Субота, 04-Травня-2024, 09.13.34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Анонси подій [222]
Всеукраїнські заходи [96]
Туристические отчеты [23]
Виставкова діяльність [81]
Знаменні дати [67]
Конкурси, змагання [48]
Новини турбізнесу [496]
Новини Євро 2012 [80]
Події міста [215]
Регіональні заходи [215]
Церкви Чернігівщини [13]
Суспільство [83]
Сторінки історії [153]
Оголошення [66]
Реклама
Новости туризма
Останні статті
Мы Вконтакте
Посилання

Новое на форуме
Туристичні блоги
Фото Чернігівщини
Статистика

Яндекс.Метрика

Пошук
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Чернігівці ознайомилися з традиціями японської культури. Фото
13.34.04
Чернігівці ознайомилися з традиціями японської культури. Фото
10 листопада, в рамках просвітницької програми «Зустрічі на стародавньому Дитинці», у приміщенні Чернігівського Колегіуму відбулася зустріч із Міяшіро Еміко – експертом японської культури.
Міяшіро Еміко разом з колегами із Українсько-Японського культурного центру продемонстрували мистецтво одягання японського національного костюму – кімоно. Слід зазначити, що ця процедура не швидка і дуже кропітка. Хвилин 30 знадобилося асистентам, щоб вдягнути в цей традиційний японський одяг дівчину і хлопця.

За традицією, японське кімоно є одним з традиційних видів одягу у світі. Слово кімоно буквально означає "Одяг", і аж до середини 19 століття було у формі сукні. На сьогодні, у Японії кімоно поступово виходить з ужитку, оскільки більшість японців віддають перевагу простому одягу західного зразка. Випускниці шкіл і університетів часто одягають барвисте халатоподібне кімоно з широкими штанами хакама, учасники церемонії повноліття – багато декороване вбрання з довгими рукавами фурісоде, а дівчата-наречені – білосніжні шати поверх декількох різнокольорових халатів кімоно.

Проте святкове кімоно залишається еталоном гарного і елегантного костюму як для жінки, так і для чоловіка. Кожне кімоно має свій символізм, тому його вибирають прискіпливо під конкретну людину і випадок.

Кожне кімоно має свій символізм, тому його вибирають прискіпливо під конкретну людину і випадок. Зазвичай, основними критеріями вибору святкового одягу є сімейний і соціальний статус жінки, а також ступінь офіційності церемонії чи заходу.
Сьогодні в Японії поширені клуби любителів кімоно, де люди вчаться вибирати і носити його. Адже спілкування з кімоно – спілкування з високим мистецтвом. Уявляється дуже важливим той факт, що поняття «національний костюм» в Японії асоціюється з аристократичною культурою, професійним мистецтвом, на відміну від багатьох європейських країн, де національний одяг є продуктом народної творчості та асоціюється із селянською культурою.

Також, в рамках «зустрічі на стародавньому Дитинці», Міяшіро Еміко провела для всіх бажаючих два майстер-класи з одягання японського кімона та основні моменти проведення чайної церемонії за японськими традиціями. Чайна церемонія в Японії є естетичним обрядом, властивим японській культурі, який визначає порядок і процес чаювання подрібненого в порошок спеціального зеленого чаю.

Для японців чайна церемонія — не лише тамування спраги, а передусім ритуал. Під час демонстрації чайної церемонії у колегіумі, Міяширо Еміко запропонувала дівчатам пожувати пелюстки троянд і шматочки лимону в цукрі. Потім відбувся справжній священний обряд. Майстриня пластично — на знак поваги до гостей — протерла керамічний посуд, елегантно поставила на спеціальний котел (кама) воду та довго збивала бамбуковим вінчиком заварку на порошок. Духмяний зелений напій за густиною нагадував сметану та мав оксамитове поєднання смаку.

Воробей Валентин
Фото автора


Категорія: Події міста | Переглядів: 1744 | Додав: chernigovec | Теги: Чернігівський колегіум, японська культура, чайна церемонія, Чернігів Стародавній, Міяшіро Еміко | Рейтинг: 0.0/0
Новости по теме: Вічна пам'ять Героям Чернігівщини. Відео
Программа открытия туристического сезона 2015 в Чернигове
Обговорено перспективи розвитку туризму в Україні і на Чернігівщині під час війни на Донбасі
В Чернигове обсудят угрозы и перспективы развития туризма в условиях военной агрессии РФ
В художньому музеї відбувся благодійний концерт на підтримку української армії
Чернігівщина вшанувала 97-у річницю бою під Крутами. Фоторепортаж
План заходів з нагоди відзначення 97-ї річниці бою під Крутами
29 січня - всі у Крути
Сегодня Сосницкий литературно-мемориальный музей А. П. Довженко празднует свое 55-ти летие
Загадочная Черниговщина: от Сновянки до Мезина. Фоторепортаж
Верховная Рада Украины хочет изменить существующий закон о туризме
В Киеве состоялись сборы Черниговского землячества 2015
У Чернігівському історичному музеї відкрилася нова експозиція про бійців АТО
Гетманская столица приглашает на Рождество в Батурин
На Різдво у Чернігові відкриється фестиваль «Чернігівська коляда - 2015»
Погода, Новости, загрузка...
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar