П`ятниця, 26-Квітня-2024, 14.23.11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Чи готові "Нові Яриловичі" до Євро-2012?
17.51.16
Чи готові "Нові Яриловичі" до Євро-2012?

У 2008 році пункт пропуску «Нові Яриловичі», що розташований на українсько-білоруському кордоні, був включений до Галузевої цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, як об'єкт розбудови і реконструкції. Будівельні роботи було розпочато в грудні 2009-го. Завершити реконструкцію планується до літа чи влітку нинішнього року. Щоправда, реалізувати ці плани можливо лише за однієї умови. За якої саме, розповів перший заступник начальника Чернігівської митниці Олександр Шавлак.

Нагадаємо, на реконструкцію пункту пропуску «Нові Яриловичі» було виділено 34 мільйони гривень. Щоб виконати запланований обсяг робіт, цих коштів виявилося замало. Причина банальна - підвищення курсу долара, збільшення вартості будівельних матеріалів та послуг. Тому мит¬ники заявили про потребу збільшення фінансування на вісім мільйонів гривень. Свої пропозиції вони подали на розгляд експертно-технічної ради. Нині питання на розгляді в Міністерстві фінансів України. «Вважаю, держава надасть нам кошти і ми вчасно завершимо реконструкцію», - висловив сподівання Олександр Шавлак.

«Як Чернігівська митниця зустріне бажаючих потрапити на єврочемпіонат з футболу, залежить від фінансування, - сказав голова Громадської ради при Чернігівській митниці Дмитро Попов. - Буде фінансування - проблем на митниці не виникне. Якщо гроші виділені не будуть, то навіть за умови, коли чернігівські митники працюватимуть день і ніч, їм важко буде швидко впоратися з великим напливом туристів».

За словами митників, основний обсяг робіт вже виконано. «Споруджено нові службові будівлі, прокладені комунікації, зроблено асфальтне покриття, - сказав Олександр Шавлак. - Залишилося зробити внутрішнє оздоблення приміщень, укомплектувати їх меблями».

Після завершення робіт кількість смуг руху легкового автотранспорту збільшиться втричі, що набагато збільшить пропускну спроможність та надасть змогу створити комфортні умови для юридичних та фізичних осіб при перетині українсько-білоруського кордону. Збільшиться й штатна кількість працівників пункту пропуску. Отже, можливо цього року, після завершення робіт з розбудови інфраструктури «Нових Яриловичів» та приведення його у відповідність до сучасних європейських вимог, традиційні автомобільні черги на кордоні зникнуть.

До речі, на сьогодні пропускна спроможність пункту пропуску «Нові Яриловичі» набагато нижча за спроможності суміжного пункту пропуску «Нова Гута» Гомельської митниці...

«Усім законослухняним громадянам, які бажають потрапити на Євро-2012, буде зручно і в'їхати в Україну, і виїхати звідси», - переконаний Олександр Шавлак.

Джерело: Деснянська правда №12 від 2 лютого 2010

Категорія: Новини Євро 2012 | Переглядів: 963 | Додав: chernigovec | Теги: Євро 2012, Нові Яриловичі, пунк пропуску | Рейтинг: 5.0/1
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar