Середа, 24-Квітня-2024, 15.32.50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Травень » 27 » Чернігівські журналісти вивчали перспективи водного туризму на Чернігівщині
08.51.55
Чернігівські журналісти вивчали перспективи водного туризму на Чернігівщині
Сплав на плотах по зачарованій р. Десна — одна з туристичних родзинок Чернігівського регіону — переконалися представники ЗМІ під час «водного» прес-туру 25 травня. Переваги такого виду активного відпочинку чернігівські журналісти відчули на собі. Про ситуацію щодо розвитку водного туризму на Чернігівщині докладно розповів Сергій Провозін — представник об’єднання «Кластер водного туризму в Чернігівській області, почесний працівник туризму України.
Думками щодо зазначеної теми поділився також депутат обласної ради доктор економічних наук, ректор ЧДТУ Сергій Шкарлет: «Для розвитку в’їзного туризму на Чернігівщині є всі передумови! Це і чудова природа, і цікава історична спадщина. Однак наш регіон треба популяризувати, треба більше розповідати про можливості відпочинку на Десні, про екотури та етнотури, адже кожне село на Поліссі має свою родзинку, - це те, що викликає зацікавлення іноземців. Якщо не робити цього цілеспрямовано, нічого не буде!»
На думку депутата обласної ради, навколо цієї ідеї варто об’єднуватися і підприємцям, і громадським організаціям, і представникам влади на місцях. Вже зараз треба облаштовувати кемпінги на берегах Десни, створювати умови для цивілізованого відпочинку, облаштовувати ями для сміття, аби не шкодити природі. Врешті решт, популяризація водного туризму — це популяризація регіону, його культурної спадщини, а також флори та фауни.
За словами Сергія Провозіна, розвитком водного туризму на Чернігівщині почали займатися з 2007 року. Спочатку це були двоє інвесторів, в 2008 р. приєдналися ще двоє, а минулого року проект об’єднав 7 підприємців-фізичних осіб. Взагалі ж ідея щодо сплаву по Десні на плотах з’явилася ще в 2003 р. під час круїзу по р. Нил в Єгипті, де на розвиток туризму працюють 800 суден.
Наш инвестиционный проект – новое направление в экономике - пошаговые инвестиции. За 4 года мы инвестировали 350000,00 грн. в разработку инновационных сплавных средств катамаранного типа и получили на эти разработки патент за №51092 (плот туристический), - розповів журналістам С.Провозін. - Таких плотов нет в СНГ, да и в мире таких конструкций не существует! Каждый плот – это новая разработка. Есть профессиональный конструктор-энтузиаст, который воплощает наши идеи в чертежи.
Проект «Кластер водного туризму в Чернігівській області» включає 4 програми. Перша — це «Подорожі на плотах по р. Десна». Вона остаточно сформувалася в 2010 р. й пропонує послуги сплаву на плотах територію від кордону з Росією до м. Чернігів (372 км). «Подорожі» мають три акваторії: №1 — це м. Новгород-Сіверський, №2 — смт. Макошино, №3 — м. Чернігів. Вартість програми - 125000$. Програма №2 - «Будівництво плотів для річок, які мають не стрімку течію» - готова на 80%. Обидві програми потребують інвесторів. Мова йде про інвестиції у розмірі 50000$.
Програма №3 – «Стаціонарний кемпінг і садиби уздовж маршрутів сплавів по р. Десна» - готова до реалізації, однак для цього також потрібні інвестори. Програма №4 – «Круїзи на малих судах, міні-готелі» - розроблена у вигляді концепції. Місцеві інвестори вже готові навіть придбати судна. Вони вірять у потенціал цих ідей, адже конкуренція в цій сфері у нашому регіоні відсутня. На думку наших співрозмовників, ці програми цілком відповідають запитам шанувальників зеленого, сільського, активного, екологічного й водного туризму — як в Україні, так і за її межами.
Ищем таких же инвесторов, как и мы сами, - ділиться планами С. Провозін. - Мы принимали участие в двух Международных Трейд Клубах (2008 г. и 2010 г.), где презентовали свой проект и программы. Проект вызывал восхищение инвесторов. По их словам, он заинтересует туристов из Польши, Франции, Испании, Голладнии, где как раз в моде водные круизы. Но инвестора нашего масштаба в Трейд Клубе мы не нашли. В связи с этим стараемся найти инвесторов среди земляков. Мы рассмотрим любое предложение, познакомим инвесторов с нашим проектом и нашими программами.
Чернігівщина, за висновками учасників прес-туру, дійсно має потужний потенціал у сфері розвитку водного туризму. Порівняно з іншими регіонами України наш має такі значні переваги:

1. Чудова рекреаційна природа (мальовничі річки й озера, луги й ліси);
2. Значна кількість пам’яток історії та архітектури;
3. Зручна транспортна інфраструктура;
4. Зручний зв’язок (покриття майже на всій території області);
5. Прикордонне розташування, область межує з Росією та Білоруссю.

Медіа-центр "Моє місто"
Категорія: Туристические отчеты | Переглядів: 1331 | Додав: chernigovec | Теги: Сергій Провозін, ПСВ, спалв на плотах по Десні, водний туризм Чернігівщини | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar