П`ятниця, 29-Березня-2024, 15.00.07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2012 » Січень » 23 » Чим заманюватимемо туристів до Чернігова під час Євро2012?
11.41.31
Чим заманюватимемо туристів до Чернігова під час Євро2012?
Менше півроку залишилося до години «Ч», коли зійде на Україну велике Євро—2012, і хлинуть до нас натовпи туристів, і проллються на нашу землю грошові дощі, й буде всім нам щастя. Чи забіжить хоча б невеличкий струмочок тих «туристичних» баксів і до нашого міста, залежить від того, чим до Чернігова заманюватимуть довгоочікуваних гостей. Новими планами у туристичній сфері на новий рік поділився з «Відомостями» Борис Атрощенко, новий начальник управління стратегічного розвитку міста і туризму.

15 фестивалів в одному

У Чернігові підготовка до Євро вже триває повним ходом. Громадські організації, вищі навчальні заклади, молодіжні центри, клуби і гуртки — всі навчають волонтерів. Залишилося тільки розібратися, хто і чим конкретно буде займатися.

— Ми дуже раді, що молодь відгукнулася, вчить мови, розробляє проекти. Але цю роботу треба скоординувати й виробити алгоритм дій, хто в якому секторі працюватиме. Уже з нового року ми проведемо круглий стіл, а потім і велику конференцію, щоб розподілити обов’язки. Хтось зустрічатиме гостей, хтось проводитиме екскурсії, хтось супроводжуватиме туристів. Гості мають отримати інформацію, де і які послуги вони можуть отримати, — каже Борис Атрощенко.
Спеціально під Євро чернігівці запланували на кінець травня масштабний мультифестиваль «Романтик».

— Цей захід запланований на три дні й включатиме в себе близько 15 складових подій. Це і фестиваль танго, і майстер—класи та виставки народних ремесел, і фестиваль наречених, і фестиваль повітряних куль. Нам важливо, щоб людина, приїжджаючи до міста, могла не тільки помилуватися історичними пам’ятками, але й знайти якусь цікаву справу чи розвагу, — зазначив пан Атрощенко.

Цього року подієвому туризму приділятимуть багато уваги, але акцент буде не на кількості заходів, а на їх якості. Календар найцікавіших міських подій 2012—го вже складають.

За «Ревізора» — розбір польотів

Але й усього цього не достатньо без розвиненої інфраструктури, впевнений начальник управління стратегічного розвитку міста і туризму.

— На музеї, виставки, відвідування пам’яток та різноманітних заходів турист витрачає тільки 20% грошей. Решту 80% — на проживання, харчування. Тому нам просто необхідно працювати над розвитком інфраструктури. У цьому плані, звичайно, приємно відмітити відкриття в Чернігові нового готелю. У цьому напрямку треба працювати й надалі.

Галас у місті зчинила програма «Нового каналу» «Ревізор», що вщент розкритикувала наші ресторани та готелі. Розбір польотів на місцях був, каже Борис Атрощенко. Певними питаннями, які показали на блакитному екрані, навіть займаються контролюючі органи. Але не все так сумно в нашому королівстві.

— Як людина, яка давно працює у цій сфері, впевнений, що при бажанні недоліки можна знайти всюди й так показати будь—яке місто. Але загалом, я думаю, що готельна інфраструктура в Чернігові нормальна. За виключенням того закладу, де проводилася реконструкція. Але оцінку йому дають самі туристи — він не заповнюється і на 30%. Що ж стосується комунального закладу готелю «Придеснянський», то мені це питання дуже болить. Там поступово проводиться ремонт, і якраз тільки до другого поверху, який і показали, справа не дійшла. Що ж, таке у них стояло завдання. У будь—якому разі, це гарний стимул для власників ресторанів та готелів працювати краще й виправлятися.

Піаритимемо Чернігів по всьому світу

Зовсім нещодавно Чернігів приєднався до новоствореної Всеукраїнської ради історичних міст. Як запевняє начальник управління стратегічного розвитку міста і туризму, наші напрацювання зацікавили багатьох. Тепер колеги часто звертаються за досвідом у створенні аудіогіда, і екскурсії містом на таксі, й костюмованої екскурсії. Але про ці цікавинки поки що не так багато знають навіть у Чернігові, не те що за його межами.

— Дуже велика робота нас очікує у створенні іміджу Чернігова. Зараз співпрацюємо зі Львовом. Ми безкоштовно розміщували в Чернігові їхні постери «Зустрінемося у Львові». Такі ж постери «Історія починається тут. Чернігову 1300 років» тепер висітимуть і у західних колег. Схожі з’являться і в містах—побратимах Чернігова в Чехії, Латвії, Польщі, Ізраїлі, Німеччині, Болгарії, Росії, Білорусі.

Відеоролик з рекламою Чернігова, що переміг на міському конкурсі, виявляється, показують не тільки в нашому місті. Вже зараз його бачать пасажири в аеропорту «Бориспіль» та глядачі каналу «Погода».

— А вже у січні до Чернігова завітають представники національних каналів, щоб домовитися про зйомки цілого фільму про наше місто. З того ж матеріалу зроблять і кілька рекламних роликів, котрі демонструватимуть, як мінімум, у всеукраїнській мережі плазмових екранів, у тому числі на найбільших транспортних вузлах України.

До того ж, вже зараз управління працює над оновленням інформаційної бази. На двомовну карту Чернігова до Євро треба нанести нові об’єкти — туристичні місця на лівому березі Десни, нові готелі, заклади громадського харчування, компанії, що надають якісні транспорті послуги. До того нові інформаційні банери мають з’явитися і на в’їздах до Чернігова.

Ольга ЧИЖОВА
Газета "Чернігівські відомості"
Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 1367 | Додав: chernigovec | Теги: Євро 2012 Poland - Ukraine, Туризм в Чернігові, Чернігів, Борис Атрощенко | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar