Понеділок, 29-Квітня-2024, 14.34.52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Грудень » 18 » Чернігівські підприємці небайдужі до стародавнього Валу
12.15.48
Чернігівські підприємці небайдужі до стародавнього Валу
Реконструкція чернігівського валуГостре питання створення торговельних точок на території заповідника «Чернігів стародавній» і розташування новостворених сувенірних кіосків та павільйонів громадського харчування для забезпечення потреб туристів обговорювалось на прес-конференції в експертному клубі «Чиста політика».
Чернігівські підприємці виступили з ініціативою оновити за власний кошт сувенірні кіоски та торгові точки, де можна буде нашвидкуруч перекусити як туристам, так і мешканцям міста.
Стародавній Вал, відмітив учений секретар заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков, залишається найбільш привабливим місцем для туристів. Вже сьогодні кількість туристів збільшується з кожним днем, тож нагальним питанням стає створення необхідної інфраструктури для обслуговування туристів. Заповідник намагається знайти нові форми роботи та розширити сферу своєї діяльності. Вже сьогодні на Валу працює фотовиставка «Чернігів і чернігівці — 100 років тому», планується проведення творчого конкурсу на кращих знавців Чернігова, видаються нові книги щодо історичної спадщини нашого краю. Розробляється проект реконструкції Валу. Заповідник підтримав ініціативу підприємців щодо створення малих архітектурних форм, де можна буде придбати сувеніри, вишиванки, вироби народних майстрів, випити каву та прохолодні напої. Спільна справа об’єднала підприємців, які зацікавлені у збереженні торгових точок на території Валу, та тих, хто планує створити нові робочі місця. Так, головний інженер фабрики «Ярославна» Алла Бруй розповіла, що підприємство виробляє унікальні речі — вишиванки, скатертини, сувенірну продукцію, що користується попитом у туристів. Було б дуже доречно, щоб ця продукція, разом із виробами народних майстрів, продавалася на Валу. Підприємство мріє розмістити стаціонарну торговельну точку, що працювала б не лише влітку, а й у зимовий період.
Підприємці, які займаються громадським харчуванням, а саме Валентина Мурзіна та Ірина Кириченко, висловили своє занепокоєння тим, що їм дають дозвіл на торгівлю лише на сезон, вони ж планують вкласти в оновлені торговельні павільйони значні кошти. Для розробки проектів вони залучали кращих дизайнерів і хочуть, щоб туристи мали змогу перекусити смачно і в комфортних умовах. Вони готові запропонувати різні види швидкого харчування, але їм необхідні гарантії від влади та заповідника, що їм нададуть можливість плідної й довгострокової роботи.
Голова спілки народних майстрів Володимир Мороз, який має вже великий досвід співпраці із заповідником (його сувенірний кіоск працює на Валу вже п’ятнадцять років), поділився з присутніми своїм баченням вирішення проблеми. На жаль, сезонність туристичного бізнесу не дає можливості працювати на повну потужність, зазначив він. Інколи вартість опалення перевищує суму доходів від продажу сувенірів, а ще виникає проблема, пов’язана з охороною торгової точки.
Журналістам продемонстрували варіанти проектів торгових точок, котрі планується розмістити на Валу. З приводу розвитку туристичного бізнесу і підготовки нашого міста до Євро-2012 виникла жвава дискусія, але всі прийшли до висновку, що створення інфраструктури на Валу — вимога часу, проблему цю треба вирішувати найближчим часом, і зацікавлені в її вирішенні мають бути всі — і влада, і підприємці. Бо якщо діяти, як лебідь, рак і щука, справа не зрушиться з мертвої точки.

До теми: Чернігівський Вал незабаром матиме нове обличчя

Марта ЄЛІСЄЄВА
Газета "Чернігівські відомості"
Категорія: Події міста | Переглядів: 1090 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігів, реконструкція валу, стародавній вал, сувенірні кіоски на валу, дитинец | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar