Четвер, 25-Квітня-2024, 21.30.33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2014 » Січень » 18 » «Чернігівське земляцтво» вкотре зібрало земляків у Києві. Фото
18.16.12
«Чернігівське земляцтво» вкотре зібрало земляків у Києві. Фото
17 січня у Міжнародному виставковому центрі у м. Києві пройшли щорічні загальні збори членів Товариства «Чернігівське земляцтво», участь у яких взяла делегація Чернігівської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником.

У заході також взяли участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх районів області і голови міст, народні депутати України нинішн0ого та попередніх скликань, керівники обласних земляцьких об’єднань у м. Києві.

Перед початком урочистостей гості свята оглянули виставку художніх робіт земляків Григорія Шкребеля та Миколи Засульського, виставку друкованої продукції видавництва «Дім, сад, город», виставки музеїв, окремих художників, робіт декоративно-прикладного мистецтва, рекламну продукцію туристичного бізнесу з Чернігівської області, загальноземляцькі стенди та стенди відділень під рубрикою «Наша історія».

Також їх увазі було представлено виступи фольклорної групи Академічного ансамблю пісні і танцю Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Сіверські клейноди», аматорських співочих гуртів Козелецького та Бобровицького районів.

Щорічне зібрання Чернігівського земляцтва з нагоди 18-ї річниці його утворення відкрив голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві Віктор Ткаченко. Він також прозвітував про роботу земляцтва протягом 2013 року та вручив вищу земляцьку нагороду – «Почесний знак Товариства ”Чернігівське земляцтво“» у м. Києві найактивнішим членам земляцтва.

Звертаючись до присутніх у залі науковців і політиків, вчителів і військових, лікарів та економістів, депутатів та державних службовців, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що кожен з них у різний час і різними шляхами вирушав від батьківського порогу, та крізь роки і відстані зумів пронести у своєму серці любов до рідного краю, прагнення зберегти й примножити його здобутки.

Очільник області відзначив, що упродовж 18 років своєї діяльності Товариство «Чернігівське земляцтво» у місті Києві допомагає мешканцям Чернігівщини як у вирішенні загальнообласних питань, так і в розв’язанні болючих проблем земляків, які опинились у непростих життєвих обставинах.

І до цього спонукають членів Товариства не закон чи обов’язок, а поклик щирого серця, усвідомлена глибока душевна потреба творити добро.

Володимир Хоменко підкреслив: співпраця між Чернігівською обласною державною адміністрацією, іншими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування області та «Чернігівським земляцтвом» у Києві міцнішає й розширюється.

Протягом минулого року в регіоні спільними зусиллями місцевої влади та Товариства було організовано понад 20 виставково-ярмаркових заходів. Водночас, представники економічних кіл області брали участь у міжнародних та всеукраїнських форумах, що проводились у столичному Міжнародному виставковому центрі. Подібні заходи сприяють активізації розвитку малого та середнього бізнесу на Чернігівщині, стимулюють його модернізацію, демонструють інвестиційну привабливість регіону.

І жителі області, і земляки за її межами поправу можуть пишатися здобутками чернігівських аграріїв. У 2013 році вперше за всю історію краю було перевищено тримільйонний показник збирання зернових. І це, за словами Володимира Хоменка, не межа потенційних можливостей Чернігово-Сіверщини.

Не менш важливим є і поглиблення зв’язків у галузі культури. В арсеналі спільних добрих справ – поповнення бібліотечних та музейних фондів, проведення численних мистецьких заходів, спільне відзначення ювілейних і пам’ятних дат.

Активно готується Чернігівщина до вшанування знакової для всієї країни дати – 200-річного ювілею Великого Кобзаря. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, «підготовка до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства».

Як відзначив голова облдержадміністрації, літературно-мистецькі заходи, випуск низки науково-популярних видань, присвячених творчості великого Кобзаря – все це сприятиме вихованню молодших поколінь у дусі патріотизму і високої духовності.

Цьогоріч Україна широко відзначатиме 120-річчя видатного українського письменника і режисера Олександра Петровича Довженка. І чернігівцям – землякам славетного митця – належить гідно вшанувати його пам’ять.

Очільник області повідомив, що до цієї дати планується здійснити реконструкцію Сосницького літературно-меморіального музею Довженка, оновити його експозицію, провести на високому рівні пам’ятні заходи. А у центрі Чернігова незабаром з’явиться пам’ятник Олександру Довженку. Знаково, що реалізація цього проекту здійснюється за сприяння нашого земляка, відомого на Чернігівщині мецената, Почесного громадянина міста Прилуки Юрія Коптєва.

Протягом року в області заплановано цілий ряд заходів з нагоди 150-річчя від дня народження видатного письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського, 125-річчя від дня народження українського композитора Левка Ревуцького, 125-річчя від дня народження славетного бандуриста Олександра Корнієвського.

На виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» у місті Корюківка продовжується будівництво об’єктів Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами.

Увага до виховання молоді, створення належних умов для її духовного і фізичного розвитку – один з пріоритетів співпраці обласної влади Чернігівщини і Товариства «Чернігівське земляцтво».

Тому спільні зусилля спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази освітніх та соціальних закладів, створення максимально сприятливих умов для творчого зростання юних жителів області.

«Перелік добрих справ членів Товариства може тривати ще довго. Кожна з них заслуговує окремої подяки. А всі разом вони є найліпшим прикладом справжнього патріотизму, глибокої любові до рідного краю, щирого бажання його розвивати і підтримувати.

Президент України Віктор Янукович у своєму новорічному зверненні зауважив, що «наша країна – це велика родина, життя якої ґрунтується на базових людських цінностях – любові, добрі, справедливості, мирі та злагоді». І діяльність «Чернігівського земляцтва» є яскравим підтвердженням цьому.

Адже ніяким мірилом неможливо виміряти вдячність людей, які, опинившись у скрутних обставинах, відчули реальну допомогу земляків», - зауважив голова облдержадміністрації.

Від імені всієї чернігівської громади на згадку про 18-річчя утворення Товариства Володимир Хоменко вручив голові ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у місті Києві Віктору Ткаченку пам’ятний подарунок, а також нагородив земляків відзнаками облдержадміністрації.

Присутніх привітав та вручив відзнаки голова обласної ради Анатолій Мельник.

Він висловив сподівання у тому, що і надалі до лав земляцтва залучатимуться ініціативні люди – вихідці iз Придесення, які будуть використовувати усі його можливості для пiднесення економiки, добробуту та культури краю, зростання авторитету Чернігівщини на теренах України і світу.

На завершення офіційної частини зборів відбулась церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства “Чернігівське земляцтво” у м. Києві на 2014 рік.

Після цього учасники та гості свята переглянули святковий концерт.













Прес-служба облдержадміністрації
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1388 | Додав: chernigovec | Теги: Володимир Хоменко, земляки Чернігівщини, Чернігівське земляцтво, Віктор Ткаченко | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar