій роботі органів влади продовжувався розвиток культурно-мистецької сфери, відроджуються духовні святині, відбудовані та відреставровані пам’ятки архітектури світового значення. Такими є результати спільної роботи, які, безумовно, багато в чому залежали від позиції керівництва країни.

Від імені голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка Микола Стрілець привітав усіх жителів області з Днем Соборності та Свободи України та з нагоди свята вручив відзнаки Кабінету Міністрів України, облдержадміністрації.

По завершенню офіційної частини урочистого заходу відбувся святковий концерт.

Від учасників урочистого зібрання були покладені квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку та до Пам’ятного знаку „Борцям за волю і незалежність України”.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації
Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 1191 | Додав: chernigovec | Теги: День Соборності України, Микола Стрілець, День Свободи України | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar